Inlägg från: Anonym (Kajsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kajsa)

    Naiva föräldrar?

    Anonym (Karin) skrev 2016-05-28 11:09:22 följande:
    Varför bara okej om vi är särbos? Jag kan väl vara hemma utan att för den sakens skull umgås med barnet ifråga. Bara för att man bor tillsammans tycker jag inte att man måste sitta ihop.
    Du skriver att ni bor litet, barnet är där ofta och du skulle vilja ha mer egentid.

    Genom att vara särbos så löser ovanstående sig med automatik. Jag tycker att du som vill bli respekterad för dina åsikter faktiskt ska visa samma respekt tillbaka till barnet, dvs inte bo hos dom när barnet är där, om du nu inte tål barnet.

    Du tycker synd om barnet som är skilsmässobarn, sedan spär du på det genom att bo med dom fast du inte gillar barnet. Ärligt, tror du barnet mår bättre av att du bor hos dom? 
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-28 11:31:35 följande:
    Jag bor inte hos "dom". Vi bor här.
    Det var allt du skriva som kommentar?

    Ja, då känner du dig antagligen lite träffad ändå, inser att det inte är optimalt att ni bor tillsammans.
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 12:54:49 följande:
    Det får stå för föräldrarna som gör det, anser jag.
    Du tar alltså inte ansvar för vad du gör?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 13:32:38 följande:
    Vem visar kyla?
    Åh, menar du att du visar värme när du inte vill ha fredagsmys med dom?

    Genom att flytta ihop med pappan har du tagit på dig att vara en vuxen i barnets liv. Bete dig då inte som ett bortskämt barn.
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 13:39:20 följande:
    Så det bästa för alla är att jag sitter med under ett fredagsmys fast jag inte vill? Förstår inte hur det gr något bättre.
    Nej, det bästa är att ni är särbos. Då kan ni umgås när han är barnledig, och barnet behöver inte ha dig i sitt liv.

    Win-win för alla.
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 13:52:33 följande:
    Särbo är inte ett alternativ, varken för mig eller sambon.
    Varför? Är där något som hindrar dig från att bo själv?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 13:56:53 följande:
    Du menar ekonomiskt eller? Inte alls . Jag vill bo med min sambo och därför är särbo inte ett alternativ.
    Det finns alternativ men du vill inte. 
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Heergud) skrev 2016-05-29 13:57:02 följande:

    Om man flyttar ihop med någon så tar man väl inte automatiskt hand om den personens skulder eller?

    Samma sak gäller barn, när jag flyttade ihop med min sambo så var denne inte så förtjust i att det fanns barn sedan innan. Vi löste det så att barnet fick flytta till sin andra förälder. Vi fick senare ett gemensamt barn som fick ta över barnrummet men det anda barnet är välkommen på besök varannan helg och på lov.


    Så härligt för barnen. De blir bortvalda av sin förälder.

    Byt ut ordet barn mot hamster, så  känner man mer förståelse för dig.
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 14:06:05 följande:
    Det är inte ett alternativ för mig och således inte ett alternativ. Sambon kan ju välja att barnet ska vara här mer sällan men det vill han inte. Så det är inte ett alternativ för honom liksom särbo inte är ett alternativ för mig.
    Klart det är ett alternativ, men du väljer bort det. Men alternativet finns ju kvar. Eller menar du att du fysiskt aldrig kan lämna denna man? Ni sitter fast i varandra?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 14:23:19 följande:
    Jag tror inte att jag skadar barnets självkänsla för att jag inte går in i en mammaroll till barnet. Barnets föräldrar har den största uppförsbacken i och med det faktum att de har splittrat familjen och orsakar stora svårigheter hos barnet. Jag ser inte hur mitt agerande (att leva mitt eget liv och inte prioritera barnet i första hand, väljer mina egna aktiviteter framför att umgås med barnet osv) skadar barnet. Pappan och barnet kan ju hitta på massa saker tillsammans, och mamman och barnet gör det också. Varför hänger barnets självkänsla på mig?
    Barnet kommer ju i kläm. Vill barnet umgås med pappan kan pappan inte umgås med dig. Tycker du att ett barn ska behöva ta sådan hänsyn, vara den som bestämmer hur mycket pappan och hans nya ska vara tillsammans?

    Tänk när barnet blir större och förstår hur ert upplägg är. Då kan barnet sätta detta i system. Eller så vågar barnet inte säga att det vill vara med pappan, eftersom pappan då inte kan vara med sin partner, för partnern kan ju inte vara med barnet.

    Det är inte föräldrar som är naiva, det är du som är naiv. Du finns i barnets liv fast du försöker vara osynlig. Och du behandlar barnet som någon som inte har känslor eller förstår vad som pågår.
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 14:32:56 följande:
    Vill han umgås med sitt barn så är det väl okej? Varför skulle det inte vara det? Skulle jag säga "nej, du får inte"? Jag gör nåt själv och de gör sitt på sitt håll. Superbra. Vi får vår egentid när barnet är hos sin mamma. 
    Och så skriver du att barnet inte märker att du inte gillar det?

    Jösses...

