• Havregry

    Bim aug 2016

    Jag hoppar in här också. Velat ha barn länge, länge, men det har väl inte riktigt passat och sambon har varit osäker på om han vill överhuvudtaget. Men nu har han bestämt sig för att han också vill! :) Vi har snart varit tillsammans i 5 år, jag är 27 och han 33. Precis som för Myline så resulterade just första försöket i mens. Nästa bim ca 2/8.


    Ska också försöka att inte testa för mycket... men inser att det kan bli svårt. Testade 2 ggr innan bim med testa-tidigt test denna gången (båda neg). Nästa gång ska jag försöka hålla mig till bim i alla fall. Tänker inte testa med ägglossningstest eller så heller - i alla fall inte än. Tror jag har ganska bra koll ändå.


     

  • Havregry
    MadeleineD skrev 2016-07-08 08:32:18 följande:

    Hej,

    Jag är gärna med också då jag och min man skall börjar försöka. Är 31år senare i år och vi är nu klara med studier båda två så kännde att nu är det rätt tid ?? Jag är jätte nervös och orolig att det inte skall gå. Detta försöker jag släppa då det inte är bra med onödig stress eller oro. Så försöker att vara lugn så jag inte blir tokig ????

    Ska bli kul att följa denna tråd och kunna hjälpas åt ???????? Har inga barn sedan innan så allt är nytt.

    //Madeleine


    Hej!


    Jag känner mig också nervös och orolig att det inte ska gå. Aldrig varit gravid förut heller så då vet man ju inte. Lugn nu mellan mens och ägglossning, men blir alldeles nipprig efter ägglossningen i väntan på mensen som förhoppningsvis inte ska komma. Kollar på kalendern varje dag, räknar hur långt det är kvar, läser om andra som försöker, funderar på hur det känns i kroppen etc. Svårt att slappna av! ;)

  • Havregry
    BabyJ skrev 2016-07-15 02:01:22 följande:

    Ansluter mig gärna till denna grupp. Fick ett tidigt missfall i v.5 i april, nu hoppas vi på att det tar sig denna gång. Haft regelbunden mens efteråt och har bim 2/8. Sista mens var 5/7, såg att vi är fler med samma datum ????????

    Bara att kämpa!


    Yep, här är en till! Så jobbigt det måste vara med missfall... men som någon sade, då vet man ju i alla fall att man kan bli gravid.
  • Havregry
    FyrAAAA skrev 2016-07-18 16:37:43 följande:

    En dum fråga kanske, men hur tänker/gör ni med kost? Känner att jag skulle vilja äta mer nyttigt/rätt än jag gör nu, tänker att det bör vara positivt när man försöker bli gravid men det är inte lätt nu i semestertider!



    Nej inte dum fråga :)
    Jag har bestämt att inte dricka alkohol mellan ägglossning och mens, om ifall jag kanske är gravid. Dricker så sällan ändå, så det känns inte som en stor uppoffring. Är vegetarian sedan barn, och senaste året ätit i princip bara veganskt, men har nu börjat återgå till att äta lite ägg och då och då fisk (bra med fettsyror). Tar tillskott av järn, b-vitaminer (där ingår folsyra) och vitamin D de dagar jag inte kommer ut i solen. Blir generellt att jag försöker äta lite nyttigare, för att få i mig allt jag behöver. Blir mycket frukt även utan att jag behöver tänka på det, och det tror jag är bra.
  • Havregry
    Deni81 skrev 2016-07-20 12:19:00 följande:

    Jag tror också det är slumpen som avgör om man hade sex varje dag/flera gånger om dagen eller om man hade det några få dagar i veckan när man blev gravid. Det är ju ett litet tidsspann på några få timmar när det faktiskt går att befruktas, så jag tror egentligen att ÄL-tester och liknande är felvisande. Har också "prickat" flera olika månader men det tar sig ändå inte. Ägget ska ju vara fräscht och bra också, och spermierna ska vara pigga och inte förbrukade, det som kommer ut.

