Inlägg från: Arenaman |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vad är bra med mångkultur?

    Flash Gordon skrev 2016-10-04 10:06:09 följande:

    Tror nog Japan kan klassas som rätt så etniskt och kulturellt homogent. Det finns någon enstaka procent icke-japanska etniciteter i det landet. Kulturella influenser utifrån har de ändå klarat av att ta in: Coca-Cola och rock ´n roll.

    Det behövs ingen mångkultur, som ordet normalt sett används i Sverige, för att ta in kulturella influenser.


    Jag är ofta i Tokyo på affärsresa och de västerländska influenserna har kommit så pass långt att det fortfarande är svårt att få tag på bra kaffe. Än mindre bra västerländsk mat. Beställde hamburgare i Dogenzaka i Shibuya och fick den serverad med ett stekt ägg för att nämna ett exempel.

    Japan är ett fantastiskt land på många sätt men västerländskt är det inte.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Fåttnog skrev 2016-10-04 10:44:02 följande:

    När jag hör politiker och journalister prata om mångkulturellt samhälle tänker jag direkt att de vill vurma för invandringen. Men blir samhället mångkulturellt genom ökad invandring. På sikt kan det bli så att våran kultur och tradition dör ut och kvar blir någon slag monokultur som ingen känner sig hemma i. Vill jag uppleva asiatisk kultur reser jag till Asien och vill jag uppleva afrikansk reset jag till Afrika etc. Så jag är för mångkultur. Men vill uppleva olika kulturer så reser jag runt och upplever dem.


    Kultur är något som är i ständig transition. Du skulle inte känna igen dig renodlad svensk kultur idag.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?