Inlägg från: Anonym (Hedda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hedda)

    Gift med muslim?

    Kawthar skrev 2016-08-14 06:20:06 följande:
    Som sagt följer vi islam och lär vårat barn om religionen och vad Koranen säger. Såsom "är han inte din broder i religionen , så är han din broder i mänskligheten" och "du har din tro och jag har min tro".  Ömsesidig respekt utan att avsäga sig sin tro och utan att böja sig för någon.

    Muslimer tror inte att det finns ett utvalt folk , som har rätten att stå över andra.
    Den ondskan som finns i andra religioner existerar inte i islam.
    Islam kom för hela mänskligheten .
    Lär ni barnet att män och kvinnor ska klä sig anständigt, och att det inte är specificerat i Koranen att anständigt är det samma som chador eller niqab?
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-14 06:20:06 följande:
    Som sagt följer vi islam och lär vårat barn om religionen och vad Koranen säger. Såsom "är han inte din broder i religionen , så är han din broder i mänskligheten" och "du har din tro och jag har min tro".  Ömsesidig respekt utan att avsäga sig sin tro och utan att böja sig för någon.

    Muslimer tror inte att det finns ett utvalt folk , som har rätten att stå över andra.
    Den ondskan som finns i andra religioner existerar inte i islam.
    Islam kom för hela mänskligheten .
    Varför trakasserar muslimska män judar i Malmö då???
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-16 23:09:58 följande:
    Varför trakasserad muslimer i Sverige? Varför drar man av slöjan på muslimska kvinnor? Varför Misshandlas muslimer på våra gator? Varför kastar man muslimers cv:n i papperskorgen utan att läsa dom? Varför får muslimer sämre betyg trots att de presterat lika bra som andra elever? Varför nekas muslimer rätten att få praktisera sin religion trots att det råder religionsfrihet i Sverige? Frågorna är många, bästa vore väl ändå att fråga dom som är ansvariga för detta !!
    Du kan uppenbarligen inte svara på min fråga. Muslimer hotar och trakasserar judar i Malmö. Judar där och på andra håll i Sverige behöver polisbevakning. Du säger att  islam är en fredlig religion så svara på vad deet beror på!
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-16 23:13:31 följande:
    Som sagt lär vi vårat barn islam i den mån han förstår.
    Jag antar att han då inte kommer att få klä sig i tighta jeans eller i shorts.
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-17 09:12:56 följande:
    Jag svarade på din fråga, din brist på tankeverksamhet får du skylla på dig själv. Men ok, ska ta ner nivån så du kan förstå. Människor kan ibland göra saker som är förbjudna, antingen i religionen eller i lagboken . De faller alltså utanför de religiösa eller icke-religiösa lagarna. Att trakassera, misshandla eller på ngt sätt kränka en annan människa är förbjudet inom islam och i Sveriges lag . Så där har du mitt svar.
    "Varför trakasserad muslimer i Sverige? Varför drar man av slöjan på muslimska kvinnor? Varför Misshandlas muslimer på våra gator? Varför kastar man muslimers cv:n i papperskorgen utan att läsa dom? Varför får muslimer sämre betyg trots att de presterat lika bra som andra elever? Varför nekas muslimer rätten att få praktisera sin religion trots att det råder religionsfrihet i Sverige? Frågorna är många, bästa vore väl ändå att fråga dom som är ansvariga för detta !!" är inget svar på hur muslimer trakasserier av judar i Sverige kan kombineras med att islam är en fredlig religion.

    Dessutom är många människor, varav majoriteten kallar sig muslimer, väldigt rasistiska jämtemot svarta. Hur kommer det sig?
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-17 09:19:48 följande:
    "Inte kommer få" ? , vi tvingar inte vårat barn till att följa islam . "Det finns inget tvång i religionen " står det i Koranen och vi som föräldrar kan bara vägleda vårat barn. Finns flera exempel på det i Koranen när vi ser hur våra Profeter gjorde, och hur deras barn var.
    Så om ni får en dotter kommer hon inte att ha slöja?
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-17 10:39:27 följande:
    Varför säger du så ?
    Därför att du säger att ni inte vill tvinga era barn att följa islam. Alltså behöver en eventuell dotter inte heller ha slöja.
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-18 06:08:09 följande:
    Kommer eller behöver? Dina inlägg och frågor är förvirrande! Vad är det du inte förstår med att varken jag eller min man skulle tvinga vårt barn att följa islam!
    Du har skrivit i andra trådar att du tycker att det är vackert när barn har slöja och då antar jag att du kommer att vilja att en eventuell dotter har det.
  • Anonym (Hedda)
    100kgpappa skrev 2016-08-25 19:45:17 följande:

    Här har du några citat från koranen, dvs guds ord:

    Koranen 2:191 ?Dräp de otrogna var ni än finner dem.?

