Inlägg från: happylife |Visa alla inlägg
  • happylife

    BF maj 2017

    jooo skrev 2016-09-28 13:09:24 följande:

    Blev ni erbjudna vul så tidigt som v 5 på mvc? Här erbjuds man först i v 13.


    Inget man erbjuds om man inte har historik med MF/MA/Graviditeter som suttit fel
  • happylife
    Zickzack80 skrev 2016-11-01 21:50:24 följande:

    Hej. Jag är ny här i tråden, är gravid i vecka 11+4 BF 18 maj. Undrar om det verkligen är möjligt att känna rörelser från bebisen så här tidigt, har någon varit med om det? Det är min andra graviditet, var gravid 2014. Har hört att man kan känna rörelser tidigare andra gången, men tycker det verkar lite väl tidigt!


    Tidigt men möjligt är själv i v 11+3 och har också känt något som jag tror är bebis
  • happylife
    Miichz skrev 2016-12-23 23:22:25 följande:

    Hej alla fina blivande mammor!

    Måste bara kolla, är JAG den ända som väntar en flicka här? Har bara sätt massa pojkbebisar än så länge i denna tråd hehe :)

    Och GOD JUL ????


    Tjej här med God Jul!
  • happylife
    Daniiiiiellaa skrev 2016-12-24 18:16:07 följande:
    Jag är beräknad den 21 maj. Jag kan fortfarande inte förstå att jag väntar en flicka :D

    God jul!!
    21 maj här med
  • happylife
    Daniiiiiellaa skrev 2016-12-25 11:04:35 följande:

    Vad kul! Är det första barnet ?


    Ja första levande iaf...förlorade våra tvillingtjejer i v 17 men nu ska de väl ändå bli en levande liten bebis..
  • happylife
    Ankissen skrev 2017-03-02 09:09:30 följande:

    Usch här kommer ett riktigt gnällinlägg. Jag är TRÖTT! Jag driver ju firma Familjen AB med man och två barn (11 och 8). Och när mamman är trött är det liksom ingen som fattar att man ska hjälpa till lite mer. Mannen hade inte märkt att diskmaskinen borde köras i går kväll när han styrde med kvällsmat. Jag hade gått och lagt mig redan klockan sju för jag hade foglossningar och sura uppstötningar som bara gjorde mig otrevlig. Därför fanns det inga rena frukostatteraljer i morse när jag gick upp och skulle göra frukost till alla. Han skulle iväg på möte både idag och igår en kvart tidigare än vanligt och sket då i att fixa sånt som normalt ligger på honom (väcka barnen, packa dotterns frukt och se till så sonen har sin mobil i väskan). Det kan ses som småsaker men jag gör ALLT annat, tar fram kläder till barnen, tjatar att de ska komma på, gör frukost till alla, gör frisyr på dottern, packar gympaväskor/skridskoväskor/badkläder. Nu var det det där andra med, väcka barnen, skölja frukten och packa den och leta upp sonens mobil med honom. I min värld går man upp lite tidigare om man ska i väg tidigare så att man hinner med det man ska göra, samt att komma iväg. 

    Detta ledde till att jag var sur och när jag skulle göra frisyr på dottern och hon bara gnällde på mig (slå mig inte i huvudet mamma, sluta prata i örat på mig, måste du prata med Elliot när du borstar mig) så stod jag inte ut längre, utan sa att hon fick gå så till skolan. (utsläppt hår till midjan). Då blev mannen arg på mig och tog över dotterns frisyr. Sonen började gråta för att mannen vrålade åt mig och jag fick ta hand om honom.Till slut stod både sonen och jag och grät, mannen åkte till sitt möte och jag kunde ta ett snack med barnen att mamma är så trött. Jag orkar inte bära bort allas frukosttallrikar från bordet (även mannens gröttallrik var lämnad med äggskal bredvid över hela bordet), barnen släpper pyjamasarna där de står i vardagsrummet, plockar inte bort sina böcker och leksaker och jag fixar det inte längre! Mina stackars barn fick dåligt samvete fast jag egentligen känner att det är fadern jag måste prata med. Jag jobbar fasen heltid. Hämtar och lämnar barnen fyra dagar i veckan. Har hela ansvaret för deras läxor. Det mannen gör är middagen. Jag gör tvätt och städ, och gör jag det inte blir det inte gjort. :(

    Mitt i mitt humörutbrott får jag näsblod och får trycka upp en vadd i näsan när jag åker till jobbet. Vet inte vad som skulle hjälpa, kanske borde jag gå ner i tid, men då blir det så lite pengar ju. :( Vill bara vara mitt vanliga glada jag!


    Men usch vad tråkigt och jobbigt! Känner så med dig.

    Min man var lite så för några veckor sedan, tills jag blev riktig dålig och sängliggande, då fattade han och började göra allt hemma. Dom verkar liksom inte fatta!! Otroligt i mina ögon. Mitt förslag är att du sätter dig ner med honom vid en lugnt tillfälle där,du berättar hur du mår och att om du ska orka måste han ta mer ansvar!

    Jag hoppas de hjälper för så där kan du inte ha det om du ska hålla ihop <3
  • happylife
    Axioria1 skrev 2017-04-09 14:29:11 följande:

    Nu börjar tiden gå lite fortare tycker jag. Halva vecka 35 har gått. Har börjat fundera på när bebisen kommer vilja komma ut. Hoppas på första delen av maj, men har BF den 15:e så hela maj är ju fullt möjlig (ja även april men jag hoppas lillen stannar till maj).

