• Julm

    Bim aug 2016

    Hoppar in här!

    Har bim 4/8 och äl nu i dagarna. Är på tredje försöket. Vågar verkligen inte tro att jag kommer bli gravid "snabbt". Har haft problem med cystor, även opererat bort en stor cysta som satt på äggstocken.

    Hur märker ni att ni har äl?

  • Julm
    strösocker skrev 2016-07-18 10:38:51 följande:

    Jag har också haft en cysta som jag fick operera bort. En dermoid-cysta. Vad hade du? Försöker också bli gravid, fick precis mens efter första försöket tyvärr..


    Jag fick aldrig något svar på vad det var för cysta, men när jag själv analyserat så tror jag det är dermoid. Den var 11,5 cm i diameter och ströp blodflödet till äggstocket, gjorde svinont. Läkarna sa dock att inget hade tagit skada så det var skönt att höra. Har du haft problem med cystor efteråt?

    Det är bara att ta nya tag. Vi hejar på varandra!
  • Julm

    Har äl nu i dagarna. Har känt av tydliga tecken. Hoppas hoppas att det tar sig denna gång, blir tredje försöket!

  • Julm

    Jag kör med p tracker men har ingen aning om den stämmer då jag inte kör med äl tester. Tror det hade stressar mig nägot otroligt. Blir ni inte stressade? Likaså tar jag aldrig gravtest längre om det inte är efter bim..


    YaYa skrev 2016-07-21 00:40:50 följande:

    Mitt BIM hoppar fram och tillbaka. Trodde jag hade en mycket kort mens den 13/7 men nu idag, den 20/7 kom mensen, utan tvekan. Måste ha varit någon skum mellanblödning, aldrig haft sån förut,

    Jag kör med P Tracker-appen (tror den heter "menskoll" på svenska) nu för att få koll. Är det någon som testat den i kombination med ÄL-tester och vet om den brukar stämma? 


  • Julm

    Varför kan du inte missa äl?


    Dina1 skrev 2016-07-24 03:24:30 följande:

    Jag hoppar in :) Har efter ett tidigt missfall för 2 år sedan bestämt mig för att försöka igen. Första försöket och har BIM 11 Augusti. Har ÄL nu, har endometrios vilket gör att ÄL absolut inte går att missa (positivt i denna situation). Enligt min app menskalendern ska jag ha ägglossning på onsdag, men det stämmer inte. Tycker synd om er som måste hålla på med dessa jäkla äl-test, jobbigt!


  • Julm

    Nu börjar den långa väntan! Har bim 4/8 enligt min app men tror snarare det rör sig om 2/8. Har slutat att analysera symptom då kroppen lever sitt eget liv så det är knappt lönt. Det enda jag hoppas är att mensen uteblir BIG TIME!!

  • Julm

    Jag tycker ett år är alldeles för lång tid (såvida man inte är kanske 30+ då fertiliteten faktiskt sjunkit) och känner man sig orolig efter låt säga 6 månader så tycker jag absolut man ska söka hjälp, jag tror inte jag hade haft några problem med att dra en vit lögn och säga att vi försökt ett år. Jag betalar massa skatt som går till bra saker, men jag själv måste också kunna få nyttja skattepengarna. Är fullt frisk i övrigt och "belastar" inte samhället.


    stellanocte skrev 2016-07-25 09:07:33 följande:

    I dag känner jag mig lite ledsen och nere. Ni som också försöker bli gravida, ni måste ju ha hört det här mantrat man konstant får höra: "Det är helt normalt att det tar upp till ett år för ett fullt friskt par att bli gravida" och "Det tar i genomsnitt 6-7 månader för ett en kvinna att bli gravid". 

    Detta har jag trott blint på och därför känt mig ganska lugn nu när vi är inne på vårt tredje försök. Här om dagen började jag dock läsa på lite mer ingående kring fertilitet och även på sidor utanför Sverige. Där skrivs det på flera sidor att om både parter är fullt friska, har regelbundet sex och vet på ett ungefär när ägglossning sker bör man kunna förvänta sig en graviditet inom fyra månader. Har det gått över sex månader och ovan nämnda kriterier är uppfyllda bör man söka hjälp.

    Detta har jag, lite smådeppigt, suttit och tänkt på i dag. Vi är ju snart där, på fyramånadersförsöket. 


  • Julm

    Åh känner så igen mig. Har haft barnlängtan flera år och nu när man väl ska försöka så blir det än mer påtagligt. Jag har tänkt det värsta och att jag är en av de aom kommer ha svårt att bli med barn. Samtidigt är det inte bra för psyket att tänka så, man missar livet när det enda man väntar på är ett +. Vi är på försök 3. Väntar på bim 2-3/8. Heja oss, vårt + kommer!


    Smlan skrev 2016-07-25 22:16:22 följande:

    Vi är inne på försök nummer fyra. Startade alltså i april. Naiv som jag är hade jag trott att det skulle funka på en gång. Men efter att ha börjat hänga här så förstår man att det kan ta ett tag och att det är helt normalt. Jag har haft barnlängtan i några år men sen vi började försöka har den blivit extrem. Jag förstod inte att man skulle bli så besatt. Tänker på bebis precis hela tiden. Nu under semestern tycker jag dock tiden till BIM är något behagligare.

    Vilket försök är ni på?


  • Julm

    Jag vet att jag sa att jag inte skulle leta efter symptom men detta går bara inte att missa. Har världens molvärk i ryggslutet, vaknade så. Brukar ha sådan värk typ andra mensdagen men bim är 2/8 cirka. Detta är försök till vårt första barn. Är det någon med erfarenhet som kan yttra sig? Är på cirka äl +8.

  • Julm

    Då börjar jag närma mig äl, ca 5 dagar kvar. Jag kan ju inte låta bli att tycka att det är fruktansvärt spännande. Går och tänker OM det blir ett plus, hur jag kommer reagera, hur sambon reagerar. Alla tankar som man alltid haft och drömt om. varje gång jag går hem från jobbet går jag förbi en butik som säljer barnvagnar och tillbehör. Jag hoppas att jag snart är en av dom som kan gå in i den butiken med ett ändamål!

    Heja er alla här inne, jag håller mina tummar för att vi alla får ett + snart!

Svar på tråden Bim aug 2016