• jens85

    Min norrländska sambo vantrivs i Stockholm

    För 7 år sen var jag uppe i Norrland och blev tillsammans med en tjej från Östersund. Eftersom jag bor/bodde i utkanten av Stockholm så slutade det med att hon ganska snabbt flyttade till Stockholm för att kunna vara med mig.


    Vi är fortfarande tillsammans och bor ihop. Hon har ett bra jobb (enligt mig) och det mesta är på pappret bra. Förutom EN grej... Hon hatar Stockholm.


    Enda sedan starten av vårt förhållande har det varit ett stort problem. Hon vill absolut inte bo i Stockholm och säger hela tiden att om vi skulle göra slut så skulle hon flytta tillbaka samma dag.


    Hon känner sig stressad här, saknar naturen och tycker att folk här allmänt är för fokuserade på karriär. Även fast vi bor nära natur, skog och vatten så duger det inte. Hon blir näst intill deprimerad av att vara bosatt här.


    Jag har svårt att flytta på mig eftersom jag har barn med mitt ex och är rätt bunden att stanna här.


    Är det någon som känner igen sig? Är det inte ganska vanligt att folk flyttar från Norrland till Stockholm? Hur klarar sig de andra? Finns det något man kan göra för att få henne att trivas bättre här eller är det helt enkelt kört?


    Väldigt tacksam för svar.

  • Svar på tråden Min norrländska sambo vantrivs i Stockholm
  • Anonym (S)

    jag tror att antingen så trivs man eller så gör man det inte. Min familj flyttade från jämtland till sthlm när jag var yngre. Ett av mina syskon och min mamma har flyttat upp igen.Dom vantrivdes och i längden så fungerade det verkligen inte.

    Jag tror att om man har gett det  7 år och fortfarande vantrivs så kanske man får inse att det inte fungerar så bra. Har ni testat att flytta längre från stan och kanske hitta ett jobb lite mer "off"? DEt kan ju kkanke göra lite skillnad?

  • Anonym (norrländska)

    Jag förstår henne.. provade också på Sthlm ett tag.. men pulsen stressade mig. Jag bor nära skogen nu (i norrland) och kan inte tänka mig något annat... jo kanske ännu längre ut på landet.. men det är inte sjysst mot barnen som får så långt till kompisar.. 

    Jag är ledsen jag har inte en aning om hur ni ska göra... 

  • jens85

    Tack för era svar. Om jag inte hade haft barn hade jag nog kunnat bo lite var som.


    Vad är det som gör att det är så enormt viktigt med var man bor? Är det just stressen som är största problemet eller är det mer saker?

  • jens85

    Vi har pratat om att flytta ännu mer "off" men hon säger att det inte skulle hjälpa så mycket. Det är just Norrland som gäller tydligen.

  • jens85
    daimstrut skrev 2016-07-05 19:57:54 följande:

    Har ni råd med en liten sommarstuga dit ni kan åka på helgerna?


    Det kan nog gå att spara ihop till på sikt. Att åka snowboard är en av mina största hobbys så jag gillar att vara där uppe.
  • Anonym (norrländska)

    För mig är det pulsen som stressar.. att alla verkar ha så bråttom och springer till allt.. (på centralen mm) och att det är så svårt att få parkeringsplatser, att man knappt får plats inne i stan att luncha på en lördag och att det faktiskt tar så lång tid och är så långt så fort man vill göra något... Om man bor utanför stan så känns det som ett helt företag att bara åka in till stan för att gå på bio... (för att inte tala om hur opersonliga och nonchalanta butiksbiträden kan vara inne i stan??)

    Utbudet är sämre i norrland, helt klart. Men det man kan göra, det är det lätt att göra. Det tar 5 min till jobbet, till träningen mm.. det finns alltid parkeringsplats och den är gratis Skolorna är mindre och varje elev syns. Det finns pengar att lägga på barnen mm... Träning för barnen är relativt billigt. Sonen tränar hockey, fotboll och innebandy mm. Det skulle vi aldrig mäkta med i sthlm. . 

  • Lisasmor

    Har hon några vänner i stan från sin hemstad/ trakten hon kommer ifrån? Annars kanske det kan vara värt att göra en sådan efterlysning här på familjeliv tex. Jag är själv från Stockholm och skulle uppskatta vänner härifrån om jag flyttade till norraste Norrland.

  • jens85

    Som det är nu så åker hon upp dit själv så fort hon har semester och åker även upp på helgerna titt som tätt. När hon kommit hem därifrån säger hon alltid hur skönt det är att vara "hemma igen" (Stockholm). Så allt verkar ju inte vara perfekt där uppe heller. Men efter bara nån vecka så börjar det om.

  • jens85
    Lisasmor skrev 2016-07-05 20:02:03 följande:

    Har hon några vänner i stan från sin hemstad/ trakten hon kommer ifrån? Annars kanske det kan vara värt att göra en sådan efterlysning här på familjeliv tex. Jag är själv från Stockholm och skulle uppskatta vänner härifrån om jag flyttade till norraste Norrland.


    Hon hade ganska många förut. Hälften har flyttat tillbaka (vilket inte riktigt hjälper situationen) och resterande jobbar väldigt mycket.
Svar på tråden Min norrländska sambo vantrivs i Stockholm