Inlägg från: Froken Lokens |Visa alla inlägg
  • Froken Lokens

    Hon vill ju inte vara hos dig eftersom hon har sina vänner sex mil bort hos sin pappa! Det konstaterades i din ANDRA tråd!

  • Froken Lokens
    Anonym (hjälplös) skrev 2016-08-07 13:55:50 följande:

    så de är helt normalt för barn att över en natt bara bli hysterisk och vilja vara bara med sin pappa, hon kan inte sova över hos kompisar längre heller.


    Så lät inte din version i förra tråden. Och hur vet du att hon inte kan det när du hävdar att hon inte vill prata i telefon med dig heller, du har hört det från pappan som du inte litar på?
  • Froken Lokens
    Anonym (Didi) skrev 2016-08-07 14:10:14 följande:

    En 10-åring ska inte ha den bestämmanderätten. Hennes reaktion står inte i proportion till anledningen som uppges (att hon har sina kompisar där pappa bor). Hon har ju uppenbarligen regedrierat, då hon tidigare kunnat sova borta men nu inte kan det. Det är viktigt att ta reda på om det hänt något och inte bara låta henne fastna i detta beteende.


    Så en tioåriga ska inte ha rätt att välja att få umgås med vänner. Då ska mammans önskan att få umgås med dottern vara viktigare? Stackars barn!
  • Froken Lokens
    Anonym (Didi) skrev 2016-08-07 14:19:40 följande:

    Du menar att om man som kärnfamilj bestämt sig för att åka till någon släkting ett par dagar och barnet inte tycker att det är roligt, utan börja tjura och skrika för att det hellre vill stanna hemma och leka med kompisarna - då stannar hela familjen hemma?


    Du åker inte "hela familjen" utan en tioåring! Sen ska hon förväntas åka varje vecka! Åker du och övernattar ett par dygn hos släkt en gång i veckan?
  • Froken Lokens
    Anonym (Didi) skrev 2016-08-07 14:35:54 följande:

    Det finns barn som övernattar regelbundet hos morföräldrar/farföräldrar också p.g.a. att mamma och pappa jobbar oregelbundet.

    Att acceptera en så här pass kraftig reaktion och plötslig rädsla för att vara ifrån pappa, och bara rycka på axlarna som föräldrar tycker jag är helt oförsvarbart.

    Man måste som förälder självfallet vara öppen för förändringar i barnets behov, kanske glesa ut umgänget till en dag per helg utan övernattning, men när barnet inte ens klarar av att vara hos mamma i 10 minuter då blir det märkligt.

    Låter ju som att tjejen är helt ur balans.


    Eller så är det en egoistisk mammas tolkning av verkligheten.

    Dottern kanske inte trivs hos henne just nu helt enkelt.
  • Froken Lokens
    Anonym (Didi) skrev 2016-08-07 14:53:21 följande:

    Vi har bara den beskrivning mamman ger och då får vi ju självklart lita till den. Har du någon specifik anledning till att misstro ts?


    Nej. Men jag anser att hon möjligen inte ser till sitt barns bästa utan ser till vad hon själv vill och låter då tolka händelser för att bäst passa hennes intresse
  • Froken Lokens
    Anonym (Didi) skrev 2016-08-07 22:59:44 följande:

    Det är ju rena spekulationerna, inget annat.


    Absolut, men om du läst ts andra tråd hade du kanske förstått min inställning lite bättre.
Svar på tråden ej träffat hen på 6v