• aleydis

    Rutiner en klassfråga?

    Jag är högskoleutbildad och har en ettåring, mannen är inte högskoleutbildad.

    På ett sätt tycker släktingar att vi är "slappa", vi ger barnet mycket närhet, hen somnar alltid med oss, vi har burit mycket i sele sen födseln och följer hens behov och vilja till stor del. Vi låter hen äta själv vilket blir mycket kladd osv. Detta är medvetna val, inspirerat av nära föräldraskap och blw

    Gällande mat är vi strikta med inget socker, begränsat med salt och att följa Livsmedelsverkets restriktioner, tex om honung osv. Noga med heltäckande kläder och solkräm vid behov, att barnet inte ska vara oskyddad i solen.Vi har ganska samma rutiner varje dag, badar varje kväll osv. Bad behövs verkligen inte varje dag, men barnet älskar det.Vi övar redan nu på att säga tack och ge saker.Vi har börjat med Babypottning, så pottning är vi tidiga med. Vi begränsar tv-tittande och tillgång till surfplattor och telefoner.

    Det blir alltså ett hopplock, tycker jag är noga Med viktiga saker eftersom jag är påläst, men inte exakt enl Ts definition.

    Saker jag märker hos andra som jag reagerar på är tex: låta bebisar vara oskyddade i solen, ge små barn socker eller andra onyttiga saker, ge mat före rekommenderad tid(4-6 mån) , alltid låta tv:N stå på hemma etc.

  • aleydis
    Ego Lovers skrev 2016-06-07 13:39:22 följande:
    Vad man äter har inget med rutiner att göra. Du har inte fattat vad rutiner är isf. Du skriver om en livstil.
    Du får fråga Ts hur hen definierar sin frågeställning, jag svarade inte på rubriken utan på det som stod i Ts. Där finns en hel del olika exempel som innefattar mer än bara rena rutiner, tex att inte äta socker och att ha kläder efter väder
Svar på tråden Rutiner en klassfråga?