• SockerDocka

    Orolig!! Lårbenet för kort i förhållande illa till huvudmått

    Var på tillväxtkontroll i v 32 nu i måndags.

    Vi väntar en son, och RUL och VUL tidigare i v 8 och v 21 har sett jätte fina ut! Allt har varit "perfekt" , storleken på honom har varit exakt efter beräknat, och de har alltid sagt att han mår bra!

    Nu på tillväxten sa kvinnan att allt ser jätte fint ut, dock ville hon kolla med läkaren ang hans lårben som var korta i förhållande till huvud mått och det slog på ett par veckor. Inget att oroa sig för, utan ville bara ta upp med läkaren, jag såg på krysset i kurvan att han ligger strax över medel.

    Hon berättar att om läkaren ville kolla på lårbenet så skulle hon höra av sig.. jodå, 2 dagar senare ringer hon och säger att de bokat in en tid till läkaren som ville kolla, åter igen inget att oroa sig över, men det måste göras då lårbenet är ett par veckor för kort, och andra mått var ju normala. Har fått en tid den 26 juli, och detta är det ända jag tänker på då jag är jätte rädd nu för kromosomfel eller liknande. Borde det inte ha synts på RUL tidigare om de varit nått avvikande? Snälla om ni har erfarenhet av detta eller känner någon som har,skriv gärna och berätta vad ni tror.. får inte en lugn stund här!! :(

  • Svar på tråden Orolig!! Lårbenet för kort i förhållande illa till huvudmått
  • Anonym föräldraledig

    Jag hade en kollega vars barn också hade kort lårben. Var inget fel på barnet när det föddes. Kollegan konstaterade även att de hade korta ben i hens släkt, så det kanske helt enkelt berodde på det.

  • SockerDocka

    Vi är ju inte direkt super långa någon av oss, men hon fick det att låta så hemskt, känns skönt att höra att din kollega hade samma, och allt var bra! Man blir ju jätte orolig!!

  • Hilda77

    På min son skiljde det 5,5 veckor mellan huvud o lår.

    Han föddes med ganska stort huvud. :) men inget som ser konstigt ut.

  • SockerDocka

    Tack för ett lugnande svar, hon pratade om att lårbenen var över 4 veckor minus i genmförelse med huvudmått blev jätte orolig. Fick du träffa en läkare som tittade? I vilken v var du när de berättade för er?

  • Hilda77

    Det var på tillväxtultraljudet. Vecka 32 eller något. Träffade aldrig någon läkare.

    Jag har lite korta ben o pappan stort huvud. :) sonen har väl ärvt det.

    Tycker inte att du ska vara så orolig. Människor är ju inte stöpta i samma form.

  • SockerDocka

    Ja,det var samma här, nej förstår inte varför de gör så stor grej av det. Allt har sett bra ut innan, och ser fortfarande bra ut, utom då lårbenen. Vi alla är olika och varken jag eller pappan har modell långa ben. Tack för lugnande besked! :) Kanske man kan pusta ut tills de e dax för läkarbesöket.

  • FruGrävling

    Nu skiljde det väl visserligare bara en vecka men vår bebis hade också kort låtben i förhållande till kuvudet vid RUL. Barnmorskan som gjorde ultraljudet slängde ett ögonkast på min man och sa att det var helt normalt bebisen tog nog bara efter pappa.

    Jag har visserligen ganska långa ben men pappan har korta ben. Dessutom (viljet ju inte barnmirskan kunde veta) har min mamma taxben så det finns ju i generna på båda håll.

    Jag har fortfarande 3 veckor kvar till BF så vi vet ju naturligtvis inte säkert men det är inte nåt som nån har oroat sig för. Vi gjorde dessutom ett extra tillväxt-ul för npgra veckor sedan och läkaren då såg inget att oroa sig för

  • SockerDocka

    var hos läkaren idag.. jag är i v 34+3 idag.

    Lårbenen är fortfarande korta enl. läkaren, han sa att allt annat ser jätte fint ut. Men nu vill han göra ett fostervattensprov, för att utesluta kromosomfel, han sa att de kan vi ju göra nu eftersom att jag gått så långt i graviditeten och risken fanns ju för vattenavgång vid fostervattensprov. Han ville även kolla mig och min man, (blodprov).

    Jag frågade rakt ut vad det i VÄRSTA fall kan vara, han sa att i absolut värsta fall e det en skelettsjukdom, vilket innebär att han blir kortväxt, dock inte dvärg sa han. Men i bästa fall är det helt normalt och han föds som ett "normalt" barn. Bara att han är lite kort. Han ville kalla mig och min man inom kort för vattenprov och blodprov. Jag vet inte vad jag ska säga eller tro längre. Blir skit nervös på allt.. vad fan ska man tänka!? Mår skit och oroligare än förut, vågar inte visa min oro till min man. Men vet att jag kommer älska honom hur han än ser ut. Jag vill bara att han ska vara frisk. Fan oss! ! Har ju inte sett några avvikelser på RUL i Malmö, men tillväxt nu i Lund så jäklar händer de saker.. någon i liknande situation? Hade behövt ett tröstande besked! Vill inte heller föda honom 5 veckor tidigt pga fostervattensprov! Hur gick det för dig FruGrävling? Har du fött än och hur gick det med lårbenen?

Svar på tråden Orolig!! Lårbenet för kort i förhållande illa till huvudmått