• Tuttis

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Hej tjejer. Hoppar in här för att ställa lite frågor. Hoppas det är ok. Är på rd 5 idag ( räknar ET som dag 0). 2 ST blastocyster insatta via ÄD. Är så fruktansvärt nervös/rädd/förväntansfull. Känner att jag inte alls är redo för ett negativt besked. I vanliga fall hade jag testat för fullt vid den här tiden men för första gången någonsin så vågar jag banne mig inte, vill inte veta. Men så är jag så dum och tar tempen. Om jag förstår det rätt ska kroppstemperaturen vara något förhöjt vid en graviditet. Jag har alltid väldigt låg temp, alltifrån 35,9-36.2 brukar jag ligga på och nu allt ifrån 36,2-37,2. Kan man lita på detta? Tar en temp bakom örat.

  • Tuttis
    Maran73 skrev 2017-05-20 11:53:42 följande:

    Hej! Såg din fråga i andra tråden också. Själv har jag aldrig tempat så jag har tyvärr ingen större erfarenhet... men undrar, vad exakt är det du tvekar över, själva sättet att mäta temp på eller om det är så att man har en högre temp som gravid? Eller båda?


    Heeeej :)

    Jag undrar nog egentligen om båda sakerna. Höjs temperaturen om inte är det kört då? Och om man kan lita på en temp bakom örat?
  • Tuttis
    Tuttis skrev 2017-05-20 12:36:00 följande:

    Heeeej :)

    Jag undrar nog egentligen om båda sakerna. Höjs temperaturen om inte är det kört då? Och om man kan lita på en temp bakom örat?


    Glömde svara på andra frågan. Detta är vårt 4 äd försök, har gjort IVF med egna ägg tidigare. Gör våra insättningar i Malmö på RMC.
  • Tuttis

    God morgon. Nu på morgonen hade jag massa rosa/ljus brunt när jag torkade mig. Känner mig "mensig"' och min temp har sjunkit..... Är skiträdd för att det är på väg att vara över :(

  • Tuttis
    Maran73 skrev 2017-06-01 06:47:51 följande:

    <3 Hur långt har du kommit nu? 5+ ngt? Snaaart kanske du kan be ngn gyn göra tidigt VUL? Var bor du? Vilken klinik (glömt...igen..)?

    MEEEN, låter precis som för mig! Dvs INTE tecken på något MF. Lider med dig, detta är JOBBIGT! <3


    Jag är idag i vecka 5+1 så inte alls långt. Har inte ont eller så men känner mig liksom frusen, lite konstig i magen som inför mens. Och nu tempen plus rosa. Jag går på RMC i Malmö. Ska ringa dit nu på morgonen och se vad de säger. Jag fick en tidig tid för UL av dem (enligt dem), i vecka 7+1. För mig är inte det tidigt. Kan inte längre fokusera på jobb eller något, detta maler i huvudet heeeela tiden. Vill verkligen att den eller de stannar kvar...
  • Tuttis
    Flisan9113 skrev 2017-06-01 08:15:11 följande:

    Ohhh men söta du, ta nu det lugnt det är som Maran skriver, behöver inte vara något allvarligt.

    Jag bor i Malmö om du behöver extra stöd, fika, promenad, glass, yoga. En för alla, alla för en.  


    Så fint! Tusen tack, jag hade gärna träffats faktiskt. Jag är lugnare nu. Det rosa har försvunnit och har pratat med min fantastiska sjuksköterska på RMC :)
  • Tuttis
    Superfurry skrev 2017-06-01 09:31:11 följande:

    Hej tjejer! Tack för all stöd och uppmuntran! Dessvärre blev det inget denna gång heller så nu ger vi upp ivf svängen och tar sommar. Sitter på jobbet på möte och skriver. Fick beskedet när jag var på väg hit. Gråter inombords och går sönder känns det som men jag pratar och ler till kolleger. Känns som om jag svävar utanför min kropp just nu och tittar ner på mig själv. Tunga grejjer detta!! men måste vara kvar då jag har tagit em ledigt för en ev. Insättning som nu alltså inte blir av.

    Håller mina tummar hårt för ert shrigley och Jessy! Maran hoppas det gick bra på ditt ul idag :) Tuttis hoppas att blödningarna stannar av helt! Undrande vi kanske får diskutera äd och annat i höst när ni är igång igen! Och smurfen, ja detsamma gäller dig! Hoppas jag inte glömde någon?

    Stort kram från mig!


