• Anonym (Blä)

    Känner avundsjuka. :/

    Jag har samma tendenser som du till avundsjuka, att se andras lycka osv. Det är väldigt jobbigt och nedbrytande. Jag har arbetat väldigt mycket med mig själv, har haft en underbar terapeut, men kommer nog aldrig riktigt hela vägen.

    Jag har numera som mål att känns någon form av lycka varje dag, att vara med självcentrerad i betydelsen att inte se allt lyckat hos andra och att ständigt påminna mig om att allt bara är i mitt eget huvud. Det är jag som har makten över mina känslor, det är jag som väljer hur jag tar hand om känslorna som kommer. Jag vet att det låter hårt om man är mitt i värsta ångesten och jag har som sagt jobbat målmedvetet i över 5 år för att nå så här pass långt. Det tog nog tre år att inse att jag såg mig själv som ett offer och sluta med det förhållningssättet...

    Jag hade aldrig klarat mig såhär långt utan en terapeut som inte bara är duktig utan även passar ihop med mig rent personligt. Har gått hos en psykoterapeut på Sankt Lukas.

    Om du inte ens får svar på mejl från din psykolog är det tveksamt om det är rätt person för någon som behöver stöd! Du eller någon annan... Du måste få byta!

Svar på tråden Känner avundsjuka. :/