Inlägg från: Anonym (V) |Visa alla inlägg
  • Anonym (V)

    Ensam på halloween..

    Du kanske kan bjuda in dig själv till någon fest då? Haka på nån kompis som ska på en fest? Halloween är ju iofs på måndag, blir det så mycket festande då?

  • Anonym (V)
    Anonym (ml) skrev 2016-10-27 08:16:10 följande:

    jag förstår inte ens varför man vill "fira" halloween? För 15 år sen fanns den över huvud taget inte alls i Sverige. Den är ju som alla vet, ursprungligen en mest irländsk tradition som kom över till USA med emigranterna och sen har vi, som är så USA-fixerade fått hit den i modern tid. 

    Den har inget med vår svenska högtid alla helgons dag att göra, de råkar ligga ungefär samtidigt i tid. Svensk handel bestämde för ett antal år sen att marknadsföra Halloween och tog in saker att sälja till oss. Utan det hade vi nog inte börjat tramsa oss som vi gör. 

    Halloween är 31 okt, ja, sen har "marknaden" valt att vi "ska" fira på den helg som ligger närmast så jag antar att det kommer springa omkring en massa ungar nu på lördag 29:e och tigga godis. Suck! 

    Jag öppnar inte dörren om det ringer på. Eller så öppnar jag och säger att tyvärr, jag har inget godis hemma, det är på måndag! 


    Jodå! Minns att vi firade halloween när jag gick i högstadiet år 2000. Sen har ju firandet bara vuxit. Ungarna älskar det!
  • Anonym (V)
    sextiotalist skrev 2016-10-27 21:33:45 följande:

    Har det. Inget som min son har märkt. Det var lite under mellanstadiet, än mindre under högstadiet och knappt märkbart under gymnasiet. Här ser man ingenting mer än någon enstaka pumpa


    Du har inte noterat att det säljs halloweengrejer överallt, i flera butiker för varje år. I år har även biltema halloweengrejer. Det står i varenda tidning tips på utklädnader, pynt mm. De karvar ur pumpor i morgon-tv. På varenda klubb och uteställe så är det halloween-tema. Fb svämmar över med bilder på utklädda barn och vuxna både veckan innan och veckan efter halloween.

    Man ser väl det man vill se antar jag. Eller å lever man under en sten.
  • Anonym (V)
    sextiotalist skrev 2016-10-27 22:08:15 följande:

    Det jag noterat är att platsen för sådant blir mindre för varje år. Den enda affären som slagit på stort är lidl. De andra har en liten hörna någonstans


    Det är tvärtom på alla butiker där jag bor. Man hinner knappt komma in i butiken förrän man översköljs av allt halloweenrelaterat. Lidl besöker jag inte så jag vet inte i vilken omfattning de har halloweengrejer.
Svar på tråden Ensam på halloween..