Inlägg från: Fånga dagen |Visa alla inlägg
  • Fånga dagen

    Sambons dotter tillför inget hemma

    Tjejen bor för det mesta hos sin mamma, och är hos er ibland. Hur ofta är ibland?

     Hon var 13 år när du och mannen flyttade ihop, men ni verkar inte känna varandra alls, och det tycker jag är sorgligt. Det skulle bekymra mig mer, än det du är frustrerad över.

  • Fånga dagen
    Tecum skrev 2016-08-28 20:13:58 följande:
    Det finns ingen naturlag som säger att tjejer kan laga mat, städa, tvätta osv om ingen lär dem. Så de behöver också lära sig genom att hjälpa till hemma. Mina söner är som dina medan deras flickvänner är betydligt sämre på allt i hushållet. I synnerhet är de värdelösa på att laga mat, det är tydligen genomgående hos unga kvinnor idag. Killar vill ha riktig mat och tvingas lära sig när de flyttar hemifrån medan tjejer hankar sig fram på mackor, fil, frukt och grönt. 
    Jag bor bredvid en pizzeria, och övervägande delen som kommer ut därifrån med en kartong i näven är yngre män.
  • Fånga dagen
    Tecum skrev 2016-08-28 20:46:30 följande:
    Som sagt, de vil ha riktig varm mat och nöjer sig inte med fil och mackor. Och när de tröttnat på pizza börjar de laga mat... 
    Ja du har säkert rätt! När de tröttnat på de enformiga pizzorna börjar de väl laga kåldolmar, köttfärslimpa och kalops, medan tjejerna fortsätter livnära sig på fil och mackor.
  • Fånga dagen

    Dina söner förväntar du dig inte ska hjälpa till i hushållet. Inte heller din man, som sitter och plockar med papper när han är hemma. Men hans dotter som för det mesta bor hos sin mamma och bara är hos er ibland har du större krav på. Jag undrar varför?

    Du anser att mannens dotter är bortskämd. Hur det går till hemma hos mamman säger du att du inte vet, men du TROR att hon är van att få allt serverat, och du TROR att hon är van att vara bortskämd. Alltså tror -  inte vet. Du stör dig också på att det inte blir några konsekvenser för hennes del när hon inte "tillför" något i hemmet. Det riskerar det ju inte heller att bli för dina barn, eftersom de inte ens har några krav på sig att hjälpa till. Så de behöver alltså inte tillföra någonting. Men det är dottern som enligt dig är bortskämd. Vojne vojne....

    Det är du som tar hand om hemmet, och du är irriterad över att du inte får hjälp av mannens dotter. Varför ställer du det kravet på henne, men inget på övriga familjemedlemmar?

Svar på tråden Sambons dotter tillför inget hemma