• Aniiee

    Varför är det ingen som bryr sig?!

    Anonym (Urk) skrev 2016-07-31 19:16:02 följande:
    Vi slutade sjunga i kyrkan i min skola när jag var liten, hade inget med invandrare att göra. Utan vi barn (kanske gick 2-3 invandrare på hela skolan) ville inte va i kyrkan för att där fick vi inte sjunga vilka låtar vi ville. Sen finns det massa skolar som ligger långt i från nån kyrka som aldrig haft skolavslutningar där.

    Här firas Lucia varje går, barnen har tåg på dagis och lussar på ålderdomshemmet. Även skolorna har det och kommunen fixar ett stort i stadskyrkan.

    Här dansas även runt midsommarstången varje år. Så har svårt att se att vi kastat bort några traditioner.
    Heh, inte ens min mormor hade skolavslutningar i kyrkan. På 20- och 30-talen.... Och de hade inte ens långt till kyrkan, bara ungefär 200 meter.

    Varken Skansen eller Adolf Fredriks musikskola (Sveriges två största) har fått veta att vi inte firar Lucia längre (dock har AF fått flytta sin från Globen frön några år sedan....)

    Midsommarstången verkar vara flitigt använd, av både svenskar och invandrade.

    Faktiskt, rent allmänt, så verkar många invandrade jag känner tycka att svenska traditioner är både intressanta, roliga och värda att ta efter. Jag känner ett antal (framför allt barnfamiljer) som både klär julgranar, dricker midsommarsnaps och käkar alldeles för mycket påskgodis.

    Så var det med de traditionerna.....
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    Anonym (The only one) skrev 2016-07-31 22:35:28 följande:
    Det tycker jag är helt fel utgångspunkt. Sverige är ett sekulär/kristet land. T o m i skollagen står det om kristna värderingar. Hela Sveriges grundläggande system utgår från kristendomen. B

    Vår flagga är ett kristet kors. Vill du byta ut det mot en månguds symbol?
    Det där var ju lite (idé)historielöst. För övrigt är sekulärt och kristet antiteser, du får allt ta och välja det ena.

    Sverige är så genomsyrat av förkristna traditioner (på båda nations- och lokanivå) och värderingar att vi förmodligen skulle ha varit ungefär samma, eller till och med ett bättre, land i dag om Ansgar aldrig hade kommit hit (och, ja, jag använder Ansgar som symbol här, ta det intebokstavligt)
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    KillBill skrev 2016-07-31 22:59:35 följande:
    Varför svamlar du om en mångud?

    Den svenska skollagen bygger på att undervisning i svenska skolor ska vara ICKE konfessionell.
    Kanske för att islams symbol (skärmånen) är ett kulturellt arv i mellanöstern (förmodligen från babylonien och deras gudar), och (The only one) tror att om man inte tycker om konfessionell kristendom i skolan så vill man att islam ska ta över hela världen.....
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee

    För övrigt så är kristendomens kors också ett kulturellt arv (det är lättare att lansera och sprida religioner om man tar över andra religioner/traditioner). Kristendomens originalsymbol var en fisk.....


    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    "Av naturen så är det bestämt vilket kön man har, bestäms redan vid befruktningen. Oavsett hur man känner sig så är man vad man är. Finns genetiska och mentala skillnader mellan man och kvinna. Jag blir ju inte en katt om jag går omkring och påstår att jag är det . Och att uppmuntra barn till att vara det motsatta istället för att hjälpa dem finna sig själva förstår inte jag."

    Ja, du har rätt. Det bestäms redan vid befruktningen. Och det är därför det är så trist när månniskor inte förstår att de två kön de flesta känner till inte är hela sanningen. Det finns6 (!) vanliga kön. Nej, det är inte "deformeringar", nej det är inte "misstag", nej, det är inte "hitte-på", nej, det är inte "avvikelser." Det tredje vanligaste biologiska könet är vanligare än blåa ögon. Kan vi kalla det "fel"då`? Är alla blåögda också fel? Det minst vanliga av de 6 vanligaste biologiska könen är vanligare än blå ögon + rött hår (som är människans ovanligaste färgkombination....) Jag råkar ha blåa ögon och rött hår. Är jag ett freak of nature då?`Jag räkar också vara ett av dessa "andra kön" som inte är XX eller XY. 

    Man kan också ha ett kön på utsidan och ett eller två på insidan, dvs biologiskt. Jag råkar ha det också. Så, ja... jag är ett freak of nature. Fullt fungerande, rätt vanligt freak of nature.
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    EnAnonumius skrev 2016-08-05 18:00:44 följande:
    När jag läser ditt svar så får jag framför mig en person som är en hermafrodit. Har jag fått rätt vision eller är den fel?

    Det som är lite jobbigt i bland är att dessa som inte vill/kan förstå homosexualitet och transsexualism (exemplifiera med dessa två) diskutera på ett sådant sätt som att de bara har grundskolans grundläggande förenklade biologi undervisning.
    Nä, det är fel. Det är aningens mer komplext än så, och som sagt, fixera inte för mycket på utsidan (jag vet att just du inte gör det).

    Om man klär av mig naken så kommer man se en kvinna. Jag har bröst och fitta, och ingen kuk (däremot en outvecklad testikel, som är kvar uppe i abdomen, men den syns inte utanpå). Har jag kläder på mig så ser man mest en person, kön: svårbestämt (Eller som Hugo sa en gång: If Orlando Bloom came in the door, you'd say "That's a good looking PERSON"). Förmodligen ung vuxen kvinna eller tonårspojke (till och med personer i sjukvården har gjort den missen =P)

    Så fort man kommer innanför skinnet blir det dock svårare. Om du skulle få ett blodprov med uppgiften "bestäm kön på individen genom att mäta hormonhalterna" så skulle du gå bet. Förmodligen skulle du tro att blodprovet var kontaminerat eller det var en set-up från examinatorn. En informativ hjärnskanning (en sån där när de testar hur personer reagerar på olika slags stimuli och gör tester och grejer) så skulle du vara övertygad om att det var resultatet från en man. Om du skulle få en bild på mina kromosomer (karyotyp) så skulle du bli förbannad på examinatorn och tro att hon vill kugga dig. Eller förhoppningsvis inte, för har man kommit så långt i biologiutbildningen så har man förmodligen redan koll =P

    Alla som trodde att biologiskt kön var svart eller vitt: Goddag, jag är den berömda Gråskalan.

    Naturligtvis påverkar detta även en del på andra plan än det strikt biologiska, och det är här det också blir svårdiskuterat. Särskilt på svenska, som bara har ett ord för "kön"....
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
Svar på tråden Varför är det ingen som bryr sig?!