• Nelah

    BF maj 2017

    Hej allihop!

    Jag plussade lite överraskande i lördags.

    Vi har inte försökt aktivt men har slarvat med skyddet. Var ju sugna på en 3a fast kanske inte riktigt ännu men liten är självklart välkommen och efterlängtad.

    Bor i Skåne med min man och våra två pojkar som är födda maj-11 o nov-14. BF är lite osäkert men gissar runt 5 maj :)

    Hoppas man får hänga på här fast ni redan skrivit så mkt.


    Jag vill och jag kan...
  • Nelah
    Teresiat skrev 2016-09-27 12:50:26 följande:

    Hade inskrivning idag. Lyckades få ett ul trots att man egentligen inte ska få det fören RUL. Bäbisens hjärta tickade och den mätte 9+0. Enligt appen är jag på 8+6, så det känns ju bra att den vuxit som planerat.. Har ny bm sedan sist och hon verkar toppen! Vi bokade tid för RUL och hon kommer även skicka remis för tillväxtultraljud i v 30. Sonen var vägde 4 kg och jag har hört att nummer två typ alltid blir större... Då jag hade 29 h lång förlossning med sonen så känns det bra om man håller lite koll på att det inte ligger en femkilos bäbis i magen när det är dags att föda...


    Min första vägde 4125g och det var en lång utdragen förlossning, nästan ett dygn. Andra barnet vägde 4160g och den förlossningen var snabb och enkel, 3h o 40min.

    Så för mig blev inte 2an så mkt större och mkt bättre förlossning hehe.

    Men det är ju alltid kul med ultraljud så man får se den lille en gång till:)
    Jag vill och jag kan...
  • Nelah

    Jag har inskrivning 12/10. Har flyttat till en annan kommun så kändes lika bra att byta Bm. Ska bli spännande att se om vi trivs tillsammans


    Jag vill och jag kan...
  • Nelah

    Jag hoppas jag blir erbjuden att göra vul. Vet ju inte om jag precis blivit gravid eller varit det i en månad ????

    Är det första barnet för er andra?


    Jag vill och jag kan...
  • Nelah

    Jag inbillar mig att jag känner fjärilarna i magen men det känns som att det är alldeles för tidigt :')


    Jag vill och jag kan...
  • Nelah
    sigge1235 skrev 2016-10-03 14:32:28 följande:

    Idag gjorde jag VUL (v.6+1) men läkaren såg inget förutom en tjock slemhinna . Hon menade att det kunde vara så (eller utomkvedes men det verkade inte så) om det är så pass tidigt. Känns ändå riktigt tungt . Skulle få göra nåt VUL om ca 2 veckor.


    Jag gjorde vul ännu tidigare i typ v4-5 med förra barnet. Visste inte att jag var gravid utan hade haft ihållande mensvärk sedan senaste mensen. Läkaren som gjorde vul sa "jaha, här har vi en alldeles fin graviditet". För mig var det bara en svart fläck med en böna i typ men läkaren såg ju redan då vart det var.

    Men det låter ju konstigt att de bara såg slemhinna?! Och att du ska behöva vänta 2 veckor, de måste ju veta vad det är tycker jag.
    Jag vill och jag kan...
  • Nelah
    sigge1235 skrev 2016-10-03 18:43:58 följande:

    [quote=77020151][quote-nick]Nelah skrev 2016-10-03 16:32:25 följande:[/quote-nick]Jag gjorde vul ännu tidigare i typ v4-5 med förra barnet. Visste inte att jag var gravid utan hade haft ihållande mensvärk sedan senaste mensen. Läkaren som gjorde vul sa "jaha, här har vi en alldeles fin graviditet". För mig var det bara en svart fläck med en böna i typ men läkaren såg ju redan då vart det var.

    Men det låter ju konstigt att de bara såg slemhinna?! Och att du ska behöva vänta 2 veckor, de måste ju veta vad det är tycker jag.[/

    Ja konstigt, men inte onormalt sa läkaren. Och man kan väl inte få hcg-utslag utan att det finns ens nånting väl? Så antagligen var det så litet att det kunde gömma sig och inte synas. Hoppas jag på. Men det är väl rätt bra att ta nytt VUL om 2 veckor och ge det en chans att förhoppningsvis växa på sig och synas tänker jag. Hoppas det!

    Någon som vart med om att de inte sett något i v.6+1 men där det "kom fram" sen??


    Skönt att du kan fortsätta att vara positiv. Kan kanske varit att det legat konstigt så det såg ut som något annat? Min väninna hade en druvbörd, där växte ju magen o massa symtom men i v 15 upptäcktes det att det var inget foster. Finns ju mkt konstiga grejer som kan ske både positiva o negativa. Jag håller tummarna för dig:)
    Jag vill och jag kan...
  • Nelah

    Jag har inte jätte mkt symtom, de flesta har o stort sett försvunnit :/ lite små ömma bröst o mensvärk. Illamåendet är slut och jag har inte gått upp på natten för att kissa under de senaste 4 dagarna. v11 idag.


    Jag vill och jag kan...
  • Nelah
    Snäckan26 skrev 2016-10-06 11:11:38 följande:

    Jag är också i vecka 11 och nästan alla symptom är borta , jag blir skitnojig såklart fast jag har förbannat illamåendet och kräkningarna ett par veckor nu haha. Jag behöver inte heller kissa på natten , trodde det bara skulle bli värre med det ju längre gången man är ?


    Jag trodde samma. Klart att man blir lite nojig. Har du träffat någon Bm? Jag har tid den 12e och jag kan nog inte riktigt tro på det förrän jag har varit där hehe
    Jag vill och jag kan...
  • Nelah
    Snäckan26 skrev 2016-10-06 14:39:00 följande:

    Ja när ska man kunna slappna av och njuta /: . Jag har gjort ett vul vecka 6 där vi såg hjärtat slå . Ska du göra kub ? Vi har tid för det den 26 oktober och dagarna går ju såå långsamt.


    Åh mysigt. Hoppas att jag också får göra ett vul, så jag kan få bekräftelse på att där faktiskt är något. Här blir man bara erbjuden att göra kub om man är över 35 :/ vilket jag inte är. Men man kanske kan få göra det pga övervikt....
    Jag vill och jag kan...
Svar på tråden BF maj 2017