Inlägg från: asta66 |Visa alla inlägg
  • asta66

    Vad är bra med mångkultur?

    FaderStork skrev 2016-08-11 09:04:23 följande:

    Finns många olika saker som motiverat en del att driva på idén om mångkultur.

    En del har varit naiva och trott kristna, muslimer, afrikaner kommer hålla varandra i hand och sjunga kumbaya om bara integrationen fungerat. Vilket den inte har, mycket pga ovilja att integreras.

    En del borgare, som Reinfeldt, hade agenda att kollapsa offentliga trygghetssystemen via oreglerad invandring medan en del av dagens borgare vill använda asylsökare för att sänka lönenivåerna.

    Idén att kollapsa samhället via oreglerad invandring har också en del på den traditionella vänsterkanten, vilket de kallar anarkism och syns framförallt i Miljöpartiet. Inom Socialdemokraterna tycks motivationen mest vara att invandrare är en viktig väljargrupp, trots att de invandrare som levt i Sverige under lång tid sällan själva är för en hejdlös invandring från tredje världen.

    De senare kanske tio åren har en ny grupp seglat upp som förkämpe för oreglerat asylmottagande, de som drivs av islamism och vill omdana samhället efter islamska lagar och regler och de har verkligen fått förstärkning av den kvarts miljon muslimer som kommit sedan 2014


    Framför allt har vi väl varit naiva då vi inte varit tydliga med vad som gäller här. Som våra lagar mm.
  • asta66
    gammelget skrev 2016-08-11 10:17:51 följande:
    De enda som har varit naiva är de som dels var för mångkultur men inte insett att mångkultur är en lång process och egentligen bara en del i en Marxistisk strävan mot utopi. Vi har haft vad kan det vara? Kanske 40 år av mångkultur i Sverige? Det är klart att det blir krockar då, demokrati var en jättelång process så även tyranni och diktatur innan dessa samhällssystem blev någotsånär stabila, så varför tro att Marxism går att införa direkt?

    40 år är verkligen ingenting i ett historiskt perspektiv. Ge det 400.  
    Vi har massor som kom hit redan på 1700-talet. Och på 50-talet kom det horder av arbetare från bla Finland, Jugoslavien och Italien. Och det gick till stora delar galant. Eller har du hört annat.
    Antagligen för de kom hit för att jobba och visste det. Och om det inte passade så var det bara att åka hem.
  • asta66
    gammelget skrev 2016-08-11 10:52:56 följande:
    Att det kom Valloner, finnar och kanske även italienare samt jugoslaver är inte mångkultur, det finns kanske vissa skillnader tex språket och vissa små skillnader i värderingar men det är väldigt likt, så dessa smälter in fort och assimileras. Efter ett tag så är Italienaren svensk, ser bara något solbränd ut, pratar lite roligt och har mörkt hår istället för brunt eller ljust.

    Mångkultur är när vitt skilda kulturer (förhoppningsvis) samsas i en nation, för att sedan blandas för att skapa en ny kultur.  
    Tror nog det var problem då med. Det var nog inte så lätt att ha ett tyskt namn under 2:a världskriget.
  • asta66
    Tom Araya skrev 2016-10-18 08:59:18 följande:
    Kristendom har dominerat vår kultur så länge Sverige varit Sverige och är dessutom officiell statsreligion, närmare än så är svårt att komma.
    Kyrka och stat har gått skilda vägar. Så nån statsreligion har vi inte längre. Tvärtom är vi väl väldigt sekulariserade.
  • asta66
    Världsmedborgare skrev 2016-11-16 10:58:51 följande:
    Tvärtom, tro mig, jag vet hur det ser ut genom det jag är involverad i, och att det inte går att peka ut nån grupp, religion eller va fan du vill.
    Eländet finns precis överallt, inom alla religioner, inom alla samhällsgrupper, det är bara mer eller mindre synligt.., minst synligt längst upp i samhället, och mest synligt bland de lägre samhällsklasserna, precis som det alltid varit.

    Så ger vi oss på en grupp och stävjar de övergrepp som sker där, så är det som att tillåta det i andra, och så kan vi inte göra.

    Faktiskt är det bästa vi kan göra, det är att erkänna att vi dras med samma elände själva.
    Upp med skiten till ytan, gör folk medvetna om det, och låt dom förstå att vi verkligen vill göra nåt åt det.
    Då kommer vi samtidigt att kunna hävda, att vi inte behandlar religioner eller kulturer olika, och slipper dras med den debatten.
    Men vi svenskar är väl hyfsat bra på det. Tyvärr är vi lite okritiska när det gäller andras seder och bruk. Och framförallt otydliga med vad som gäller här i Sverige.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?