Inlägg från: Anonym (Pengar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pengar)

    Sparpengar. Hur mycket?

    Hur mycket sparpengar har ni? Hur lyckas ni spara? Får ni över mycket av lönen? Jag är 26 år och har väl ungefär 44000 kr sparat. Känns som att det är lite. Men tycker det är svårt att spara så mycket när alla räkningar är betalda.

  • Svar på tråden Sparpengar. Hur mycket?
  • Anonym (Pengar)

    Tack för alla svar! :) Det verkar som att många har mycket pengar sparat. Egentligen sparar jag inte till nåt speciellt just nu. Vi ska snart flytta till hus så det är klart. Men känner mig ändå pressad att spara. Men ändå vill jag gärna unna mig för man kan ju aldrig veta hur länge man lever heller. Inte för att man ska tänka så men det är ju inte roligt att toksnåla heller. Men får ångest om jag inte kan spara så kan egentligen inte slappna av när jag spenderar. Knasig man är :)

  • Anonym (Pengar)

    Kul att höra att så många har så mycket sparat. Visst, jag har kanske inte så mycket sparat men har gått upp lite i tjänst så kommer få ut lite mer pengar nu. Jag är ändå bara 26 år. Jag hoppas att jag kommer ha i alla fall ca 100000-150000 sparat när jag är 30.

  • Anonym (Pengar)

    Har alla bra lön eller är ni bara duktiga på att spara? Behöver lite spartips känner jag. Jag får ut ca 16000 efter skatt. Nu ska vi snart flytta till hus så är inte säker på hur mycket jag kommer ha över efter alla räkningar + mat.

  • Anonym (Pengar)
    Kjell2 skrev 2016-10-20 10:41:00 följande:

    Ligger det i planen att köpa hus bör ni nog se till att spara en del. Det kommer behövas kapital för kontantinsatts, möbelköp mm

    Att du inte har mycket sparat nu är inget att hänga upp sig på. Se däremot till att ha ett regelbundet sparande. Enkelt att ha en stående överföring varje månad från lönekontot till någon form av sparkonto.

    En variant kan att vara att ha tre konton, ett lönekonto, ett huskonto och ett buffertkonto. Sätt över t ex 2000 kr varje månad till huskontot och 500 kr till buffert. Buffertkontot används till sådat som oväntat kan dyka upp eller något annat, semester t ex. Huskontot rörs aldrig.


    Vi har köpt hus så vi flyttar in nästa månad. Vi har köpt en säng och soffa vi snart ska betala men annars så har vi en del möbler redan och kommer väl köpa lite pö om pö. Men jag hoppas kunna spara 2-3000 kr i månaden.
Svar på tråden Sparpengar. Hur mycket?