Inlägg från: Anonym (Ja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ja)

    Kan BM neka en?

    Det handlar om vart ditt landsting drar gränsen. Somliga drar gränsen vid 1:250, andra vid 1:300 osv. Hamnar du på rätt sida dreras gräns så får du inget fostervattenprov. Du får istället gå privat och betala för det. Reglerna är lika för alla och dom kommer inte ge dig ett fvp om du inte anses ligga i deras definition av riskgrupp.

    I övrigt bör du fundera lite över ditt föräldraskap. Ds är inte en av dom värsta sakerna ett barn kan råka ut för. Du kan lika gärna få ett barn med en annan sjukdom eller handikapp. Ex en allvarlig cp-skada. Dessutom har du ju Aspergers vilket drastiskt höjer risken för att ditt barn får samma funktionsnedsättning eller adhd, autism osv. Ett barn med svår autism eller adhd är tusen gånger svårare att sköta om än ett barn med lindrig utvecklingsstörning i samband med downsyndrom.

    Om du enbart fixar ett friskt och problemfritt barn så bör du kanske inte chansa. Ditt barn kan få svår kolik och skrika i 24 h om dygnet i 3 månader.. Klarar du ens det?

  • Anonym (Ja)
    Anonym (Snacka inte skit.) skrev 2016-05-06 13:22:22 följande:

    Du vet inte vad du snackar om. Ds kan ha olika grad. Finns "lätt" DS där barnet kan prata,leka,förstå,bli torr som alla "friska" barn. Och sen som vuxen bo själv och ha ett jobb. Sen finns det DS barn som aldrig någonsin kommer klara sig själva ens en sekund. Pvp visar inte vilken "grad" DS barnet har så jag förstår ts. Jag jobbar med DS barn bla och jag hade inte heller orkat med ett sa barn själv om dom haft den svåra DS dom barn jag jobbar med har. Har även erfarenhet av autism då jag både har egna barn med autism och jobbar med autister. Fick jag "välja" är dom autister jag träffat betydligt "lättare" än barnen med DS Att vilja ha ett friskt barn är inte det minsta konstigt. Att ens påpeka adhd är också ganska pinsamt då människor med adhd ändå har normal intelligens vilket gör väldigt mycket vad gäller skötsel. Och adhd barn växer också upp till självständiga vuxna.


    Jag arbetar också med ungdomar. Möter alla former av ds, adhd,vautism osv. Du kanske såg att jag skrev '' lindrig utvecklingsstörning i samband med ds''. Med det så syftade jag på just dom lindrigare formerna av ds. (Det finns till och med dom med ds som inte har utvecklingsstörning. ) Så min poäng var att ett barn med en lättare ds kan vara mycket enklare att sköta om än någon med grav autism eller adhd. Bara för att ett barn ex är normalbegåvat så betyder det inte att det är enklare för föräldrarna...
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Snacka inte skit.) skrev 2016-05-06 14:39:39 följande:

    Det jag reagerar på är att ni hoppar på ts för att hon inte vill ha ett barn med DS. För det är ju "inte alls jobbigt" som jag sa vet ni uppenbarligen inte ett skit. Barn med DS kan vara ett 24/7 jobb i 18år eller längre. Jag som jobbar med DS barn vet att dom kan vara underbara men också vilket jobb det kan innebära och jag själv hade inte heller fortsatt en graviditet med ett barn med DS om jag fått välja. Men som vanligt på fl så ska man kasta skit på allt och alla. Slår vad om att ni själva inte heller skulle vilja ha ett barn med DS om ni fick välja. Men det vågar ni såklart inte erkänna antar jag. Lättare att tracka ner på ts för att själva känna er duktiga.


    Vi är nog många som hellre väljer ett friskt barn. Jag har själv gjort kubtest och är medveten om olika handikapp. Poängen är väl den att man kanske bör tänka över hur smart det är att få barn om man enbart klarar av friska barn? Det är ju hemskt att föda ett barn och samtidigt veta att man lämnar bort barnet om det får en utvecklingsstörning eller annan sjukdom. Tänk om barnet får en hjärnskada vid 3 års ålder?! Det finns inga garantier när man får barn och att enbart vilja ta hand om sitt barn om denne är frisk eller har några utvalda funktionsnedsättningar är ju väldigt hemskt! Tänk att lämna ifrån sig sitt nyförlosta barn enbart för att denne fått en hrov cpskada? Eller ännu värre, försöka sköta barnet när man redan är övertygad om att det kommer gå åt skogen!
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Z) skrev 2016-05-06 21:59:36 följande:

    Nej, jag tycker att det är hemskt att barn blir bortlämnade och jag tänker till varje pris försöka hindra det. Fvp är ett av sätten.


    Ja ett sätt som minskar risken något... Men det finns fortfarande tusen andra sjukdomar/handikapp som inte syns på fvp. Men du chansar gärna förstår jag. Vad gör du om du får två sjuka barn ( som blir övergivna av sin mamma) på rad? Kommer du skaffa ett tredje då? Hur många sjuka barn är du beredd att lämna iväg för att dom inte duger?
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Z) skrev 2016-05-06 22:29:50 följande:

    Jag tänker inte svara på dina inlägg mer eftersom du uppenbarligen inte förstått vad tråden går ut på utan istället försöker smutskasta mig genom att fråga om saker som är helt befängda.


    Hur kan jag smutskasta dig när du själv skriver i din trådstart att du kommer lämna bort barnet om det är svårt sjukt?

    Jag har inte påstått något om dig som du inte själv redan skrivit.
Svar på tråden Kan BM neka en?