• Axioria1

    BF maj 2017

    Hej

    Hoppar in i tråden. Vi väntar vårt andra barn. Är i v. 5-6 (vecka 5+3 enligt mensen, men har några dagar långresa cykel så jag tror 4+6). Har inte så många symptom förutom att jag är supertrött och lite illamående. Hoppas illamåendet stannar vid lite och inte blir som vid tidigare graviditeter.

    Har inte haft så mkt molvärk än men hoppas allt är ok iaf.

  • Axioria1

    Vecka 7 har börjat och jag mår illa hela tiden. Måste äta konstant för att hålla de i schakt. Tog en kort paus i förrgår och vips kom illamåendet och jag kunde knappt äta för jag mår så illa.

    Är lite sugen på att boka ett privat VUL för att få se den lille bönan och om hjärtat slår. Känns som de skulle kännas lite mer värt att må skit då.

    Vet att de inte är nån garanti för att man sett hjärtat slå (har fått ett missfall efter att sett hjärtat slå) men de skulle kännas fint iaf.

    Hur mår ni andra?

  • Axioria1

    Jo från lunch känner jag mig supersvullen. Inte alls kul. Känner mig (och ser) ut som i 6 månaden. Men de brukar lägga sig om några veckor. Sen kommer den "riktiga" kulan och då när de är lite mer officiellt känns de helt ok.

  • Axioria1

    Hade laddat för ultraljud och NIPT-test idag på eftermiddagen, men så ringde den privata mottagningen och ställde in eftersom sköterskan var sjuk.

    Nya tider tidigast nästa vecka. Känns långt bort eftersom NIPT kan ta 3 veckor att få svar på och jag är i vecka 13 nu. Men men, går ju inte att påverka.

  • Axioria1

    Idag har jag med fått göra kub. Och de fanns en liten krabat därinne som levde runt. Så de var lite svårt att mäta nackspalten men till sist så lyckades det.

    Fyller snart 37 så hade räknat med att siffrorna kunde bli lite sämre men tvärtom var de superligan risk. 1/20000 på alla tre trisomier. Så jag blev otroligt lättad.

    Sen så blev jag tårögd av att få se den lille bebisen där inne. Så häftigt det är att se när man ännu inte känner sparkarna.

  • Axioria1

    Jobbigt att de är flera som börjat känna av foglossning redan. Kände själv i veckan att de värkte i blygdbenet. Känns för tidigt, vill gärna att de håller sig borta länge än.

    Var ju på kub o början av veckan och då bedömdes jag vara i 12+6. Så nu väntar jag på att få veta när vi får göra RUL. Eftersom det ska göras mellan vecka 16-20 så lär jag få en tid i år skulle jag tro (finns bara en vardag efter året innan de är fulla 21 veckor). Ska bli så spännande att få se den lille igen.

  • Axioria1

    Låter skönt att få skämma bort sig lite Paincake! Själv tänkte jag satsa på en lugn dag och slappa samt käka fars dags tårta....

  • Axioria1
    Paincake skrev 2016-11-13 15:55:53 följande:

    I de bästa av världar så blir vi uppköpta och kan fortsätta verksamheten men jag söker andra jobb. Har varit på en intervju och ska på en imorgon så det ser ju hoppfullt ut. Har man varit anställd mindre än två år så har man bara en månads uppsägningstid så efter den 8 december har jag inget jobb. Lite småstressigt, men det ska nog ordna sig. Arbetsmarknaden ser ljus ut för lärare. I värsta fall får man springvicka men det är inte hela världen om man måste göra det heller under våren.


    Hoppas de löser sig. Skönt att du redan hunnit med en intervju iaf!
  • Axioria1
    hope88 skrev 2016-11-13 15:29:58 följande:

    Har bara fått tiden :) Men vi gjorde nipt test (ett blodprov som visar på kromosomfel för 2 veckor sen och då gjordes även ett ul där hon gick igenom organ och då såg det bra ut. Svaret på blodprovet kom i fredags och det visade inte på kromosomfel och bebis är en pojke.

    RUL blir 29/12 hoppas det ser bra ut då med.


    Skönt att de såg bra ut nu! Måste varit hemska dagar att vänta på resultatet.

    Kul att ni fått veta könet. Är själv supernyfiken.
  • Axioria1
    Paincake skrev 2016-11-15 11:29:28 följande:

    Äsch, glukosbelastningen gick sådär. Ligger visserligen inom normalvärdet men högt. Har därför godis- och kakförbud. Helvete..


    Åh nej! Får lite panik av tanken att ha godisstopp. Hoppas att det går bra för dig! De första dagarna är värst (om man är en Godis råtta som mig iaf )
Svar på tråden BF maj 2017