• sextiotalist

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 18:25:33 följande:

    Alla morföräldrar och farföräldrar och de flesta föräldrar jag känner älskar att prata om hur tidiga barnen var att göra saker.


    Inte det minsta, det är inget man kan påverka. Förresten en vännina till mig, hennes son var så sen att gå, så det var utredning på gång, han går nu en spetsutbildning inom dans. Så det säger ingenting om barnets förmåga.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 18:36:23 följande:

    Det kan nog finnas undantag men jag tror det vanligaste är att de som är tidiga med att gå är bäst på idrott senare.


    Håller inte med dig. Jag, sonen och flera andra som gått tidigt har varit halvdana på idrott. Det som händer inom den normala utvecklingsspannet påverkar barnets förmågor marginellt.
  • sextiotalist
    Anonym (Svärmor) skrev 2016-05-04 20:21:54 följande:

    Har sett tråden då och då och tänker också att det är inte MÖJLIGT för någon att vara såhär jobbig och dum... men sen kommer jag att tänka på min egen svärmor och inser att, jo det är möjligt >


    Jag hade inte heller trott på detta om jag inte haft min farmor och inte hört min väninna berätta om sin svärmor. Dessa kvinnor finns
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-05 10:03:36 följande:

    Nej men sånt som rör fysisk styrka och idrott är föräldrarna ofta bakom.


    Och det är viktigaste anser du?

    Det jag har observerat är att de som drevs av sina föräldrar att hålla på med någon sport har ofta slutat tidigt. De som valt att idrotta av eget intresse håller på längre.

    Vi har inte drivit vår son alls och han rör sig mer än vad sina gamla klasskamrater som spelade fotboll och sådant under grundskolan. Han toppade fystestet under mönstringen utan en enda organiserad idrottsutövande bakom sig.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-05 11:23:34 följande:

    Det är roligt och nyttigt med idrott och både jag och maken skulle bli otroligt glada om de började spela fotboll eller tennis eller så.


    Men inte lika glada om barnet.blir en nörd och har astronomi som huvudintresse och motion sker under inte organiserad form
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-05 16:32:04 följande:

    Man måste ha fysiska förutsättningar, starkt intresse, tillräckligt med pushning och stöttning hemifrån, nyttig och stärkade mat mm. Så inte endast en faktor spelar in.


    Nä. Min grabb gick tidigt, utan pushande, specialmat och annat. Dessutom fick han tidigt ett intresse för vetenskap (utan pushning). Numera har han två intressen musik (utan pushning) och fysik.

    Sedan är han i fin fysisk form (intresset för detta kom under gymnasiet).

    Självklart har vi stått bakom hans intresse, uppmuntrat när han visat intresse. Men aldrig pushat.

    Det jag vill ha sagt att det som händer (inom normslspannet) under barnens första år säger inte så mycket hur barnet kommer utvecklas.

    Det är med barn som med hästar. Man kan leda dom fram till vattnet men inte tvinga dom att dricka.
  • sextiotalist

    Gåstol kan hindra barnets motoriska utveckling enligt en forskare. Gåstolen är en leksak och kan göra ett missnöjt barn på bra humör. Inget hjälpmedel som lär ett barn som inte har någon fysisk utvecklingsstörning att gå.

  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-06 16:34:09 följande:

    Jaja barnet är för gammal för gåstol nu ändå


    Och barnet går?
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-08 09:10:34 följande:

    Om de firar hos sig så får ingen annan i släkten träffa barnet på födelsedagen. Många äldre släktingar kan inte fara så långt och de har inget gästrum heller så alla som vill åka skulle få bo på hotell. När de flyttade så frågade jag faktiskt i förväg om de skulle flytta till en 3a eller 4a och sa att jag kunde betala mellanskillnaden i några månader om de skaffade en 4a för då kan vi sova över mycket oftare.


    Oj, har inga mer ord.

    Ledsen TS men du agerar på ett sätt som mycket väl kan innebära att du mer eller mindre kommer vara utfasas ur deras liv. Dvs det du vill uppnå kommer inte inträffa för att du saknar förmågan att acceptera och respektera andras gränser.

    Jag funderar på om du inte har narcissistiska drag.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-09 09:06:31 följande:

    Det är ju flera månader kvar så jag är säker på att fler släktingar kommer höra av sig om att hålla kalas hos oss istället.


    Om du inte ska bli bortgjord fullständigt så hänvisar du till din son.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?