Inlägg från: Anonym (Systemfel) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Systemfel)

    Förlorar på att praktisera jämfört med att bara gå hemma...

    Livetskamp skrev 2016-04-20 12:40:27 följande:

    Ok, rättelse: jag får betalt men kan inte behålla pengarna jag tjänar.

    Visst, min handledare har avsatt en del tid att lära upp mig - inget snack om den saken. Att de då inte kan erbjuda en fortsättning med lön är beklagligt förstås. Vill inte hoppas på för mycket men kanske kanske går de med på lönebidrag i alla fall - åtminstone om alternativet är att de blir av med mig för gott (om inte nu, så på sikt).

    Är ok med praktik OM det leder till jobb eller är en del av vägen till examen, som typ under en pågående utbildning. Många vittnar tyvärr om att så inte är fallet.


    Måste bara säga att det sista stycket är på pricken! Jag vill också ha praktik OM det leder till jobb, men det verkar stört omöjligt att hitta. Har gjort massor av praktik under åren, men till vilken nytta? Leder ju inte vidare på nåt sätt, o fritidssysselsättning kan jag hitta på egen hand tack.

    Är lite äldre än du, flera npf-diagnoser o har boendetillägg (som ej är bostadstillägg, antar att du kollat upp det).
  • Anonym (Systemfel)
    Anonym (kk) skrev 2016-06-03 13:36:22 följande:

    Förstår inte hur ni andra kan ha så svårt att hitta jobb.

    Ett tips är att skaffa sig en kortare (gärna yrkesinriktad) utbildning inom ett bristyrke. Det är alltid mycket enklare att hitta ett jobb om man är efterfrågad på arbetsmarknaden. Gärna inom en mansdominerad bransch eftersom det ofta är bättre löner där. Och med bra lön klarar man sig bättre även om man inte klarar av att jobba heltid eller blir sjuk hemma med en inkomstminskning.

    Arbetsförmedlingen gör regelbundet sammanställningar över nutida och prognoser över framtida bristyrken. Aktuella bristyrken är bland annat kockar, bilmekaniker, betongarbetare, golvläggare, vvs-montörer, undersköterskor.


    Precis det du säger har jag frågat F-kassan o AF om, o dom säger nej. Kan jag pröva gå en yrkesinriktad utbildning för att göra mig mer attraktiv på arbetsmarknaden? Nej det går inte för du är sjukskriven, du har isåfall en arbetsförmåga o kan ställas till arbetsmarknadens förfogande. Men kan jag iaf få pröva? NEJ, det medger inte reglerna får jag höra.

    Önskar att det vore så enkelt som du skrev, verkligen.
  • Anonym (Systemfel)
    Anonym (kk) skrev 2016-06-04 11:56:05 följande:

    Men du kan ju avbryta din sjukskrivning om du känner dig tillräckligt frisk för att pröva studier. Ingen som tvingar dig vara sjukskriven.


    Ingen tvingar mig vara sjukskriven? Nejvisst, då vet jag. Bara det att jag bl a har flera neuropsykiatriska funktionshinder, som gör att jag inte kan fungera fullt ut. Vet aldrig när nästa "dipp" kommer, behöver även praktiskt stöd. Enligt AF och FK får jag inte ens PRÖVA om det går, med stöd, för då ryker min sjukpenning innan jag ens hunnit pröva mina vingar. Du kan ju tala om för mig vilka alternativ jag har?

    Du gör det verkligen lätt för dig med det tänk som du har, tyvärr är det inte lika lätt Irl dock.
Svar på tråden Förlorar på att praktisera jämfört med att bara gå hemma...