Inlägg från: 1980Rebecca |Visa alla inlägg
  • 1980Rebecca

    Tvillingar på 5 månader och gravid igen

    Hej

    Efter ett antal IVF-försök blev vi äntligen gravida och fick två underbara tvillingar. Då vi kämpat för dem i flera år trodde vi det var helt omöjligt att bli gravida på egen hand. Men nu har det hänt. Tvillingarna är 5 månader och det är såklart väldigt mycket jobb. Och därför känner jag PANIK just nu över tanken på att gå igenom en graviditet igen med illamående osv. Och sen få tre barn under 14 månader att ta hand om. Hur ska vi kunna ge våra efterlängtade tvillingar den uppmärksamhet de förtjänar om vi fortgår med den här graviditeten? Att tänka abort känns så otacksamt när vi kämpat så hårt innan för att bli gravida.

    Finns det andra där ute som fått barn så tätt och kan berätta?

    Finns det någon som gjort

  • Svar på tråden Tvillingar på 5 månader och gravid igen
  • 1980Rebecca

    Hej igen

    Tack för allt alla har delat med sig av.

    Vi överväger abort. Nu känns det som att jag måste förklara mig. Ursäkta mig. Och det är ytterligare sten i ryggsäcken. Vi har kämpat hårt för att få våra tvillingar och jag vill vara där för dem till 100 procent. Min man och jag har pratat och pratat. Visst, vi skulle nog klara det. Men på bekostnad av vad? Tid med våra så efterlängtade tvillingar på 5 månader. Tid för varandra, vänner och familj vilket vi inte haft senaste tiden pga alla försök. Senaste åren har mest handlat om vår kamp för att få våra barn. Och nu är de här och jag vill ha tid för dem. Tid, ork, engagemang för de är fantastiska och värda det. Vi vill inte väntar flera år till på att få börja leva igen.

    Finns det andra som har gjort abort efter massor med IVF-försök? Eller efter tvillingar/två barn för att det kändes som "tillräckligt"?

    Det känns ofta som att det "rätta" beslutet hos gemene man är att behålla barnet. Jag väger lite över mot att jag väljer min familj som den är idag. Det är jobbigt att behöva känna att jag behöver förklara mig och vårt troliga beslut. Vi har inte gjort abort än men vi har en tid bokad.

Svar på tråden Tvillingar på 5 månader och gravid igen