• Mossan

    Utskälld av min fru – varje dag

    Hej! Min fru (vi har två barn) är konstant missnöjd med mig, med vad jag gör i hemmet. Hon säger saker som att jag är en värdelös och misslyckad förälder, att jag är inte borde få vara förälder, att jag inte fungerar som människa.

    Alla har sina fel och brister, men jag upplever det inte så. Vi lever i ett jämställt förhållande, hon är väl mer projektledaren men vi delar upp sysslorna. 

    Det går inte en dag utan jag får en utskällning. Jag vet att det kommer att komma så fort hon kommer hem. Det kan vara att jag ej hunnit plocka undan i hallen, att jag har missat ta med något plagg från dagis hem, etc. 

    Jag är svag på att planera, och är ibland tankspridd, men jag försöker kompensera det med att ta ett stort ansvar. Men det räcker inte för henne. 

    För övrigt har vi noll sexliv sedan flera år tillbaka, hon vill inte. Tror inte ens vi hånglat på sex år. 

    Jag är beredd på att ta kritik om den är rättvis, men det finns gränser, tycker jag. Vad göra?

  • Svar på tråden Utskälld av min fru – varje dag
  • Anonym (Why?)

    Vad får dig att vara tillsammans med henne? På din lilla info låter det som att ni borde gå skilda vägar...

  • Frontline

    Och du är kvar i ett sådant förhållande.
    Vad har hon för hållhake på dig?
    Dra för fasen med en gång du är nog värd nått bättre...


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Anonym (D'archangel)

    Du gör ingen en tjänst genom att stanna. Jag var i ett liknande förhållande. Jsg stannade och försökte lista ut vad det var för fel på henne. Slöseri med tid. Det var ändå inget som gick att åtgärda.

  • Anonym (Vad vill du)

    Det är ju lätt att skriva dra för att du förtjänar bättre men vill man går det att lösa.
    Många mammor känner sig stressade över att ha huvudansvaret och koll på allt för att det ska funka.
    Många kvinnor har svårt att släppa den rollen.
    Ta ett snack, backa inte.

  • Anonym (Q)

    Prata med henne. Berätta hur du upplever allt och att det måste lösas på något vis. Kanske räcker det att prata igenom saker o ting. Kanske familjeterapi kan hjälpa.

    Men fungerar inget av ovanstående så lämna. Det öre mitt råd.

    Jag levde i ett dåligt förhållande i många år. 16 år närmare bestämt ochans tre barn ihop. Jag pratade o pratade o pratade med sambon, och han lovade att bättra sig. Det var sen bra i ett par dagar men sen var det tillbaka i samma gamla hjulaspår igen. Som sista utväg gick vi i parterapi... Det hjälpte inte heller.

    Inte förrän jag gick in i väggen tog jag steget att lämna...

    Önskar verkligen att jag hade gjort det tidigare.

    Så ta tag i saken och stanna inte i något som inte är bra. Det är inte bra för någon.

  • Underhill

    Låter som hon behöver tagga ner en del du. Hade aldrig pallat det! Sätt ner foten!!


    E vi överens så kör vi
  • Anders 386

    Det är tydligt att hon inte tänder sexuellt på dig längre - troligen är hennes tjat en reaktion på att hon inte är nöjd med sig själv eller förhållandet. Många är dåliga på självanalys - hon lever kvar i ett dåligt förhållande utan att ens reflektera över orsaken, hon bara låter dagarna passera och kan inte riktigt acceptera att ert förhållande faktiskt är i kris. Ni har låtit vanorna ta makten över känslorna ni har.

    Lösningen för dig måste vara att ställa henne mot väggen. Få henne att fatta att hon förstör ditt liv med sin kritik, och att hon faktiskt får välja mellan uppbrott eller att ni gör ett allvarligt försök att komma nära varandra igen

    Personligen hade jag inte låtit det gå så långt. Ett dött sexliv kanske funkar under nåt halvår - men efter en tid hade jag nog ställt min partner mot väggen och ifrågasatt hur hon egentligen tänkt sig fortsättningen.

    Jag har varit på väg åt samma håll - men jag tröttnade på hennes tjat och sa helt enkelt åt henne att hon måste sluta eftersom jag mådde dåligt av det. Alternativet var att min kärlek helt enkelt skulle ta slut. Det var en mer komplicerad historia som jag inte berättar här.

    Men det känns som vad du än gör är det bättre en att bara låta det fortsätta.

  • BandAnna

    Det låter som om din kvinna är stressad och trött. 


    Svag på att planera och tankspridd säger du. Och dessutom så har ni 2 barn. Det låter som om din fru får dra ett enormt lass i och med detta. 
    Där behöver du nog ta dig i kragen och använda hjälpmedel. Jag är själv tankspridd och har fått jobba hårt med det. Jag använder mig väldigt mycket av reminders i mobilen, kalendern, listor, jag ritar upp veckoscheman med tidangivelser om jag vet att det blir mycket som ska göras och ser till att ha fasta rutiner kring det som går. 


     


     

  • BandAnna

    Sen behöver även hon rannsaka sig själv givetvis. Så ni två tillsammans jobbar med det här. Men för det behövs det först och främst kommunikation. 

Svar på tråden Utskälld av min fru – varje dag