Inlägg från: Anonym (Ambitiös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ambitiös)

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (jag) skrev 2016-04-29 09:09:27 följande:
    Jag ger dem det de vill ha, det tycker jag inte är sorgligt. Äldsta säger själv att farmor ger honom allt han vill ha och det gör mig stolt att kunna det. Nästan varje gång jag är ute och handlar ser jag barn som skriker och gråter för att deras föräldrar inte vill ge dem saker. Så vill jag inte bli ihågkommen.
    Du skämmer bort dom med saker. Skäm bort dom med kärlek istället. Vill du att dom ska bli bortskämda snorungar eller älskade ambitiösa kompetenta människor som kan stå på egna ben (som din svärdotter verkar vara)?

    Var glad och stolt över din son och hans familj!!
  • Anonym (Ambitiös)
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 17:57:05 följande:
    Min dotter började gå när hon var 9 månader och tänk vad roligt det hade varit om någon av barnbarnen hade börjat gå så tidigt eller ännu tidigare, det är såna samtal som kommer naturligt.
    Nu tror jag ju inte att tråden är på riktigt men i alla fall,

    jag håller med om att det kan vara intressant att jämföra kusinerna. T.ex. en kusin sover bättre i vagnen och en bättre i sängen. En gillar sötsaker och en föredrar chips. osv. Hur tidig man är på att göra saker är väl inte så intressant. 
  • Anonym (Ambitiös)
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 18:36:23 följande:
    Det kan nog finnas undantag men jag tror det vanligaste är att de som är tidiga med att gå är bäst på idrott senare.
    Woops, du avslöjade dig troll. Synd.
  • Anonym (Ambitiös)
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 18:25:33 följande:
    Alla morföräldrar och farföräldrar och de flesta föräldrar jag känner älskar att prata om hur tidiga barnen var att göra saker.
    Kanske bara jag som inte tycker det är så kul då. Mitt barn var sen med allt sånt, gå, simma, cykla osv. Dock extremt tidiga med att läsa. Det har han nytta av än idag. Även om många numera läser lika bra så har han lättare för att stava och det verkar även som om han tar till sig texter lättare. 

    Han går däremot inte sämre än sina kompisar som lärde sig hela 4 månader före. 
  • Anonym (Ambitiös)

    Låter taskigt att inte bjuda in farmor till tvåårsfirande. För oss är det självklart att varje barn har ett släktkalas och från att dom fyller ca 3 år även ett barnkalas.

    Sen kan inte alla i släkten komma om dom bor för långt bort men barnens mor och far-föräldrar samt fastrar och mostrar med familj är bjudna.

  • Anonym (Ambitiös)
    Iowhannah skrev 2016-05-08 23:30:12 följande:
    Taskigt? Kanske, men vi vet inte heller hur de valde att fira. Det kan vara flera som inte bjöds. Dessutom är det inte så förvånansvärt mtp hur ts agerar mot familjen. Flera har varnat för att de kan börja ta avstånd, att inte bjuda in till födelsedagskalas kan vara det första steget.
    Jag vet att mina barns far och morföräldrar skulle bli otroligt ledsna och besvikna så för oss skulle det absolut vara taskigt. Även om vi ibland måste sätta stop när deras omtanke går till överdrift. (Dom får inte ta med sig kakor och tårta och heller inte komma och städa huset.) 
  • Anonym (Ambitiös)
    NKmamma skrev 2016-05-09 13:28:55 följande:
    Varför ser du det som din uppgift att höra efter vilka som kommer? Du ska inte bry dig. Det där sköter sonen och hans sambo.

    När dottern tog studenten så avstod hon från att bjuda sin farmor då farmodern alltid ser till att det blir dålig stämning.
    Man ska inte ha energi-tjyvar med när man ska fira något. Då ska det vara en glad och avslappnad stämning, inte behöva bli ledsen och besviken.
    Om du inte blir inbjuden så förstår jag dom fullständigt.
    Ts har ju inte skrivit att hon ser till att det blir dålig stämning. Det är bara antaganden. Hon kanske har bättre plats och bor närmre övriga gäster och har därför erbjudit att OM DOM VILL kan dom ha kalas där.

    När barnen är tonåringar och kanske inte bryr sig så mycket om släktkalas skulle jag kunna tänka mig att tacka ja till ett sådant erbjudande. Så slipper dom äldre köra så långt. Men jag frågar ju inte. Bara om svärmor frågar. 

    TS är omtänksam..lite för omtänksam.
  • Anonym (Ambitiös)

    Självklart bjuder man dom som står barnet nära. Kalas är för dom som känner barnet, inte en chans att lära känna barnet. 


    EnAnonumius skrev 2016-05-09 17:18:54 följande:
    I stället för att försöka komma med s.k kvalificerade gissningar så kanske du skall läsa tråden först i stället.

    Nej TS har inte större hem än sonen och svärdottern. Tvärt om de har det faktiskt mindre, det sa ju TS själv.
    Det framgår om du trycker "på visa endast" under TS och läser alla hennes inlägg i tråden.

    Det har även framgått i tråden att släktingarna här av sig till TS för att höra med HENNE (TS) om det blir kalas hemma hos TS, i stället för att ringa sonen och fråga.
    Det framgår, också, om du trycker "på visa endast" under TS och läser alla hennes inlägg i tråden.
    ja, borde läst bättre.
  • Anonym (Ambitiös)
    Anonym (jag) skrev 2016-05-09 18:13:17 följande:
    Gäller det även om resten av släkten knappt får chansen att lära känna dem?
    Det är väl kanske synd om barnet inte får lära känna sina kusiner och så. Men jag tycker ändå inte att själva kalaset är ett bra tillfälle.  
  • Anonym (Ambitiös)
    Anonym (jag) skrev 2016-05-10 20:43:01 följande:
    Jag trodde det var uppenbart att det blivit såhär pga hennes idéer. Att bara samsova och inte sovträna, bara amma, inte ha barnvakt, ta upp barnet vid minsta pip och inte ha ärvda saker.....jag har aldrig hört min son nämna sånt förr.
    Är det något negativt med att samsova? amma? Ta upp barnet?

    Inte sovträna? Håller dom barnet vaket?

    Barnvakt vet du väl inte än. Barnet är inte ens två. Vårt mellanbarn var tre när han för första gången var med storebror och sov över hos mormor och morfar. Nu är han 4 och har även sovit där själv en gång. Han älskade det och längtar till nästa gång. Äldsta (11 år) brukar ett par gånger och året vara hos mor eller far-föräldrar och nu alltså även mellanbarnet. Så det kanske kommer. 

    Inte ha ärvda saker behöver inte betyda att dom vill ha allting nytt. Kanske det dom ärver inte är deras smak bara. Dom kanske handlar på loppis, blocket osv. Vi ärver mycket av kusinen som mest blir liggande i garderoben. Kläderna är ok, men ändå inte 100% vår smak.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?