• Ankissen

    BF maj 2017

    Får jag hänga med här fast jag kommer lite sent. Har hängt i Junigruppen men fick nytt bf på mitt KUB, 22/5. Jag är gift och har två barn 11 och 7 år så denna lilla om allt går väl blir en sladdis. Väntar just nu dock på ett Nipt eftersom jag inte fick så bra resultat på Kub. Attans, först oroa sig för mf och sen för detta. Trots att bebis såg så fin och sprattlade ut.

  • Ankissen
    Axioria1 skrev 2016-11-15 20:01:10 följande:

    Välkommen!

    Vad jobbigt med dåliga siffror på kub. Men kom ihåg att det bara är sannolikhetslära. Hoppas att du får fina siffror på NIPT och att du inte får vänta för länge! Tog du provet nyss?


    Igår så jag har inte hunnit landa riktigt. Dels glädjen över att se en ursöt sprattlande bebis och samtidigt chocken över siffran. Vet att den inte säger så mycket logiskt men känslomässigt är det svårt. Och jobbigt att inte kunna berätta för barnen än, det hade jag längtat efter och tänkt göra efter kub.
  • Ankissen
    Teresiat skrev 2016-11-15 14:37:07 följande:

    Jag tar typ inte alvedon då nya forskningsrön visar på att det kan påverka fostret.. men då får man gå men koooonstant huvudvärk ist :/


    Jag har oxå ont i huvudet mer eller mindre varje dag sen 1,5 vecka. Törs inte heller ta värkmedicin.
  • Ankissen
    JoJoNo skrev 2016-11-16 21:25:47 följande:

    Tack för alla era värmande ord. Ligger här i sängen o kan inte somna. Så ledsen o orolig o tom på ngt sätt. Blir tuffa veckor.


    Håller tummarna för dig. Jag fick också usla siffror på KUB, 1:22. Försöker bara överleva fram till mitt NIPT på måndag och sen måste jag vänta tre veckor på svar samtidigt som jag försöker dölja min växande mage. Det var nackspalten i mitt fall också som drog ner siffrorna, samt min ålder,  38 år. 

    Vi kanske kan stötta varandra lite de kommande veckorna? Vi väntar båda tuffa eller härliga besked. Jag försöker hämta tröst i att alla organ såg fina ut på min lilla bebis. Den hade även ett tydligt näsben redan och runt bakhuvud, inte platt som många bebisar med kromosomskador. 
  • Ankissen
    JoJoNo skrev 2016-11-17 10:30:55 följande:
    Stöttar gärna varandra närmsta veckorna. Känns skönt att få prata med ngn som vet hur man känner utan att behöva förklara för mkt. Hur bred var er nackspalt?

    Försökte maila dig på familjeliv men din sida vad privat så kunde inte skicka meddelande.
    Jag skrev till dig! :) Kan du svara på det när jag är privat?
  • Ankissen
    JoJoNo skrev 2016-11-17 10:30:55 följande:
    Stöttar gärna varandra närmsta veckorna. Känns skönt att få prata med ngn som vet hur man känner utan att behöva förklara för mkt. Hur bred var er nackspalt?

    Försökte maila dig på familjeliv men din sida vad privat så kunde inte skicka meddelande.
    Hittade det här från sjukhuset i Helsingborg. Markerade en mening längst ner som kändes viktig. Vår nackspalt var någonstans 3-4 mm. Lite svårmätt för bebis låg på en upphöjd del av livmodern (min navel sa personalen), så ibland mätte hon 2 komma något och ibland 3 komma något.

    Fördelar och nackdelar med NUPP/CUB
    Fördelar

    - Att få en sannolikhetsbedömning av den individuella sannolikheten för kromosomavvikelse.  I de allra flesta fall innebär detta en låg sannolikhet. Härmed kan man avstå från fostervattensprov/moderkaksprov och undvika den ökade missfallsrisk som dessa ingrepp innebär.
    - Att tidigt i graviditeten kunna upptäcka ökad sannolikhet för att fostret har vissa allvarliga missbildningar/kromosomavvikelser.
     
    Nackdelar


    - Att få besked om ökad sannolikhet skapar oro och i de flesta fall har man oroat sig i onödan (de flesta foster med ökad sannolikhet har ingen kromosomavvikelse utan är friska).

  • Ankissen
    JoJoNo skrev 2016-11-17 12:04:42 följande:
    Mailade dig. Ja kub kan skapa mkt onödig oro. Men nu var det inte alls proverna som visade ngt utan nackspalten som var mkt förtjockad. Känns så hopplöst på ngt Sätt. O mitt i det så finns det Lilla hoppet o man går mellan hopp o förtvivlan hela dygnet :(
    Jag försökte faktiskt få göra fvp direkt, utan kub, men det fick man inte i mitt landsting. Hade på känn att jag skulle få usla siffror och ville slippa oron och få visshet. 
  • Ankissen
    Axioria1 skrev 2016-11-20 18:20:10 följande:

    Tycker tiden sniglar sig fram. Kände de första fladdrar i veckan några gånger men sen har de varit helt stilla. Blir ju nojig även om de fortfarande är väldigt tidigt för att känna bebisen. Blev sugen på em doppler men ska försöka vänta lite och hoppas på nytt fadder snart.


    Jag har inte känt något än och såg tydligt på KUB att moderkakan låg i framvägg så BM sa att sparkar kommer dröja. Det kommer jag ihåg från sist jag var gravid med för då hade jag också moderkaka i framvägg. Med första barnet låg den längst ner, för ingången så jag fick massa extra UL för att se att den åkte upp som den skulle så jag skulle kunna föda vaginalt. Det gjorde den. Men jag föredrar i så fall att vänta lite extra på sparkar och veta att det är fritt fram ut den dagen det beger sig. 
Svar på tråden BF maj 2017