    Så tråkigt, blir verkligen ledsen för dig. Vet precis hur den tomheten känns när ett sånt besked kommer :(. Njut i sommar och ta hand om dig så får du förhoppningsvis nya krafter till hösten. Jag hatar när folk säger det till mig, men ge inte upp!! En dag kommer vi alla har våran efterlängtade bebis.
  • Tuttis
    Maran73 skrev 2017-06-04 01:41:43 följande:

    Hallå tjejer! Ligger o försöker smälta en oväntad nyhet. Fick resultat av PGS per mejl igår och tittade på det nu ikväll (spec mödravården ville veta vad testet innebär exakt), och det vi inte tänkte på var att könet förstås framgår! Lite klantigt av både oss och vår koordinator kanske, men men.

    Iaf, det är en liten pojke därinne!! <3

    Så... mycket att smälta då det blev så abrupt! Men glad o lycklig ändå. Jag och mina två pojkar liksom, en stor och en pyttepytteliten. <3 <3 Och så mannen förstås! Mkt män blir det som kan ta hand om mig, haha.


    Nämen, vad spännande! Hur kunde du få reda på det reda? Är du inte i vecka 11? Vad är PGS? Många frågor!!! Så glad att allt går som det ska för er :)
  • Tuttis
    Maran73 skrev 2017-06-04 07:22:09 följande:

    Hej Tuttis! Vad tidigt du är vaken. Blev själv toanödig och började tänka på vår lille kille igen = kört att somna. PGS = Pre implantation Genetic Screening. Ett test där man från en blasto tar ett yttepyttelitet cellprov och på ngt magiskt sätt kan kolla att embryot har "rätt antal kromosomer på rätt plats". Normal kromosomuppsättning alltså. Det täcker inte ALLA fel som ev kan finnas, men de vanligaste såsom trisomier (Downs är t ex trisomi 21 där barnet har tre kromosom 21 ist f två). Och, könskromosomer är ju en del av vår uppsättning.

    Hur går det för dig då? Har tänkt på dig o undrat. Spottings? När är det dags f tidigt UL?


    Jag var uppe och tog min Lutinus och kunde sen inte somna om :). Nu är jag såååå trött haha. Vad spännande med PGS, visste jag inte att man kunde göra. Har haft lite rosa två gånger (är det spottings?) Men har annars mått bra. Illamående och sjukt trött men annars bra. Själv?
  • Tuttis
    Maran73 skrev 2017-06-04 10:27:30 följande:

    Spottings är väl småblödningar, typ... Men vad bra att det varit lugnt!! Själv pigg oftare nu tycker jag, men blir ofta trött på ett sätt som inte förekommer annars, att det på en millisekund går från småsömnig/seg till klubbad säl, som att någon slår mig i huvudet med en stekpanna! Trööög mage, blir fort obehagligt proppmätt, illamående kommer o går (men ALLTID när mitt blodsocker sjunker) och ömma stooora bröst. Nästa vecka är sista med östrogen, sååå skönt få börja fasa ut stödmedicinerna! Om allt ok börjar jag trappa ner progesteronet om någon vecka sådär, inte fått den detaljplanen ännu. När hade du tid f UL?


    Maran73 skrev 2017-06-04 10:27:30 följande:

    Spottings är väl småblödningar, typ... Men vad bra att det varit lugnt!! Själv pigg oftare nu tycker jag, men blir ofta trött på ett sätt som inte förekommer annars, att det på en millisekund går från småsömnig/seg till klubbad säl, som att någon slår mig i huvudet med en stekpanna! Trööög mage, blir fort obehagligt proppmätt, illamående kommer o går (men ALLTID när mitt blodsocker sjunker) och ömma stooora bröst. Nästa vecka är sista med östrogen, sååå skönt få börja fasa ut stödmedicinerna! Om allt ok börjar jag trappa ner progesteronet om någon vecka sådär, inte fått den detaljplanen ännu. När hade du tid f UL?


