Inlägg från: Anonym (Thin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Thin)

    Ett smalt ideal

    Varför är det så tabu med smala tjejer som vill gå ner i vikt?! Jag är själv smal och har bantat ner mig ytterligare.

    Jag tycker det är fint (!) med en smal kropp, tydliga nyckelben och kindben. Alla har olika ideal - en del gillar kvinnor med kurvor, en del gillar mer slanka. När jag som smal tjej säger att jag går på diet får jag massa pikar. Men om en mullig tjej äter kanelbulle får hon fina kommentarer och pepp för att hon vågar se ut som hon vill.

    Jag är nyfiken på era tankar och kanske erfarenheter inom detta. Någon mer smal eller normalviktig som också gått på diet?

    Jag är själv en naturligt smal tjej som gick ner tolv kilo på sju veckor för ett år sen. Fick ett bmi på 18-19 när jag var klar med viktnedgången. Trivdes faktiskt himla bra i min nya vikt.

    Nu väger jag lite mer dock men tänkte droppa fem, sex kilo nu framöver

    Hur ser ni på detta med smala som vill ner i vikt - känner någon igen sig? Vad har ni gått ner som mest?

  • Svar på tråden Ett smalt ideal
  • Anonym (Thin)
    Anonym (D'archangel) skrev 2016-10-21 08:45:34 följande:

    Hoppas du förstår att det framstår som kopiöst självupptaget att banta när man redan är smal. Diet är bra för dom som har problem med övervikt. Klart att det sticker i ögonen på människor.

    Kan dessutom sätta en liten peng på att du äter så lite att du har problem med ork och humör. Och att du försvarar dina "ideal" med sådan iver tyder på att du har ett begynnande ätstörningsproblem.


    Äsch ätstörningar hit och dit. Vem har inte ätstörningar i dagens samhälle där det mesta kretsar kring kropp och ytligheter. Kalla mig gärna ätstörd, hade varit värre med en annan sjukdom.

    Dåligt humör hade jag i början av mitt kaloriunderskott. Nu har hjärnan vant sig tror jag. Äter lite mer än förut och sen håller jag mig pigg och glad genom vatten, vitaminer och rörelse
  • Anonym (Thin)
    sextiotalist skrev 2016-10-21 09:11:01 följande:

    De flesta har det inte. Men visst finns det, har vänner som haft ätstörningar, blev inte fri från detta förrän de passerade 30 med några år.

    Ingen av de ungdomarna jag har kontakt med har ätstörningar, utan är normalviktiga och räknar inte kalorier.


    Skönt för dem. Jag lider dock inte av det. Jag räknar gärna kalorier och har koll. :)
  • Anonym (Thin)
    Dixie skrev 2016-10-21 09:32:00 följande:

    Ja, vi får hoppas det är snabbt övergående!


    [quote=77068523][quote-nick]sextiotalist skrev 2016-10-21 09:26:45 följande:[/quote-nick]Även undervikt, har precis som du skriver, även sina avigsidor. Men förhoppningsvis är det bara en period som ts (som verkar vara rätt ung) går igenom.

    [/

    Är 25 och har ett barn. Mensen är som den ska hehe. Oroa er inte. Jag äter runt 1400 kcal per dag. Mår bra enligt prover och det känner jag. '

    Är inte underviktig bara väldigt smal vilket jag gillar.
Svar på tråden Ett smalt ideal