• Äldre 3 Oct 12:49
    5808 visningar
    31 svar
    31
    5808

    Hur storstädar man?

    Gå in på Flylady är tipset från mig som också har asperger. Verkligen toppen. Bara kolla vilken zon som är varje vecka, så slipper du storstäda hela huset. Ett rum i taget räcker.  Till exempel är Flylady i Köket den här veckan, så den här veckan koncentrerar jag mig på köket. Jag/vi bara dammsuger i de andra rummen den här veckan, och skurar toan varje dag. Inte badrummet, bara toan och handfatet.

    För att ge några dig konkreta tips på varje moment:

    Fönster behöver du inte tvätta mer än en gång i halvåret. Ta fönsterputs på en trasa istället för direkt på fönstret och strunta i skrapan. Eftertorka med knögglat tidningspapper. 

    Innan du skurar, sopa eller dammsug, skura direkt efter. Det är ingen idé att skura om det inte först är sopat/dammsugat. Jag råder dig faktiskt att sopa före du dammsuger, och sedan skurar.

    Spis och ugn blir aldrig helt rent, särskilt inte om man har en vanlig spis. Det blir lätt inbränt, särskilt runt plattorna. Det liksom färgar sig. Good enough får gälla där, men självklart ska du städa av ändå. Förvänta dig inte att det blir skinande, bara. Om du vill få till ugnen nästa gång så gör så här: 
    1: Kleta in hela ugnen med grön såpa. 
    2: Sätt ugnen på 100 grader
    3: Vänta 15 minuter
    4: Stäng av ugnen
    5: Vänta 1 timme
    6: Torka ur ugnen.
    Klart.

    Dammar gör du lättast med ett par..... strumpor! Köp ett par strumpor som du bara har till att damma med. Sätt en strumpa på ena handen och dra över bokhyllor och andra ytor, och finsaker. Flytta på böcker och filmer så du kan damma under. Ibland kan du behöva damma även böckerna och filmerna. Glöm inte att skaka av strumporna ut genom ett fönster/på balkongen eller vad du har som är ute, med jämna mellanrum, kanske, var femte sak som du dammar. 


    We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Svar på tråden Hur storstädar man?