• Fru Ve

    Tips önskas om matvanor

    Känner igen detta faktiskt! Vi äter väldigt varierat och det kan lika gärna vara pölsa som vegetarisk böngryta. Våra barn äter det allra mesta och smakar åtminstone på allt. Kanske för att de är vana vid att det är olika rätter som ställs fram och att vi kräver att de smakar. I nio fall av tio tycker de att det är gott om de testar. Dock är flera av barnens kompisar väldigt petiga och tycker sällan om det vi lagar. Vi har nog också rykte om att ha "äcklig" mat. Jag är helt enkelt hård. Är det pölsa och potatis och de vägrar pölsa så får de äta potatis med smör på samt dricka mjölk. Oftast ska ju kompisen ändå hem efter någon eller några timmar och då får väl hen vara hungrig ett tag och så får deras föräldrar laga mat hemma sen tänker jag.

  • Fru Ve

    Måste tillägga att det ibland händer att en av 8-åringens kompisar ska sova över. Och då brukar jag faktiskt laga någon "säker" rätt typ korv och makaroner för det känns inte schysst att han ska gå hungrig en hel kväll/natt. Han äter inte heller vanlig fil eller yoghurt som vi har utan bara de sötade varianterna som jag inte brukar köpa. Men han får då dricka mjölk eller vatten till smörgåsen istället till frukost.

  • Fru Ve

    Det händer också att någon av barnens kompisar lär sig äta våra "konstiga rätter". Har lyckats övertala någon att smaka pölsan och barnet har kommit på att detta var gott Glad Använder pölsan som exempel då det är en av våra favoriträtter hemma Glad

Svar på tråden Tips önskas om matvanor