    Tror du barnet ska vara litet och oförstående resten av livet?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 14:49:55 följande:
    Voffel skrev 2016-05-29 14:45:01 följande:
    En bra vuxen, tycker jag, intresserar sig för vad barnet gör och känner, tar hänsyn till dess känslor och tankar, tillrättavisar om behov uppstår samt är en god förebild.
    Jag förstår inte varför jag måste umgås med barnet. Vad ger det någon?

    Du måste inte umgås med barnet. Men att flytta ihop med dom och sedan säga att du inte vill umgås med dom som du så gärna vill bo med är knäppt.

    Hade du själv velat bo med någon som inte gillade dig? Jag tror inte det, eftersom du tvunget ska bo med någon du gillar (din sambo). För dig är det väldigt viktigt att bo med någon som du gillar, det är inget alternativ för dig att vara särbo. Men barnet ska inte få samma möjlighet.
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 15:13:24 följande:
    Vad barnet tycker om vad?
    Är du på riktigt?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Lisa) skrev 2016-05-29 16:00:41 följande:
    HAHA "det är väl det man gör i en familj" OMG tror du verkligen ALLA familjer sitter med chips framför tvn varje fredag? Det kan jag tala om för dig att så är inte verkligheten hos alla. 

    Men vi har massa mys å pyssel här hemma för det. Men vi har andra intressen än att sitta framför tvn ;)  
    Du fattar inte poängen?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 16:20:31 följande:
    Men bonusföräldern då, ska den inte kunna vara sig själv hemma? Gäller det bara alla andra inblandade, barnet och barnets föräldrar ska få vara sig själva men förälders partner ska passa in i någon mall om massa "borden" och "ska". Jag vill inte göra saker ihop med min sambos barn, förstår inte varför jag "borde" göra det. Han har ett barn med en annan, inte mitt problem.
    Om det står mellan dig och barnet så har ju barnet företräde. 

    Barnet kan inte välja vem det lever med. Du kan välja om du vill flytta ifrån din sambo om han säger att du ska leka med barnet, men barnet kan inte lämna. Du är den vuxne, du får stå åt sidan.

    Du verkar ha svårt med empati, du kan inte se skillnad på dig själv, en vuxen, och ett barn. Många av dina kommentarer låter som de kommer från ett barn. Jag, jag,jag hela tiden.
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 16:24:18 följande:
    Vadå? Vad är det barnet ska tycka om vad, jag fattar inte? Så jag och min sambo ska bygga våran relation på vad hans barn tycker och tänker? Orimligt, barn bestämmer inte.
    Vem har sagt att barnet ska bestämma? Men anser inte du att man måste ta hänsyn till barnet om nu barnet bor hos er, ingår i er familj?

    Du är totalt känslokall, vägrar inse att barnet kanske inte mår bra av ditt avståndstagande. 

    Som sagt, vill du bo hos någon som inte bryr sig om dig, som går undan när du vill sitta med någon annan i familjen? Tycker du att barn ska behöva bo med människor som inte gillar barnen, som går undan när barnet är hemma?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 16:23:31 följande:
    Håller med. Vi har bott ihop i ett par år nu och jag ser barnets existens som en självklarhet, och någon man såklart förhåller sig till i vardagen osv men jag tillhör  har inte för avsikt att räkna in barnet till min familj. Håller med dig i synen - någon som tillhör min sambos familj men inte min familj. Vi kommer aldrig någonsin att leva som en enhetlig familj. Skulle jag och sambo få egna barn så skulle det vara min familj tillsammans med sambon, men bara för att vi får egna barn så tror jag inte att jag skulle se sambons unge sedan tidigare som en självklar del i min familj. I sambons familj, absolut, i rollen som hans barn sedan tidigare. Men barnet skulle ju inte tillhöra vår kärnfamilj. Barnet har ju annan familj på annat håll - sin mamma och hennes släkt.
    Hur kan du sitta och skriva att det barn inte ska få tillhöra sina nya familj där hans pappa och syskon ingår?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Heergud) skrev 2016-05-29 17:28:53 följande:
    Nej, man överger inte bara för att barnet byter boendeförälder vet du!
    Låter så:

    Samma sak gäller barn, när jag flyttade ihop med min sambo så var denne inte så förtjust i att det fanns barn sedan innan. Vi löste det så att barnet fick flytta till sin andra förälder. Vi fick senare ett gemensamt barn som fick ta över barnrummet men det anda barnet är välkommen på besök varannan helg och på lov.

    Barnet är välkommet på besök...Om barnet inte bor hos er så har du ju övergett ditt barn. 
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Lisa) skrev 2016-05-29 20:36:20 följande:
    Instämmer. Jag, min man å vårt barn är en familj. Hans barn tillhör Hans familj. Precis som hans föräldrar, syskon etc. Dom ser jag inte heller som min familj. Å han ser knappast mina föräldrar å syskon som sin familj. Utan enbart som min familj. Så jo i vår familj i mitt perspektiv är det jag min man å vårt barn. Å jag ser oss som en kärnfamilj :)
    Så hans barn tillhör inte sin pappa och sina syskon?

    Har han adopterat bort barnet?
  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Lisa) skrev 2016-05-30 18:17:57 följande:
    Ee va??? Hur tänker du nu??
    Så svår var väl ändå inte frågan?

    Tillhör ditt  bonusbarn inte sin pappa och sina syskon?
Svar på tråden Naiva föräldrar?