• Lia4

    Nån som har koll på BB-personalens "skyldigheter"?

    M1rella skrev 2016-08-01 21:08:20 följande:

    Jag sökte inte hos socialstyrelsen, men gick igenom processen och fick godkänt men valde att behålla. Den graviditeten upptäckte jag inte i v26+.

    Ja, jag har rökt innan jag upptäckte graviditeten. Problem med det? Du kanske har problem med att der finns de som upptäckter graviditeterna sent? Eller få tvillingar två gånger?


    Vad var det du fick godkänt till om du inte sökte hos Socialstyrelsen?
  • Lia4
    M1rella skrev 2016-08-01 21:08:20 följande:

    Jag sökte inte hos socialstyrelsen, men gick igenom processen och fick godkänt men valde att behålla. Den graviditeten upptäckte jag inte i v26+.

    Ja, jag har rökt innan jag upptäckte graviditeten. Problem med det? Du kanske har problem med att der finns de som upptäckter graviditeterna sent? Eller få tvillingar två gånger?


    M1rella skrev 2016-08-01 21:34:41 följande:

    Vad brukar man få godkänt av hos socialstyrelsen när det handlar om sen abort?


    Du skrev själv att du inte ansökt hos socialstyrelsen. Därför jag undrade vad det var du ansökt om som du fått godkänt till?
  • Lia4
    M1rella skrev 2016-08-01 23:25:43 följande:

    Jag fick goskänt för sen abort. Och nej, jag ansökte aldrig. Det gjordes av en barnmorskan


    Ja det klart det gjordes av barnmorskan.
  • Lia4
    M1rella skrev 2016-08-01 23:58:35 följande:

    Så varför frågade du då?


    För att du skrev att du inte gjort ngn ansökan hos s-styrelsen! Men det hade ju uppenbarligen gjorts!
  • Lia4
    M1rella skrev 2016-08-02 00:25:30 följande:

    Det är klart det gjordes en ansökan, men JAG gjorde ingen. Du frågade om jag hade gjort någon vilket ja inte har.


    Antog såklart att du var påläst nog att veta att det görs en ansökan från vårdens sida och att ingen gör detta på egen hand. Självklart görs det ingen ansökan om DU själv inte bett om det=DU har gjort en ansökan, indirekt.

    Har sett så mycket konstigt som du skrivit i en massa trådar så borde ju inte bli förvånad över hur du formulerade detta heller.
  • Lia4
    M1rella skrev 2016-08-02 00:38:28 följande:

    Nej, i mitt fall har jag inte gjort någon ansökan indirekt. Har du svårt att förstå?


    Jo men visst. Vården brukar skicka abortansökningar till socialstyrelsen för skojs skull, utan att patienten bett om det då de funderar på abort. Bra där! Kan möjligt vara så att det är du som har svårt att förstå?
  • Lia4
    modsey skrev 2016-08-03 21:52:13 följande:

    Nu ska jag vara sådär jäkla systerligt feministisk. ..men ingen sjuksköterska på någon annan avdelning skulle komma på tanken att köra upp en nyopererad patient efter stor bukkirurgi där denne dessutom förlorad 2.6 liter blod första dygnen för att utföra ett passande av två små andra, eller ens en annan individ. Väcka patienten som är påverkad av morfin att gå upp och lyfta 4-5 kg var tredje timme.


    Vad har du själv för lösning på problemet då?

    Jag tar mer än gärna hand om nyfödda så att mamman får sova några timmar. När jag har möjlighet. Kan dessvärre tyvärr räkna de nätterna då jag har tid med detta på min ena hands fingrar. Det GÅR helt enkelt inte alltid att ta hand om nyfödda. Det är inte personalens fel.
  • Lia4
    modsey skrev 2016-08-03 22:31:13 följande:

    [quote=76852545][quote-nick]Lia4 skrev 2016-08-03 22:12:10 följande:[/quote-nick]

    Vad har du själv för lösning på problemet då?

    Jag tar mer än gärna hand om nyfödda så att mamman får sova några timmar. När jag har möjlighet. Kan dessvärre tyvärr räkna de nätterna då jag har tid med detta på min ena hands fingrar. Det GÅR helt enkelt inte alltid att ta hand om nyfödda. Det är inte personalens fel.

    Som jag skrev tidigare få upplever jag det väldigt personbundet till bilen inställning personalen har. Precis som på andra vårdavdelningar såklart men just inom kvinnovården finns en rätt tuff attityd mot nyförlösta mammor att de minsann inte är en sjukdom. När jag gjorde en stor bukoperation men ändå än ett snitt, något år efter snittet var det en mycket större förståelse om mitt vårdbehov än vid mina tre snitt.