    Är det någon mer som är lite rädd för att skaffa barn? Som ska ha första barnet? Jag är grymt rädd... Vet inte varför men i min värld känns det onaturligt att bära på ett annat liv, och det känns läskigt och skrämmande att den där lilla ska ut ur kroppen. Att man ska behöva åka akut till sjukhuset, det har jag aldrig gjort förut, haha! Kan vara min rädsla som stoppar mig från att bli befruktad. För att inte tala om hur ens förhållande ska bli påverkat! Hjälp mig!

    Det löser sig nog när det väl sker men jag måste släppa rädslan jag har. Jag förstår ju att det är alldeles underbart också och en ovillkorlig kärlek och något man inte känt förut, annars skulle jag nog inte ens försöka. Lite som meningen med livet tror jag, med barn.

    Nu är det två personer som är mediala som har sagt att det inte dröjer heller... Det pirrar i hela kroppen. Även om jag inte tror på sånt, haha!


    Håller med, lite läskigt känns det. Men mest spännande!
    Tror inte heller på mediala personer eller liknande, men hoppas ändå de har rätt ;)


    Tror min ägglossning var igår, fått till det alla dagar senaste veckan förutom just igår... ;) Men det ska ju räcka ändå. Tror som du säger att det är mycket annat som spelar in, hur ägget är, att det lyckas fästa osv... inte bara exakta tidpunkten för sex i relation till ägglossningen.

    Någon annan som märkt att de faktiskt blir mer sugna på sex runt omkring ägglossning? Jag har inte funderat på det så mycket förut, men nu och förra månaden tycker jag verkligen det varit skillnad. Och det är ju praktiskt, hehe ^^

  • Havregry
    Anonym (Lexi) skrev 2016-07-28 13:48:13 följande:

    Hmm, enligt min app ska jag ha ägglossning idag. Har inte testat sen i förrgår, och då var det inget utslag. Sen var testerna slut. Hade sex igår kväll och i förrgår. Tror ni det räcker? Kan inte sluta tänka på att vi måste ha sex idag också, men sambon sover och ska jobba i kväll. Så tror inte att det blir av...


    Det sägs ju att det ska räcka varannan till var tredje dag om man ej försöker pricka in ägglossningen, så det borde ju vara helt okej om ni hade sex igår. Kanske ska försöka satsa på en gång imorgon också för att vara säker? Jag hade inte sex just på den beräknade ägglossningsdagen denna gången, men dagen innan och efter... tänker att det absolut borde räcka. Blir det inget kan det nog lika gärna bero på något annat, som ägget eller så.
  • Havregry

    Äl + 9 för mig idag. Dagarna segar sig fram. Vill bara att de ska gå fort, samtidigt som jag inte vill det då jag har min korta (2 veckor) semester precis just nu ;)

    Var lite oftare kissnödig och behövde gå upp på natten för att kissa mellan äl +5-7, men idag är det inte mer än normalt. Annars inga tydliga symptom. Men hoppas ju såklart. Ska försöka att inte testa förrän tisdag (bim), eller ev måndag om får mer tecken på graviditet...

  • Havregry

    Äl + 10, bim-4.

    Fortsatt kissa oftare än vanligt och nu sedan igår kväll mått lite illa till och från och (ursäkta) rapat upp luft stup i kvarten.

    Köpte 2 test idag från apoteket (som man ska kunna testa tidigt med), bara för att ha... men kunde inte hålla mig och testade ett. Negativt... men kan ju varit för tidigt också så hoppet är väl inte över än. Ska spara nästa test till bim åtminstone. Håller med om att tiden går lååångsamt.