    Har känt mig otroligt matt och trött sista veckan. Orkar knappt resa mig ibland. Var till vårdcentralen och blodproverna var inom normalvärdena. Hade dock förhöjt EKG och blodtrycket hade ökat från 105/75 till 120/90 på drygt en halv vecka! Kändes mindre bra.

    Någon mer som känner sig urlakad och orkeslös och har någon idé om vad de kan vara? Har testat HB och ferritin med och de såg ok ut. Börjar ju se fram mot förlossningen eftersom jag känner mig hängig men vet ju att de antagligen blir ännu mer uttröttande med en bebis. Så jag får väl försöka vila nu.


    Någon idé om vad det kan vara, ja att de närmar sig bf kanske det är jobbigt att va gravid speciellt på slutet! Känns igen..
  • happylife
    Axioria1 skrev 2017-04-09 18:09:27 följande:

    Ha ha. Ja jo så kan de iof vara men det kom så plötsligt. Kanske är som mannen säger att jag är fyra år äldre med... ha ha


    Hihi snart i mål!!
  • happylife
    Ankissen skrev 2017-05-21 14:16:49 följande:

    Själv har jag bf i morgon men inga tecken alls på att något skulle vara på g. Trött som fasen är jag och vill helst sova hela tiden. Har nästa tid till bm på onsdag. Då jag gick över 8 dagar med både första och andra barnet har jag nästan ställt in mig på det denna gång med. Men det är så surt och tröttsamt! Helt fel väder att vara sitt fetaste jag dessutom. ;) Fast jag vet inte, min regelbundna mens och ägglossning sa att bebis kommer den 27:e, så det är kanske först då jag ska börja vänta. Tror jag hade äl 29 augusti, så 29 maj känns rimligt för mig. Blev genuint förvånad när jag fick 22 maj på ultrat.


    Jag har bf idag, har haft lite småtecken men de har jag haft till o från i två veckor... verkar dröja här med =P delar av slemproppen började lossna igår omtar fortsatt smått idag men lite fjuttiga förvärkar då å då.. zzzz...
  • happylife
    Ankissen skrev 2017-05-21 18:14:43 följande:

    Då får vi vänta ihop... Är det första barnet för dig? Min plan är att städa ett rum i huset grundligt fram tills att bebis vill komma, putsa fönster, byta gardiner och sånt. Det borde väl få lilla ungen att längta efter en annan typ av liv... ;)


    Jupp.. ja det blir min första, har tvillingtjejer i himlen dock. Min man har två söner 7 och 9 år. Dudå?

    Håller med ovan, hur orkar du hahaha. Jag orkar typ göra en sak, tex tömma diskmaskinen, sen måste jag ligga en timme!
  • happylife
    Ankissen skrev 2017-05-21 20:33:15 följande:

    Nämen fy, beklagar att du var tvungen att gå igenom det. Jag är väldigt trött med och behöver ofta vila men försöker göra några små saker på fasta tider. Har två barn, Ella som är åtta och Elliot som är elva. Jag går upp med resten av familjen och äter frukost med dem och fixar en bra frisyr på dottern som har hår till midjan. Sen diskmaskin och dusch och kaffe när de åkt, sen sover jag en stund. Tio i ett hämtar jag Ella och tjugo över två Elliot och där på eftermiddagen försöker jag va vaken och städa något. Sen somnar jag i soffan tills fadern kommer hem. ;)


    Tack. Okej ja men de låter typ som mina dagar!

    Bf+1 idag, vaknade kl 03 inatt med massa täta värkar, lyckades somna om efter alvedonmoch en timme vaken, sov en-två timmar och vaknade med värkar igen. Imorse kom massa delar av slemproppen med ljust blod i och värkarna har fortsatt, dock oregelbundna. Ha en bm tid nu 10:30 så får vi se om värkarna gjort någon nytta

    Håller tummarna att ditt också startar snart!
  • happylife
    Ankissen skrev 2017-05-22 10:37:18 följande:

    Åh så härligt! Håller tummarna! :)


    Var öppen 3 cm så det händer grejer iaf hemma å väntar på att värkarna ska bli mer regelbundna! Hur går det för dig?
  • happylife
    Ankissen skrev 2017-05-22 16:02:20 följande:

    Åh vad spännande! Ingen action alls här. Börjar fundera över om bebis tillbakabildas därinne... ;)


    Undrade jag med igår!! Galen blir man men plötsligt händer de!
  • happylife

    Bebis här med! Födde lilltjejen i måndags v 40+0, allt gick över förväntan, hann bara vara hemma ca 2 h med värkar och 2.5 timme på förlossningen innan hon föddes! Otroligt "smidigt". <3

  • happylife
    Summerchild skrev 2017-05-25 15:20:43 följande:
    Vad härligt....grattis!. var det igångsatt? Då är du pigga mamman nu då ;)
    Nä ingen igångsättning, bara en punktlig dam som sin mor
  • happylife
    trulle82 skrev 2017-05-31 15:50:07 följande:

    Grattis till alla bebisar. Min son kom en vecka tidigt den 11e. Ni som ammar, hur går det för er? Här går det bättre o bättre men det känns som att man ammar heeela tiden ?


    Grattis! Min bebbe äter/snuttar konstant! Lite tröttsamt zzzz
  • happylife
    Summerchild skrev 2017-06-01 02:03:54 följande:
    47 år är min syster oxå och har inte fått barn än men inget på väg. Men hon önskar barn och man ... drömmar hon har men jag tvivlar på att hon hinner nu.... men ser på dig som att det gick bra :)
    Jag är 29 år....
Svar på tråden BF maj 2017