Inlägg från: Anonym (Paramedicinare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Paramedicinare)

    Vuxen slagit huvudet - farligt?

    Om du inte tuppade av behöver du nog inte oroa dig. Blödning under huden är inte samma som hjärnblödning. Bulor brukar göra ont i ett par dagar. Om du blir värre, är på väg att tuppa av, får synbortfall, kraftig huvudvärk eller känselbortfall/motorikproblem så sök vård.

  • Anonym (Paramedicinare)
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2016-05-21 16:35:04 följande:

    Men OM jag blir sämre kan jag dö av detta?

    Usch. Så orolig.


    Alltså. OM du har fått en hjärnblödning eller svullnad i hjärnan så kan det vara dödligt ja. Men du går inte och dör knall och fall. Det är i regel inte farligt att slå sig mitt på huvudet. Om du söker vård är det inte säkert att de röntgar dig. De kommer börja med att kolla reflexer, pupiller och viss rörlighet. Du kan ha fått en hjärnskakning om du är yr och mår illa. Det brukar inte heller vara så farligt. Ta det lugnt i helgen om du känner dig yr eller så.
  • Anonym (Paramedicinare)
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2016-05-21 16:52:53 följande:

    Min mamma sa att jag skulle gå in på toa och släcka ljuset. Sedan tända en ficklampa och lysa vid ögonen. Pupillen skulle bli mindre.

    Min pulserar??!!!

    Vad betyder det???

    Den blir först mindre sen större sen mindre osv pulserar i storlek.


    Det är helt normalt. Stå nu inte och lys dig i öginen hela kvällen. Vitsen är att den ska dra ihop sig när den får ljus på sig. Har du hjärnskada drar pupillen inte ihop sig alls och är ofta mycket stor. Är du ensam hemma? Om inte så be att någon tar en kik på dina ögon (i normalt ljus ) om en timma eller så. Om pupillerna är lika stora så kan du slappna av.
  • Anonym (Paramedicinare)
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2016-05-22 07:12:50 följande:

    Sovit hela natten. Men har en tung känsla i huvudet när jag vakna. Känner mig öm vid bulan och tung i huvudet.

    Jag VET att jag förstorar saker och att hypokondri inte är sunt. Men just nu orkar jag inte ta den debatten.

    Känner fortfarande en oro att något kan gå fel


    Ja det är din hypokondri som gör att du fortfarande oroar dig. Skulle du bli mer lugnad om du pratade med en sjuksköterska? I så fall kan du ringa 1177. Du slog i huvudet och fick en bula. Det gör ont. Den kommer kanske göra ont ett par dagar till. Du kommer inte att dö av detta. Helt säkert!
Svar på tråden Vuxen slagit huvudet - farligt?