• meicc

    Börjat förskolan -vi är sjuka hela tiden

    Mitt barn började förskolan denna terminen, på fyra veckor har vi haft tre rejäla förkylningar. Han går tre dagar, sen blir han sjuk och lagom till han börjar pigga på sig så blir jag sjuk. Jag håller honom hemma 2-3 extra dagar för att han ska börja äta ordentligt och sova i kapp, och så klart vara smittfri. Jag är så TRÖTT på att vara sjuk! Förstod ju att han skulle bli sjuk ofta, men trodde inte att jag skulle vara veckad varannan vecka också...
    Försöker med så god handhygien som det bara går, men sonen slickar ju på allt på förskolan och när han är sjuk så går det ju inte att undvika att vi får samma. Jag som såg fram emot att han skulle få en ny fas i livet och att jag skulle kunna börja jobba! Får ju mer gjort när han är hemma och är frisk (egenföretagare...).

    Hur har ni haft det? Har ni tips? Känns som varje förkylning blir lite tyngre med för man hinner inte repa sig. Är nu livrädd för kräksjukan för förlorade en graviditet i vecka 14 pga den i våras. :(

  • Svar på tråden Börjat förskolan -vi är sjuka hela tiden
  • meicc

    Tack! För mig var det så, jag har en åkomma som gör att den pressen som jag fick av kräkningarna stötte ut fostret :( går hos specialist. Så kräksjukan i sig var det ju inte, men en konsekvens av de våldsamma kräkningarna.

  • meicc

    Han är snart 20 månader så är väl mitt i det då. Jag lutar åt att ta hem honom och börja om till våren, han trivs dessutom inte alls på förskolan ännu pga av att han får det så hattigt med att vara hemma mycket. Tror du det kan påverka negativt att ta hem och börja om?

  • meicc

    Tack snälla för alla svar! Nu har han gått fyra dagar denna vecka vilket är rekord. :)

    För er som undrade så håller jag honom hemma när han är febrig och förkyld, sedan 1-2 dagar hemma feberfri för att komma ikapp och orka med tempot på förskolan. Att näsan rinner (lite grann) är ok för mig, men skulle aldrig någonsin skicka ett förkylt barn till förskola/skola.

Svar på tråden Börjat förskolan -vi är sjuka hela tiden