    Koranen 3:28 ?Muslimer får inte ha otrogna som vänner.?

    Koranen 3:85 ?Ingen annan religion än Islam är godtagbar.?

    Koranen 5:33 ?Lemlästa och korsfäst de otrogna om de kritiserar Islam.?

    Koranen 8:12 ?Terrorisera och hugg huvudet av dem som tror på andra heliga skrifter än Koranen.?

    Koranen 8:60 ?Muslimerna måste mönstra alla stridsmedel för att terrorisera de otrogna.?

    Koranen 8:65 ?De otrogna är enfaldiga; kräv att muslimerna bekämpar dem.?

    Koranen 9:5 ?Sedan, när de heliga månaderna passerat, döda de otrogna var ni än finner dem, och ta dem i fångenskap, och belägra dem och ligg i bakhåll för var och en av dem. Men om de ångrar sig och börjar be [till Allah] och skänker till välgörenhet, så låt dem vara.?

    Koranen 9:30 ?Judarna och de kristna är perversa; kriga mot dem.?

    Koranen 9:123 ?Kriga mot de otrogna som bor i din omgivning.?

    Koranen 22:19 ?Bestraffa de otrogna med brinnande klädnader, järnkrokar, kokande vatten; smält ner deras hud och underliv.?

    Koranen 47:4 ?Sukta inte efter fred med de otrogna; hugg huvudet av dem när ni griper dem.?

    Verkligen mysigt...men jag antar att du läste koranen innan du konverterade, så det är väl inget nytt, men det rimmar lite illa med dina påståenden tidigare.


    Inte så förenligt med mångkultur med andra ord!
  • Anonym (Hedda)
    Anonym (ate5) skrev 2016-08-26 09:45:48 följande:
    Om ditt barn väljer Islam som sin religion och sedan ångrar sig kommer ni att vilja tillämpa sharia-bestraffning eller väljer ni att inte välja Islams bestraffning för apostasi?
    Eftersom Kawthar är muslim (märkbart nykonverterad) och gift med en muslim är det hennes man som fattar alla viktiga beslut. Kvinnor anses inte rationella. Män, som inte kan tygla sig om de ser en kvinnas hår eller tar henne i hand är mer rationella tydligen...
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-29 09:23:10 följande:
    Jag är varken nyREVERTERAD eller orationell, så ha dina fördomar för dig själv!

    Gift med en muslim, tack till Gud, men reverterade innan jag ens visste han existerade , av min egna övertygelse på att islam var Sanningens Religion och den Enda Vägen är Guds Väg!
    Reverterad? Revertering betyder puts/rappning. Jag tror du menar konverterad.
  • Anonym (Hedda)
    Kawthar skrev 2016-08-29 09:19:48 följande:

    Dina citat är inte annat än lögner , och att föra en diskussion med dig är alltså helt uteslutet. Du tillför liksom bara osanningar och

    " det lönar sig inte att svara dig min tystnad är svar nog, inte för att jag saknar svar, utan för att det inte är värdigt ett lejon att svara på skällande hundar"

    Jag länkade till några sidor lite längre tillbaka i tråden , och råder dom som vill veta mer om ISLAM att titta på dom och bilda er en egen uppfattning . Islam är en väldigt fin religion som förespråkar kärlek och omtanke för alla , oavsett vem du är, hur du ser ut eller vad du tror på, för vi är alla Guds Skapelser!


    Tydligen har inte gud gjort ett bra jobb eftersom hen tycker att vissa ska skära av kroppsdelar (förhusen) och andra ska gömma sig i tyger.
  • Anonym (Hedda)
    100kgpappa skrev 2016-09-02 07:08:14 följande:

    Och här kan vi läsa om hur det är att jobba som hembiträde i muslimska länder som Saudiarabien, Libanon och Qatar

    www.expressen.se/geo/kvinnorna-lever-som-slavar-och-hoppar-fran-balkonger-i-desperation/

    Var längesen det kom en kommentar nu... Men visst ja, vi ickemuslimer är ju hundar, de behöver man ju inte bemöta med argument när man.är en högre stående muslim...


    Ja det är väldigt vad det är tyst, men om man inte har några bra svar är det kanske bäst att hålla sig borta.

    På en del ställen har man haft aktiviteten "låna en fördom" och där kunde man "låna" en imam bland annat. Tanken var att man skulle spräcka fördomar. Jag hade gärna velat ställa alla dina frågor till en imam.
Svar på tråden Gift med muslim?