• ika_109

    BF maj 2017

    Bebisbubbla skrev 2017-01-18 10:24:58 följande:

    V23 nu och gått upp 6 kilo hittills. Svårt veta vad som är rimligt och vad man kommer sluta på. Hur ligger ni andra till? Och ni som varit gravida förr, brukar det öka massa på slutet?


    Här började vi på 55 kg gick ner till 53 kg dem första veckorna och idag första dagen på vecka 24 så vägde jag 59 kg så 4 kg + hittills.

    Förra gravven så gick jag upp 18 kg, vill inte uppleva det igen, det var tuuuungt..
  • ika_109
    Bebisbubbla skrev 2017-01-18 11:12:31 följande:
    Tänker du extra på vad du äter? Motionerar? Tips?
    Vi har ju hund, så jag går väldigt mycket (1-2 tim) per dag.
    Jag har inte uteslutit kolhydrater men däremot minskat på bröd och dricker en smoothie eller tar en frukt när jag blir lite småsugen på nåt.

    Jag tränade fram tills jag började jobba efter första barnet och får inte ihop heltidsjobb med en tvååring, städning, matlagning, och hund.. 

    Vid det här laget med första så hade jag gått upp ca 7 kg så jag hoppas att jag iaf kan ligga på en 11-12 kg denna graviditet så blir jag nöjd.
  • ika_109


    Vad hände, från vecka 19 har vikten gått spikrakt uppåt.., undra vart det ska sluta någonstans?
  • ika_109
    PetSan skrev 2017-01-26 06:40:53 följande:
    Ingen?
    Har inte ansökt, men försäkringskassan borde väl kunna hjälpa?
  • ika_109

    Har börjat fundera lite på förlossningen och har ett litet dilemma.. En av våra grannar är barnmorska på förlossningen och börjar nu fundera lite..

    Vill jag ha vår granne som BM, ha en granne mellan benen som jag sen skall rensa ogräs med vår föreningens städdagar t ex

    Eller skall jag se det som en extra trygghet?

    Tycker nämligen att det räckte med vi redan haft en granne som kontakt, läkaren på Neo som tog hand om vår son för 2 år sedan var även vår granne det med..

    Gaah, ska man se det som tur eller otur?

  • ika_109
    Bäbiiiis skrev 2017-01-29 07:10:27 följande:

    En bekant till mig som är barnmorska säger att hon aldrig skulle vilja förlösa någon hon känner. Tänk om något skulle gå fel. Då förstörs ju antagligen den relationen. Men både som patient och barnmorska kan man ju säga ifrån om man inte är bekväm och byta barnmorska/patient.


    Nu har ju inte vi ngn nära relation, jag kanske får förlita mig på hoppet och hoppas att jag inte föder just på hennes skift :)

    Får se hur jag känner mig längre fram, det är ju bara att säga till om man inte önskar en specifik BM, men jag vill ju inte stöta mig med henne pga av den önskan heller.. 

    Jag får se helt enkelt, men stort tack för Er input!! :)
    Mår Ni bra förresten?
  • ika_109

    Var på 25 veckors kollen och mätte magen och kollade värden och allt såg fin fint ut, så mysigt att höra flingans hjärta :)

  • ika_109
    Ankissen skrev 2017-02-02 15:30:31 följande:

    Fler än jag som är väldigt trötta? Jag orkar nästan inget på eftermiddagen och det är ju nu i andra trimestern man ska vara piggast. Behöver sova middag nästan varje dag.


    Jag har blivit piggare men just nu har lillkillen vattenkoppor och ingenting är bra, bara gråter och gråter, och ingen annan gäller än mamma plus att sambon är på jobbresa. Så just nu är jag HELT SLUT!

    Hoppas det vänder för dig snart.
  • ika_109
    annadenise skrev 2017-02-06 13:44:00 följande:

    V.28 idag:). Är det någon mer som ska ha planerat snitt?


    Jag fick välja pga en komplicerad förlossning men har ändå valt att försöka vaginalt den här gången dock med vissa krav. Men jag tror, hoppas och förväntar mig att det går skall gå bra och gör det inte det blir det snitt som jag redan varit med om..
  • ika_109
    jooo skrev 2017-02-08 08:01:23 följande:

    Hur länge ska ni andra jobba? Hmm börjar bli dags och ansöka om föräldraledighet men vet inte vad jag ska ta. Skulle helst vilja jobba så länge som möjligt. Typ till samma vecka jag ska ha. Men känns de orättvist mot arbetsgivaren om de inte den går och de planerat utifrån de? Än så länge mår jag tipp topp i v 26 ingett symtom eller ont någonstanns så svårt och veta.


    Jag har sagt till min arbetsgivare att jag arbetar fram till fredagen innan mitt BF med förutsättningen att jag mår bra. 
  • ika_109

    En till som numera kan gå med i klubben tredje trimestern! Så skönt att det börjar närma sig.. börjar tycka kroppen blir lite tung och magen lite stor men det är väl precis som det ska vara. Och om 2 veckor väntar glukosbelastningen.

    Hur mår Ni andra, tuffar det på? Hur mycket har Ni gått upp i vikt? (bara ren nyfikenhet då jag själv gått upp 7,5 kg i v. 28).

    Ha det bäst där ute!!! :)

  • ika_109
    Anotherone skrev 2017-02-28 12:22:54 följande:

    BM-besök avklarat idag, vecka 31+0.
    SF-måttet var samma som vid senaste besöket för 14 dagar sedan men det beror på att bebisen har lagt sig på tvären!
    HB 125 och blodtryck stabilt. Upp 1kg sen sist.
    Och det spelar ingen roll hur ofta man är där, det är lika ljuvligt att höra hjärtat ticka på varje gång <3


    Jag ska dit imorgon och göra en glukosbelastning 29+0, sist hade jag SF mått 23 vilket var precis på mittenstrecket. ska bli intressant att se hur jag ligger till nu, känner mig mer eller mindre som en smärre badboll.. märkliga är att jag väger mindre nu än förra graviditeten men har betydligt större mage.

    Men visst är det mysigt att höra dem små liven :)
  • ika_109

    Då var den där vidriga glukosbelastningen över, dock skönt att få det bekräftat att jag hade bra värden och så mätte vi magen och ligger nu mellan mitten och det undre strecket, hoppas bara att det ligger kvar där och inte sjunker ännu mer..

    Så mysigt att få höra flickans lilla hjärtljud :)

  • ika_109

    Nu börjar det faktiskt närma sig på på riktigt... mindre än 10 veckor kvar, Gaaaah
    Önskar bara så innerligt att denna tös kommer på BF eller straxt innan, var sååå jobbigt att gå över tiden..

  • ika_109

    Lite gnäll... är det bara jag eller märker även Ni av denna hårda stämning som finns här på FL? Man kan ju i stort sett inte skriva någonting utan att bli påhoppad..

    Uppskattar denna grupp nåt enormt!

Svar på tråden BF maj 2017