Inlägg från: cbetamama |Visa alla inlägg
  • cbetamama

    BF maj 2017

    BF slutet av maj
    MBI: 17,2 = lätt undervikt
    fritt beta-hcg =0,217 MoM
    PAPP-A = 0,346 MoM
     
    KUB resultat:
    1:77 på trisomi 18
    1:697 på trisomi 13
    1:8186 på trisomi 21

    hade låga fritt beta-hcg och Papp-a värde när jag gjorde KUB veckan 11+0. fostret var 42mm, nackspalten var fin 0,9mm, det var blodvärde som drop ned siffran. det såg jätte bra ut på UL, men det kanske var för tidig att säga. 

    grät kvällen när jag fick veta jag ligger på hög risk, sen har jag inte gratit mer. har fortfarande stor förtroende på en frisk bebis. 

    när jag var 14+3 besökte jag specialistläkare, då kollade hon fostret, hen är bara 12+6 stor. men jag visste ju exakt när jag blev befruktad (mens dag 23, jag brukar ha sen ägglössning) så 12+6 är ju ändå ganska exakt. allt ser bra ut än så länge, jag har låg risk på downs syndrome, men hög risk på edwards syndrome, då sade läkare man brukar kan se missbildningar redan då (12+6) om det är edwards syndrome (trisomi 18), så vi vill inte riskera att göra fostervattensprov, risken för missfall är ungefär 1:100. 

    nu väntar vi på UL den 19 dec 2016. hoppas att allt kommer att gå bra. 

    vill verkligen kunna njuta graviditetet...

  • cbetamama
    Teresiat skrev 2016-12-06 07:27:33 följande:
    Blev ni inte erbjudna nipt?

    Håller tummarna för er! Lång väntan till den 19/12 förstår jag. Vi har doktor-ul i eftermiddag. Är inställd på att inte få så många svar..
    nej, här erbjuder inte NIPT. de frågade om vi vill göra FVP. 

    såg att allt gick bra för dig under UL, stor grattis!!!! kram!
  • cbetamama
    JoJoNo skrev 2016-12-08 21:12:09 följande:
    Nytt ultraljud 21 december då ser vi om det finns ngn chans eller om det blivit sämre eller han tom kanske dött redan i magen då. Finns många olika sjukdomar det kan bero på. Och hjärtat kan med vara påverkat. Känns så hopplöst just nu. Gick hem från jobbet idag gråtandes och får vara hemma ett tag tror jag.
    kram JoJoNo, hoppas att allt går bra den 21 december.

    jag ska in för UL, då är jag ungefär i V18 för att kolla om barnet är frisk, fick 1:77 på trisomi 18...
  • cbetamama
    Ankissen skrev 2016-12-08 16:22:11 följande:

    Bebis är frisk! Provet normalt på alla tre trisomier!

    Datastrul hos KS som trodde att de lagt ut infon. Västervik trodde med att det låg ute eftersom de inte fick besked att det var negativt och inte ser min portal. Nu i eftermiddag blev det fart på både Lkpg, Vvik och KS och min syackars BM i Vimmerby som ringt om igen till varann innan läkaren äntligen ringde till mig. :D En liten kille är det!


    stor grattis!!!!
  • cbetamama
    JoJoNo skrev 2016-12-09 13:50:42 följande:
    Tack!

    Har du gjort ngt fostervattensprov eller moderkaksprov eller ska de bara göra ul?
    läkare rekommenderade FVP, men min sambo vill inte riskera, inte jag heller... vi gjorde en UL när jag var i V12+6, allt såg bra ut, så vi bestämmer att vänta till UL, om det visar nånting fel då gör vi FVP direkt... om det ser bra ut, då kanske ska vi göra NIPT för att slippa vara oroliga över vårt dåliga KUB resultat... det är så hemskt att bara vänta...
  • cbetamama
    JoJoNo skrev 2017-01-10 09:13:21 följande:

    Tog flera timmar i Lund igår o flera olika läkare och hjärtläkare. Vi ska dit igen flera ggr under graviditeten o antagligen föda i Lund med. Allt känns upp o ner o oroligt. De kan inte med säkerhet säga vad det är. Men de har hittat vissa saker på hjärtat. Vi blev erbjudna att avbryta denna veckan för de måste fråga men vi kan inte avbryta utifrån de små saker de hittat som inte säkert betyder ngt eller vad det betyder. Men så mkt tankar o oro. Vi ska till både läkare, hjärtläkare o kurator om 4 veckor i Lund.
    Njurarna är förstorade men kan innebära ngt eller ingenting. Det är några vita fläckar på hjärtat som kan innebära olika saker eller inte. Nackspalten är bred vilket kan betyda saker eller inte. De kunde inte se en vägg på hjärtat men bilden var dålig. Men är det den det är
    Problem med så kan man operera. De vita fläckarna tyder ofta på downs syndrom. Vilket vi vet att det inte är tack vare moderkaksprovet. Men finns ett antal hemska sjukdomar o syndrom det kan vara eller inte. Så förvirrande. Vi har som sagt iaf valt att gå
    Vidare med graviditeten o föda honom i maj o hoppas på det bästa. Idag är jag hemma från jobbet. Känner mig helt förbi både psykiskt o fysiskt. Ska försöka somna om en stund. Ganska trött när man tittar i spegeln i förbifarten i sovrummet o tänker men oj vad svullen magen är, undrar vad jag gjort. Jo men hallå jag är ju lite gravid eller så. Som sagt helt slut i huvudet.


    lider med er... hoppas att du kommer att föda ett helt frisk barn. 
Svar på tråden BF maj 2017