Vad göra med all kycklingbuljong som blev över?
Tips? Har 2liter kycklingbuljong som blev över efter dagens middag. Vad kan jag göra med den?
Tips? Har 2liter kycklingbuljong som blev över efter dagens middag. Vad kan jag göra med den?
Frys in och använd vid behov
Precis: frys in så har du härlig buljong att ta fram och ha som bas i goda soppor och såser framöver. ;) Själv tycker jag det e gott med en kopp het buljong när jag e frusen dvs. bara "ren" buljong. Ibland slår jag i ett ägg i den heta buljongen och det blir gott & lite matigare. :)
Om du fryser in den i mindre portioner kan du lättare ta fram lagom mycket till en sås tex. 2 liter på en gång blir ju lite i mesta laget. Man kan frysa in i en sån där som man fryser in iskuber i (plastgrej med massa små fördjupningar).
Hade tänkt frysa halva men laga något typ en soppa nu i veckan på det som är kvar....men söker något gott recept