Inlägg från: Hararochkaniner |Visa alla inlägg
  • Hararochkaniner

    Att välja bort amning

    Det finns även studier som talar om nackdelarna med amning. Det finns rapporter om att i och med alla gifter den moderna mamman får in i sin kropp under sin levnadstid och därefter sparas i kroppen, specifikt i fettkörtlarna kan orsaka denna uppgång av allegier och ökningen av autism samt adhd osv. Så ursprungligen så är det givetvis bäst för barnet att ammas, men i och med gifterna som förs över till barnet genom bröstmjölken så är det inte längre givet att det är amning som är bäst för barnet längre. Kvinnor som ammat löper tex mindre risk att få bröstcancer efterssom giftet istället övergår i bröstmjölken. 

    Vad som är bäst för mamman är i vissa fall att amma och i vissa fall att ge ersättning. Jag till exempel tyckte känslan av när mjölken kom ut ur bröstet var extremt obehaglig. Jag tyckte det var så pass obehagligt att min mjölk till slut tog slut efterssom obehagskänslan fick mig att spänna mig och jag enbart kunde slappna av en kort stund innan obehagskänslan fick mig att spänna mig igen.

    Barn nr två fick ersättning från början och har, hör och häpna varit friskare en ettan på alla plan. 

  • Hararochkaniner
    Anonym (Vienna) skrev 2016-05-26 13:49:32 följande:
    Vadå giftfri mat finns inte?  Klart det finns. Här äter vi enbart egenodlad sallad å grönt, egen potatis, morötter, jordärtskocker m.m  m.m. Egna djur vi föder upp å slaktar. Finns ingen tillsymmelse av antibiotika i det. Egna ägg av frigående höns som får giftfri mat etc. etc

    Varför köper ni inte er mat från sådana ställen? Enkelt å skylla på att giftfri mat inte finns, för det stämmer inte. 

    Att spy galla över folk som väljer att inte amma för att sen gå å köpa besprutad frukt eller korv å charkprodukter är för mig helt sinnessjukt! 

    Var bara i dagarna där det kom en larmrapport från danmark om att barn kissar ut mängder gifter, gifter de får i sig av importerade frukt och grönt. Tror du det är annorlunda här? 
    Hon har tyvärr rätt. Det finns ingen giftfri mat. Den maten du odlar är däremot med betydligt mindre gift än mycket annan mat. Vattnet du vattnar med innehåller gift, regnet innehåller gift, jorden osv. Den mat man odlar själv är så giftfri och nytttig som man kan åstadkomma i dagens samhälle, såtillvida du inte haft oturen att bosätta dig och odla på jord som innehåller extra mycket gift dvs
  • Hararochkaniner
    Anonym (Annie) skrev 2016-05-26 14:24:28 följande:
    Cancerrisken minskar inte för att man får mindre gifter i kroppen utan för att körtelepitelet i brösten förändras av amning.

    Det stämmer ju att gifter utsöndras i mjölken och därav ska man ju undvika aktiv viktminskning.
    Det är inte vad jag har läst men det är mycket möjligt. Att kvinnor som ammat många barn har mindre gifter i brösten har däremot konstaterats många gånger.
  • Hararochkaniner
    Anonym (Vienna) skrev 2016-05-26 14:33:01 följande:
    Ja man kan ju dra alt till sin spets om man vill. Det är klart att det är mindre hälsosamt att bo inne i sthlm än långt ut på landet också. Vi får i oss betydligt mindre gifter än dom som bor där med mycket bilar på liten yta :) 

    Klart ekologiskt odlad mat är dramatiskt mycket mindre gift än besprutad mat. Det är liksom inga tvivel. Gör du det själv så har du ju dessutom full koll på vad du ger för mat till dina djur, gör med dina växter. 

    Sedan är det skillnad på gift å gift, men det jag menar med gift i mitt tänk är det som vi människor förgiftar med, för att producera fram maten, men det är fritt fram å tro att frukt och grönt i affären  är nyttigt, å att fortsätta stoppa i sig besprutad mat. likaså kött full med antibiotika osv. 
    Precis. Det är så jag vill leva med. Men tyvärr bor vi fortfarande mitt i en storstad. Urk. Snart kommer vi iväg ut på landet. Hoppas, hoppas.
Svar på tråden Att välja bort amning