    För bara en vecka sedan var jag lite frågande till varför jag inte är trött. De senaste dagarna känns det som att jag har varit ute och festat och är lagom bakisslö, har tänkt att jag nog inte sovit så bra och är därför extra trött. Men nu när det är så här hela tiden inser jag att det nog beror på allt som händer i magen, häftigt!! Så skönt för dig att slippa alla mediciner. Jag har ul tid den 15.... Känns som en evighet. Varje dag hoppas jag att jag åtminstone får komma till det steget.
  • Tuttis
    Jessy01 skrev 2017-06-07 19:51:07 följande:

    Shirgley - du kanske är överstimulerad eller lutinuset? Och d ska ju vara bra rent gravmässigt :)

    Jag känner inte ett smack så har inga förväntningar alls :(

    Åååh 77 häst! Hade ett svenskt varmblod och ska ta upp ridning igen men förhoppningsvis så dröjer d ett tag :)

    Maran hur kände du de första ruvardagarna? Jag är på dag 5 m ett 2 dagars. Det enda

    jag har är lite kurrande i magen

    77- d var samma för mig denna gången. Ett ägg på ok stort och 1 till på 11 på dag 10. Sen när jag kom tbax 3 dgr senare var det 3 ok follicklar sen vid äggplock ytterligare 3 dar senare så var det 6 och alla var mogna! De ville tom avbryta mig. Och nu ruvar jag på 2. Ge inte upp än!


    Jessy01:

    Jag måste bara säga att jag känner så väl igen mig i det du beskrev om att du inte känner något. Nu i efterhand var det de jag sa hela "jag känner inte ett skit". Och det var ju ett bra tecken :) Hålle tummarna för dig!!
  • Tuttis
    Maran73 skrev 2017-06-11 12:37:57 följande:

    Hallå tjejer!

    Välkommen tant rosa! Spännande med fler "ÄD-kompisar".

    Jessy, utan PGS betalade vi ca 70000 kr (inkl mediciner om jag minns rätt). Inga garantier men om det inte blev några ägg har jag för mig att vi skulle få tillbaka... 30 000 kr kanske? Ngt sådant.

    Smurfen, gå på seminariet tycker jag! Använde själv fakta som "ammunition" för att övertala mannen gällande ÄD. Krävdes inte så mkt övertalning iof sig, men ändå.

    Själv har jag idag tagit det sista östrogen pillret, ett piller mindre iaf, hurraaaaa! Börjat trappa ner progesteronet också men måste ta dem till början av juli. Annars är en sak som är besvärligt att jag har NOLL romantiska känslor för mannen öht. Vill inte ens pussas utan helst bo i en liten glasbur om jag fick välja. Suck. Vi är väldigt "pussiga" normalt så det känns jobbigt för båda, men på helt olika sätt. Går förhoppningsvis över när hormonerna lugnar ner sig och jag börjar må bättre, men lite ängslig blir man ju!


    Maran73: Jag känner? igen mig i det du beskriver gällande mannen. Är sjukt irriterad på honom hela tiden, vill inte kramas, inte pussas. Analysera allt han gör och ifrågasätter om han verkligen kommer bli en bra pappa. Känns skönast när han inte är i närheten. Vad fan är det?? Inte riktigt så man förställde sig denna perioden...
  • Tuttis
    Maran73 skrev 2017-06-11 23:42:30 följande:

    Nej eller hur??! Nu var det ju dags att vara sådär löjligt superkära och överlyckliga... Missförstå mig rätt, självklart är jag GLAD, men mer "på mitt eget håll" eller vad jag ska säga. Men, har förstås googlat på detta "syndrom" och vi är inte de enda som har känt så! Verkar gå över för de allra flesta. Hoppas förr snarare än senare! Får utgå ifrån att det är alla hormoner som spökar.

    Hur mår du annars?? Vilken vecka är det nu? Snart dags f UL väl?Nej BLÄ! En del får ju lite som mensvärk när de blivit på smällen dock? Vi får hoppas på det!


    Jag förstår dig helt och hållet, verkligen! Känns bara väldigt snopet.. men hoppas verkligen att detta går över för det känns inte bra. På onsdag går vi in i vecka 8 och på torsdag har vi första UL. Mår rätt illa och är trött men annars ok. Är så jäkla rädd/nervös inför det. Tänk om där inte finns något, inget hjärtslag, eller det värsta jag läst om missed abortion... Usch för denna väntan!
  • Tuttis
    Jessy01 skrev 2017-06-12 09:04:48 följande:

    Tuttis! Mår illa.....bra bra! När jag fått missed ab. så har illamåendet försvunnit. Så varje gång jag haft illamående har jag varit säker på att det finns ett hjärtslag


    Jasså? Det känns ju lite skönt att veta. Samtidigt blir jag lite orolig nu för att jag inte mått så illa idag för första gången på länge :) haha man blir aldrig nöjd. Har du haft fortsatt ont i brösten vid ma eller har det också släppt?
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?