    Det är möjligt. Men problemet kvarstår, det är en omöjlighet att ta hand om bebisar på nätterna när man är en bm och en busk på en full avdelning. Ofta med många sjuka gravida. Det går helt enkelt inte att prioritera att passa barnen då.
  • Lia4
    modsey skrev 2016-08-04 10:44:36 följande:

    Jag hävdar ändå att det många gånger handlar om vårdpersonal ens inställning. Det ser man ofta och till o med hör på FL.


    Ja men det är ju toppen att du säger så! Nu känner man sig ännu mer pepp att springa 10 timmar inatt utan vare sig toabesök eller mat :). Ska tänka på min inställning när någon ber mig vara barnvakt.

    Jag hoppas dock att inatt är en sån natt då det faktiskt går att prioritera det. Önskar verkligen det gick varje natt.
  • Lia4
    modsey skrev 2016-08-04 21:19:24 följande:

    Efter snart 20 år som sjuksköterska så har jag jobbat med kollegor som är fantastiska och andra som är rent bedrövliga. När jag var chef hade jag inte så få samtal med personal där just bemötandet var orsak till synergier. Vilken sort du är har jag självklart ingen aning om.

    Senast för någon vecka sedan mötte jag upp en sjuksköterska som kom med patienten till operation. ( jag är alltså anestesi ssk) kvinnan var så ledsen få hon inte fått smärtstillande när hon bett om det utan ett svar " klart det gör ont att föda barn. Vad trodde du." Hon hade spruckit totalt och förlorat över 2 liter blod" ....


    Förstår inte riktigt vad detta har att göra med att det oftast inte finns någon tid över till att passa nyfödda barn dock.
  • Lia4
    modsey skrev 2016-08-04 22:54:39 följande:

    EXAKT hur gör ni då när pappan inte får vara kvar ( min man fick alltså inte det och jag var för dålig för att lyfta ellet ens hålla mina barn.? Jag var rejält groggy på opiater. Nu fick jag hjälp av personalen då det var självklart för dem. Hur skulle ni höra? Om mamman knappt kan väckas och barnen skriker ?


    Då gör man såklart allt för att en anhörig till kvinnan får stanna. Så dåliga patienter bör alltid ha enkelrum.
  • Lia4
    modsey skrev 2016-08-05 09:54:56 följande:

    Så gjordes och görs inte på alla BB;n. Min man skickafes hem och jag fick dela rum andra natten. Första natten stannade han men öven då hade vi orolig bra personal som erbjöd sig att ta några av matningarna på natten. De skulle matas varannan timme i början och jag var tacksam att de hjälpte oss med det första natten.

    Natt nummer tre kände jag på vibbarna att vi inte skulle få hjälp så jag ringde min man och vi skrev ut oss mot läkarens inrådan. Dock förstod hon mitt val


    Fast att personalen tar matningar varannan timme eller tar hand om bebisen helt är ju två olika saker. Trodde vi pratade om att ta hand om bebisen genom att personalen har den hos sig på natten. Det är ju just pga mycket matningar som det inte fungerar att ta med sig något annat barn.
  • Lia4
    modsey skrev 2016-08-05 15:42:39 följande:

    Fungerar rätt dåligt när patienten förlorat över halva sin blodvolym samt är kraftigt påberkad av opiater också!


    Ja precis! Och det är därför som det i de allra flesta fall löser sig genom att patienten har en anhörig hos sig! Och i de fall det inte fungerar så får personalen lösa det på bästa möjliga sätt. Men att förutsätta att det är personalens uppgift att ta hand om barnen på nätterna funkar inte. Oftast. På grund av för lite personal och för mycket arbete. Punkt.
  • Lia4
    M1rella skrev 2016-08-06 23:01:25 följande:

    Det är lite skillnad att ha ansvar över en patient jämfört med 15 eller mer...


    Precis. Det är skillnad. På bb får man dubbelt upp av patienter och man ska ta hand om barnen också.

    De som inte förstår hur nätterna på bb kan se ut önskar jag kunde få komma på studiebesök en natt, en sådan natt när man inte hinner gå på toa på 10 timmar. Det kanske skulle få människan att förstå läget.
  • Lia4
    Notetur Nomen skrev 2016-08-08 13:11:17 följande:

    Men OCH?!? Då är det ju vården det är fel på och därmed där kritiken ska ligga. Att klaga på den utsatta patienten är fel väg att gå.


    Men gode gud.. Var tror du vi GÖR? Det är knappast personalens fel att det är personalbrist. Du tror inte att vi försöker få mer pengar och personal? Har du missat att helt hur förlossningsvården går på knäna i det här landet?

    Ingen har klagat på patienten. Endast försökt få folk att inse hur situationen ser ut och vad man kan kräva och inte. Är man helt ensam och inte har någon möjlighet till hjälp säger det väl sig själv att personalen får ta barnet ändå! Trots att det blir betydligt svårare att hinna med de ordinarie uppgifterna.
Svar på tråden Nån som har koll på BB-personalens "skyldigheter"?