Inlägg från: Anonym (12345) |Visa alla inlägg
  • Anonym (12345)

    Var ska vi bo?

    Hur gamla är barnen, tycker ni att de får en bra uppväxt i stan?
    Växten upp både i stan och i förorten så jag har provat båda.

    Innanför tullarna är inget som jag känner för med små barn, pga avsaknaden av grönområden.
    Sedan är parkering ett problem och att att många hus är äldre utan hiss.

    Vad får er att vilja bo i stan?
    Ni får väga upp för och nackdelar.

  • Anonym (12345)

    Det finns mycker bra villaområden utanför city, bromma tex 25 minuter utanför city med kommunala färdmedel.
    Folk som enbart är uppväxta i stan och inte bott utanför brukar ha lite svårt för att se ett liv utanför tullarna, men det funkar aldeles utmärkt speciellt nu med alla stora gallerior och köpcentrum.
    När man har barn så hinner man inte springa på stan som man gjorde förr.

    Det man ska tänka på är att ha bra kommunikationer både med kommunalt och bil så säkrar man bra resväg även om man byter arbetsplats.

    För 7 får ni en fin villla.
    Har ni bil idag?

  • Anonym (12345)
    Anonym (Ts) skrev 2016-09-20 11:34:25 följande:
    Tack! Trodde huspriserna i Bromma var dyrare än så..:)
    Jag var otydlig o bromma är dom tyvärr dyrare än 7 miljoner, men det finns andra bra områden.
  • Anonym (12345)
    Anonym (Undrar detsamma) skrev 2016-09-20 19:42:03 följande:

    Jag funderar på samma sak ibland, bor nu en bit utanför stan men man ar där på 7 min med tunnelbanan. Båda jobbar i stan, 8 timmars pass typ... Jag undrar vad som ar bäst, att bo i lägenhet nära allt och kunna vara hemma vid 5, eller bo i hus och pendla och slösa bort en eller två timmar per dag som man kunde ha spenderat med sina barn? Hur gör ni som pendlar varje dag och hur påverkar det hur mycket tid ni "missar" att spendera med barnen?


    Beror väl på hur man ser det, man kan bo i hus och ha kort resväg inte ovanligt med 15 minuter i sthlm pga att kommunikationerna är så bra med tvärbana.

    Sen om man verkligen valt pendlingsavstånd så kan det ju vara av olika orsaker.
    Det kan vara olika under en timme, en timme eller mer.
    Känner många som verkligen drar nytta av sin pendling de ser det som vilotid, en del får ta det som arbetstid, arbetat tid på bussen / tåget är arbetad tid.

    Man får helt enkelt ställa sig frågan vad man söker, vad man trivs med och anser är värt för en själv.

    Bostad ska alltid förläggas så man har bra kommunikationer för det kan förändras se bara på dem som arbetaade på swedbank i stan, nu får de åka ut till en närförort, 2 stationer med pendeln 7 minter från centralen den extra tiden är dock försumbar.
  • Anonym (12345)
    Anonym (Undrar detsamma) skrev 2016-09-20 22:10:09 följande:
    Anonym (Utanför stan) skrev 2016-09-20 20:17:56 följande:

    Min man pendlar. Han tar morgon rutinen och jag em. Barnen sköter sig rätt mycket själva den stora hämtar några gånger i veckan den lilla. Helgerna är familjetid. Vi vuxna har inga hobbys som tar tid och som man inte kan inkludera alla i. Vi satsar mycket på familjen. Stora barnet har börjat röra sig fritt med kompisar så han får man lite tjata på. Min man har fria arbetstider och kan även jobba hemifrån ibland. Det hjälper mycket.


    Precis, så tänker jag också. Det är dock inte alla som har möjlighet till att arbeta på tåget eller att arbeta hemifrån så då är det bara att gå ner i tid om man inte vill komma hem alltför sent känner jag. Jag undrar mest över de som påstår att de bor utifrån stan för barnens skull men i mitt fall skulle det innebära kanske att spendera mindre tid med barnen, eller gå ner i tid och få sämre ekonomi/karriär. Jag undrar vad som är bäst för barnen, ha hus och tomt eller närvarande föräldrar, eller båda med kanske sämre ekonomi/sämre möjlighet till personlig utveckling /karriär för oss... :-/
    Men vad är att komma hem allt för sent?
    Bara för att man inte bor innanför tullarna så innebär det inte att man har 1-2 timmar till jobbet dörr till dörr.

    Om det ger dig sämre ekonomi att inte bo i innerstan beror väl på vad du väljer det kan tom ge dig bättre ekonomi pga du kan välja en billigare lägenhet eller hus där du betalar samma kostnad men får mer för pengarna?
    hur komemr det sig att du skulle få en sämre karriär om du bodde utanför stan?

    Det låter som på många att man förflyttar sig från en plats till en annan i stan men man får nog räkna in lite restid där vare sig om det är att gå eller åka bil, buss och tunnebana.

    säg att du ägnar 15 minuter åt promenad samt att förflytta sig inom stan med buss eller tunnelbana, så kommer det inte påverka barnen speciellt mycket om du istället åker utanför stan och det går åt 30 minuter.

    Däremot om man är uppväxt i stan och bott i stan hela sitt liv så kommer det verka annorlunda till en början, men även stadsmänniskor kommer till den biten den dagen dom köper hus, då är utflytten oundviklig.
  • Anonym (12345)
    Anonym (Ts) skrev 2016-09-22 00:32:09 följande:

    Intressanta perspektiv :) Vilka områden tycker ni är trevliga med ok pendlingsavstånd?


    Vad är pendlingsavstånd?
  • Anonym (12345)
    Anonym (Ts) skrev 2016-09-22 04:30:35 följande:
    Sorry menar vad som är ok avstånd för er att pendla på vardagar..:)
    Det är inte avståndet som avgör, du kommer tex längre ut 20 minuter med pendeltåg än med tunnelbana, utan det är tiden och antalet byten.
    Att åka direkt utan byte är alltid enklast.

    Tag tex nacka värmdö som ett exempel de har direktbussar till slussen från värmde med stopp i nacka du är inte vid slussen på 30 minuter.

    Personligen tycker jag 45 minuter utan byte kan vara bekvämare än 30 minuter utan byte, dock är bytena ibland så smidiga så det inte blir ett besvär.
  • Anonym (12345)

    Personligen springer jag inte lika mycket på stan som när jag var yngre, det finns helt enkelt inte den tiden, jag uppskattar dessutom tiden hemma.

    Sedan söker jag lägenheter med bra planlösning och ljus och enkelt att parkera bilen, parkering är en bristvara i stan.

Svar på tråden Var ska vi bo?