Inlägg från: Saltig |Visa alla inlägg
  • Saltig

    Mars/Aprilbebisar 2016

    Hej

    Tänkte starta en tråd för oss som fått barn mars/april 2016.

    Vore kul att delge hur det går med våra små.

    Just nu har vi det lite skrikigt, mycket magknip och missnöje. Hoppas det vänder snart. Vi har provat allt

    Dock är det riktigt mysigt emellanåt.

  • Svar på tråden Mars/Aprilbebisar 2016
  • Saltig

    Startade en vanlig tråd då det var svårt och hitta gruppen.

    Kul att ni hittat hit.

    Min Sofie blev tre veckor i lördags. Min amning funkar sådär. Kör även med ersättning.

    Tyvärr verkar det som Sofie fått kolik så glada stunder är få men så underbara när de kommer. Lite försök till joller har vi hört

  • Saltig

    Vi har haft tre lugna dagar utan skrik men ikväll kom det igen. Stackarn har magknip och det enda som fungerar är att vagga eller sätta på dammsugaren medan man vaggar . Min tjej har extremt behov av närhet så vissa nätter sover hon på mig. Då bunkrar jag upp med kuddar på sidorna så att hon inte kan rulla av mig. hon sover som en stock medan man själv sover uruselt

    jag får oxå känslan av att vara en dålig mamma ibland, speciellt när amningen inte fungerar alls men vi gör det bästa vi kan, eller hur?

    Här äts det oxå var 3-4 timme.

    Har ni upplevt något babyblues? Jag mår lite dåligt ibland. Gråter för ingenting, är orolig för allt.

  • Saltig
    lillasysterfia skrev 2016-05-07 22:54:02 följande:

    Lillkillen är snart 4 veckor. Har fått ge lite extra med ersättning främst på kvällen annars får jag inte sova ordentligt. Annars är det en nöjd kille som älskar att sova på pappa eller i vagnen. Tror inte jag kommer amma så länge då jag inte riktigt trivs med det. Har själv haft en lite sämre dag med dåligt tålamod och stog och grät för att jag brände såsen till middagen. Dessa hormoner!


    Ja hormonerna är "all over the place".

    Jag har kommit fram till att sluta med amning. Det är bara skrik då det inte kommer något. Jobbigt beslut men så får det bli.
  • Saltig

    Vi har det kämpigt med magen här hemma. Vill inte äta utan skriker bara sen igår kväll. Igår kväll vid 21 åt hon 90ml, ville inte ha något inatt. Imorse kl 8 fick jag i henne 60 ml och sedan bara 30ml vid 13. Det känns att hon får ont när maten kommer ner i magen. Vi har minsta nappen så hon får inte i sig för mycket samtidigt. För en vecka sent hon 120 ml var tredje/fjärde timme och nu knappt någonting.

    Mår så dåligt när jag ser henne lida. Ringt vårdguiden och om hon inte ätit något till kl 18 ikväll så måste vi åka in och kolla vad allt kan bero på. Kanske har hon reflux...

    Annars går det bra. Hon är glad ibland och börjat jollra lite. Underbart när man får kontakt med henne och hon ler.

    Just nu trivs hon bäst att ligga på mig eller sin pappa.

    Vill ut och promenera men hon är inte så förtjust i vagnen än. Korta snabba promenader går bra. Sover helst på mage på oss så det blir mycket soffläge för mig på dagarna

    Lite tråkigt då vädret varit så bra men vad gör man inte för sina barn. Inte mycket sömn för den som tar natten

    Har även bärsjal som jag använder rätt mycket.

    Vi hade en vaken natt inatt och tur var väl det då vi upptäckte en tjuv på vår altan. Skrämde iväg honom och kontaktade polisen.Fick höra senare att tjuven gjort inbrott i ett annat hus i närheten. Ibland har vakna nätter sina fördelar.

  • Saltig

    Det har gått bra. Hon åt rätt bra sen så det blev inte att åka in. Nu äter hon som hon brukar. Dock äter hon mindre på natten. Så hon verkar bli mätt på dagens och kvällens mål. Äter rätt ofta. Nu får vi se om mjölkfri ersättning hjälper hennes mage. Tack för omtanken.

    Igår hade vi skrikfest igen. Helt otrolig vilken pipa hon har. Tror jag kommer uppmuntra henne att bli operasångerska ????.

    När det är dåligt väder spelar vi mycket spel både brädspel, kortspel och på iPad. Vi ritar mycket och bygger kojor i vardagsrummet. Ser ut som ett bombnedslag men så får det vara.

  • Saltig

    Här går dagarna fort trots man sover ca 3-4 timmar per natt. Lilltjejen skriker inte lika mycket som förut, peppar peppar Mer glad och uppmärksam.

    Hon är en vaken tös som inte sover så mycket. Längsta hon kan sova är 5 timmar på natten. Har själv svårt stt sova då hon stånkar och stönar och tappar nappen på nätterna. Så mycket sömn blir det inte.

    Hon blev 2 månader i lördags och vägde sist 5,4 kg. Få se hur mycket hon väger vid nästa besök.

    Nystjärna - vad var det för fel med din sons huvud? Min kompis son hade så att sonens huvud växte inte rätt pga han hade huvudet åt ett visst håll hela tiden. Han fick inte sitta i babysittern så mycket eller sova på rygg, utan på sidan. Det blev bra övningar och nu är det som vanligt. Han gick oxå hos en sjukgymnast.

    Härligt väder vi har iallafall. Känns mysigt att gå på promenader.

    Har era små hittat sina händer än? Min tjej tittar oftasin högra hand så ögonen går i kors. Plötslig blir hon förbannad....kanske för att hon inte riktigt kan fasta blicken och att handen rör sig. Kanske tycker hon att det är lite obehagligt oxå

  • Saltig
    lillasysterfia skrev 2016-06-20 09:58:24 följande:

    Tror vi har fått en av världens snällaste bebisar. Han skriker sällan och sover hela 7 timmar i sträck på nätterna, så jag ska inte klaga! Vi fick sluta med ammningen då det blev en psykisk spärr för mig (glad mamma=glada barn) Jag har lyckats flyga själv med lilleman, treåring och femåring vilket gick superbra! Är så stolt över pojkarna!


    Oh vad härligt att det gick bra att flyga med alla barnen. Det kan ju vara rätt jobbigt om de får ont i öronen eller inte orkar sitta still.

    Bra beslut gällande amning. Man måste göra det som känns bäst för att allt ska fungera

    Min dotter skriker mindre nu så koliken börjar avta, vilket känns riktigt skönt. Hon sover rätt ok på nätterna. Somnar runt 19-20 för natten, äter ett mål vid 23-24, sover till 03 för att sen stånka och stöna (pruttar mycket, tappar nappen) fram till 05. Sen går vi upp. Jag och min man delar på nätterna. Bebisen sover på nedre våningen (i gästrummet) med en av oss så att resten av familjen får sova i lugn och ro. När vi märker att nätterna blir bättre så flyttar även bebisen upp men just nu känns denna lösning bäst .
Svar på tråden Mars/Aprilbebisar 2016