  • Havregry
    mariama skrev 2016-07-29 22:48:49 följande:
    Hoppas!! Tänkte på att om du är på BIM-4 så måste du nog testa direkt på morgonen när du vaknar! Mina positiva tester är såå svaga trots att det är på morgonen så om jag hade testat mitt på dagen istället hade de nog varit osynliga! Vet i och för sig inte när du testade men uppfattade det så :) Håller i alla fall tummarna för att dina symtom finns där av en bra anledning :))
    Tack!! Jo jag testade nu på eftermiddagen, så det var ju inte heller optimalt. Nästa gång blir tidigast på bim på morgonen ;)
  • Havregry
    Smlan skrev 2016-07-30 09:06:51 följande:

    Jaha, så idag kom temperaturdippen som den alltid gör innan mensen. Mensen kommer såklart på måndag som den ska (eller inte ska förstås). Sitter i bilen på väg till svärföräldrarna och storgråter. Tur att det finns smink... FAN!


    Åh, förstår att det känns trist... jag har inte tempat så vet inte... men även om det verkar som tempen gått ned så vet man ju inte säkert förrän mensen kommit. Inte långt till måndag i alla fall. Kram!
  • Havregry
    IA89 skrev 2016-08-01 11:27:45 följande:

    Sjukt nervöst nu. Har ryggvärk/foglossningskänningar, molvärk i tjejmage, små onda "drag" i tjejmagen samt att jag har svårt att äta som sist jag blev gravid. Inga jättetydliga gravsymptom dvs utan det kan lika bra vara mensen. Och mensen ska komma imorgon. Har testat, negativt. Testade med ÄLtest igår för de kan ju ge utslag på grav (vågade inte riktigt ta ett grav test) men det var bara svagt positivt....

    Nåväl. Den som lever får se


    Är i precis samma läge som du. Mens (eller inte?) imorgon. Har också testat neg så trots lite symptom så tror jag inte att det är något. Men vi får se... Håller tummarna för oss!
  • Havregry
    Myline skrev 2016-08-01 17:03:44 följande:

    BIM idag och jag var tvungen att ta ett test. Det tog inte många sekunder innan det visade ett plus!! Jag är så glad att jag knappt vet vart jag ska ta vägen!! Var tvungen att springa ut till sambon direkt och visa. Det där med att berätta på något gulligt sätt hanns inte med haha! :D


    Åh, stort grattis!!
  • Havregry

    Bim idag! Ännu ingen mens i sikte. Hoppas, hoppas den håller sig borta helt och hållet (och av rätt anledning). Idag har jag dock inte känt mig gravid för 5 öre... Men hoppas ändå såklart!

    Då jag fuskade och testade i förrgår (neg), så har jag slut på test. Lika bra det känns det som, vill inte testa och få negativt idag... Men om mensen fortfarande inte kommit imorgon kommer jag nog köpa nytt test då.

    Hur går det för er andra som har bim i dagarna, ni som inte plussat än?

  • Havregry

    Grattis alla som plussat/plussar! Ser du ett sträck cykeln så är det alldeles säkert ett plus :)

    Själv är jag på bim +1. Testade igen idag, men det var också negativt, som på bim-2. Visserligen inte morgonurin, men det ska ju inte spela någon större roll när man passerat bim. Har ett test kvar men känns väldigt osannolikt att jag är gravid nu, så inväntar en sen mens :( Hellre att den kommer dock än att den hoppar över, vilket den inte gjort på flera år. Sånt mindfuck om den hoppar över nu bara för att man försöker och vill liksom :(

  • Havregry
    cykeln skrev 2016-08-03 21:08:04 följande:
    Lägger till en bild efter att ha lånat gubbens telefon.
    Jag ser ett sträck i alla fall! Svagt, men syns!
  • Havregry

    Fick mens idag på bim+2. Känns lite tråkigt såklart, fast bättre att den kom nu bara lite sent än att den uteblivet helt utan anledning eller kommit mycket sent. Nu kan man börja om på nytt i alla fall... Tänker försöka införskaffa en bra termometer och börja tempa för att få bättre koll.

Svar på tråden Bim aug 2016