Inlägg från: Anonym (Soc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Soc)

    Förlorar på att praktisera jämfört med att bara gå hemma...

    Livetskamp skrev 2016-04-20 12:22:32 följande:

    Jag kan naturligtvis inte uttala mig om varenda kotte i väntrummet, men vid de två senaste ansökningstillfällena noterade jag hur en äldre herre högt och ljudligt skröt om hur han några dagar tidigare hade stulit ett par skor för 1000 kronor, andra pratar öppet om drogproblem, "snuten" och skulder hos fogden... Folk ser härjade ut och pratar med hes "rökröst", jag vill ogärna bli förknippad med dem. Det må låta unket, men så känner jag. Har kämpat hårt för att ta mig dit jag är idag, med bevisligen en lång väg kvar att vandra.

    Med kompletterande försörjningsstöd har jag inte rätt till busskort, nej. De hänvisar till FK som ger mig 300 i ersättning. Kortet kostar 800 eftersom jag till skillnad från en student eller förtidspensionär måste betala fullt pris.

    Hade det rört sig om en deltids- eller visstidsanställning för motsvarande summa som jag erhåller idag, skulle jag valt jobb före bidrag. Idag arbetar jag ju ändå "gratis". Är numera så självgående på min arbetsträning att det nästan är i nivå med ett riktigt jobb.

    Ska se över reglerna för timvikariat, tack för upplysningen.


    Jag som arbetar med försörjningsstöd kan berätta för dig att missbrukare har hårda krav på sig att gå i behandling för att inte få avslag på sina ansökningar.

    Det finns lika många av dessa som det finns folk i din situation. Men skulle Du gå hos oss hade du troligen fått avslag då du inte fullföljer planen och gör det som krävs för att bli självförsörjande!

    Du är lat, missbrukarna jobbar HÅRT!
  • Anonym (Soc)
    Anonym (kk) skrev 2016-06-03 15:29:08 följande:

    Och pang! Där kom en till påstådd socialsekreterare som förstärker allmänhetens misstro på socialtjänstens . Har ni som yrkeskår ett gemensamt mål att sänka allmänhetens förtroende för socialtjänsten med hjälp av era privata unkna kommentarer på offentliga debattforum?

    Hur kan du i egenskap av myndighetsperson komma på tanken att kalla ts eller någon i hennes situation för lat?? Övergår mitt förstånd. Förståeligt om man tycker det privat men i sin professionella roll borde man kunna hålla sig, just professionell och klara av att inse att det finns andra komplicerande bakomliggande orsaker till att människor beter sig dysfunktionellt.

    Du är en av anledningarna till att socialtjänstens handläggare borde bytas ut mot robotar eller att man borde införa medborgarlön.


    Lugn människa, andas....

    Jag skrev INTE att jag arbetar som socialsekreterare!!!!
Svar på tråden Förlorar på att praktisera jämfört med att bara gå hemma...