Inlägg från: Anonym (;)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (;))

    Förlorar på att praktisera jämfört med att bara gå hemma...

    Jag har också haft "socialbidrag", och vet du vad? Jag har aldrig suttit inne och jag är inte någon alkis heller. Jag var deprimerad, trots det skulle jag ändå ut och arbetsträna. Att det bara är missbrukare och kriminella som har försörjningsstöd är en myt. 

    Jag har läst på både högskola och universitet. 

    Tråkigt att du har så många fördomar om människor som har försörjningsstöd, speciellt med tanke på att din inkomst består till viss del av just försörjningsstöd. 

    Men till ämnet - ekonomin! Jag fick mitt busskort bekostat. Det borde du också få. Har du under existensminimum? Jag gissar på att du landar precis på existensminimum i och med att soc är inblandade. Prova att ansöka om busskort av soc. Du kan även ansöka om läkarvård, receptbelagda mediciner osv. 

    Men har du existensminimum finns det antagligen inte mycket mer att göra. Jag har som sagt också haft försörjningsstöd och arbetstränat. Tjänade inte en krona på det. Blev inte heller anställd, men jag ville inte det heller. Ordnade ett bättre jobb själv sen när jag mådde bättre. 

  • Anonym (;))
    Livetskamp skrev 2016-04-22 10:35:03 följande:
    Jag har inte hävdat att precis varje enskild individ som uppbär försörjningsstöd knarkar eller ägnar sig åt kriminell verksamhet, men tyvärr är det inga fördomar helt baserade på lösa grunder. Det klientel som rör sig i väntrummet i samband med att jag fyller i min ansökan, är folk som i regel befinner sig på samhällets bottenskikt. Självklart finns där en variation människor - generellt utgörs dom dock av socialgrupp 3. Jag är inte alls bekväm i den här situationen och jag kommer att göra vad som står i min makt för att ta mig ur den.
    Samhällets bottenskikt? Nä, jag förstår att du är missnöjd med din situation, men hur hjälper det att klanka ner på andra människor? 

    En missbrukare är inte bara en missbrukare, det kan vara en människa som mår dåligt och är oerhört självdestruktiv. 

    Som jag skrev i min tidigare kommentar, om du har existensminimum så finns det troligtvis inte så mycket mer att göra. 

    Jag håller med dig om att det är helt galet att man drar in mer pengar på att bara sitta hemma och rulla tummarna (nu påstår jag inte att du gjord det), än om man går ut och praktiserar. Det motiverar ju inte direkt människor till att gå ut på praktik. 

    Men det finns mycket som är helt fel i dagens samhälle. 
Svar på tråden Förlorar på att praktisera jämfört med att bara gå hemma...