• Iowhannah

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 18:25:33 följande:

    Alla morföräldrar och farföräldrar och de flesta föräldrar jag känner älskar att prata om hur tidiga barnen var att göra saker.


    Nope. Min sambo lärde sig gå tidigt (6-7 månader, han hade en överentusiastisk storebror) och hans mamma pratar bara om hur hemskt jobbigt det var att han var så tidig (han var tvungen att ha hjälm och sprang mer än gick) och att vi ska hoppas att vår son inte stressar med sånt.

    Jag har också fått höra jämförelser med andra barn i släkten och sånt gör en ENBART irriterad! Som att mitt barn inte är lika bra, ungefär.
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 22:46:00 följande:

    Men snälla alla går väl lika bra men alla är inte lika bra på idrott. Så den som lärt sig gå snabbt kanske lär sig spela korgboll snabbt mm


    Först och främst så förstår jag inte din logik, men det är väl skit sak samma. Jag är iaf glad över att du använder ordet "kanske".

    Varför är idrott så viktigt att lära sig då? Varför är du inte stolt över barnbarnens övriga framsteg? En del barn är fysiska (eller hur man ska skriva det) och lär sig gå och röra sig tidigt, andra barn är mer mentala och lär sig tala och läsa tidigt. Varför gör du skillnad på dessa egenskaper? Är det så att du önskar att du var bättre på idrott när du var liten (och applicerar denna önskan på dina barnbarn)?
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-05 10:00:45 följande:

    Nej hon flyttade till eget. De behövde mer utrymme så det var bra att de fick en lägenhet.


    Så när dottern tycker att det blir för trångt hemma hos dig så är det okej, men inte när svärdottern och sonen tycker det?

    För övrigt så svarade du aldrig på min fråga: varför är det så viktigt att barnbarnen/-et lär sig gå tidigt och blir bra på idrott?
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-05 22:30:49 följande:

    Nu har ni alla läst fel, jag menade att man behöver de sakerna för att bli bra i idrott.


    Men det räckte ju med att börja gå tidigt för att bli bra på idrott.
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-06 09:10:17 följande:

    Det finns ingen garanti som sagt men om man vill att de ska bli duktiga i idrott kan man använda en gåstol som hjälpmedel. Min svärdotter vill inte ha massa onödiga prylar som hon kallar det så hennes barn började gå efter 12 mån.


    Förmodligen är din son och svärdotter vettiga föräldrar som inte vill pusha sina barn till att börja tycka om nånting, utan accepterar och älskar sina barn oavsett om de blir bra på idrott eller inte.

    Det där med onödiga prylar känner jag igen mig i. Man får/köper en hel del när man har småbarn och det är ändå i svärdotterns och sonens hem som prylarna ska vara. Respektera att de inte vill ha ett hem fullt med skit!
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-06 13:00:34 följande:

    Där håller jag verkligen inte med dig. Som sagt till och med min make som inte är särskilt intresserad av sånt här sa att bebisar kommer igång med gåendet med en sån.


    Men alltså, det här är ingen smaksak. Det finns forskning som visar på att det är FAKTA att gåstolar kan störa den motoriska utvecklingen om man använder dem mycket. Din man vet inte allt, precis som att du inte vet allt.
    Anonym (jag) skrev 2016-05-06 13:02:50 följande:

    Vi ska åka nästa helg. De har gått med på att få nattygsborden nu, jag trodde att jag hade skrivit det redan.


    "Gått med på att få". Är det verkligen så du vill att presenter ska mottagas? Det låter som att du har tjatat tills de inte orkade mer och således sa okej för att du skulle hålla tyst.
  • Iowhannah
    EnAnonumius skrev 2016-05-06 13:38:08 följande:

    Jaha kära tråddeltagare då är det bevisat då.. Innan gåstolen kom så kom aldrig människan i gång med gåendet. TS make, som inte är intresserad av sånt har talat och han sa ju att "bebisar kommer igång med gåendet i en sån".

    Så nu vet vi det innan gåstolen, kom så måste vi människor har krälat eller krupit runt. Det är ju gåstolens förtjänst att vi kommer igång med gåendet.

    TS make har ju sagt att gåstolen gör att barnen kommer igång gåendet med en sån och han säger det i egenskap av att "han inte är intresserad". Då måste det ju vara en "ultimata fakta" som gör att TS har fakta på handen och rätt i sina påståenden. 


    Hahaha! Fantastiskt inlägg :D Jag håller med om att argumentet "han är inte intresserad av sånt" är så starkt och övertygar förmodligen alla!
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-07 07:40:51 följande:

    Jag vill ha barnbarnen hos mig, inte bara träffa dem nån gång ibland som nån främling.


    Jag träffade min farmor på storhelger (påsk, jul, midsommar) och födelsedagar och nån gång under sommarloven, men hon var aldrig någon främling. Hon var ju farmor. Och du är dina barnbarns farmor även om ni inte träffas 24/7.

    Jag har sagt det förut: jobba mer på din självkänsla och sluta leva genom andra!
  • Iowhannah
    Anonym (Ambitiös) skrev 2016-05-08 22:59:12 följande:

    Låter taskigt att inte bjuda in farmor till tvåårsfirande. För oss är det självklart att varje barn har ett släktkalas och från att dom fyller ca 3 år även ett barnkalas.

    Sen kan inte alla i släkten komma om dom bor för långt bort men barnens mor och far-föräldrar samt fastrar och mostrar med familj är bjudna.


    Taskigt? Kanske, men vi vet inte heller hur de valde att fira. Det kan vara flera som inte bjöds. Dessutom är det inte så förvånansvärt mtp hur ts agerar mot familjen. Flera har varnat för att de kan börja ta avstånd, att inte bjuda in till födelsedagskalas kan vara det första steget.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?