• Flisan9113

    ivf / äd 2016/ 2017?

    smurfen 11 skrev 2017-05-05 10:00:04 följande:
    Ja vad fan ska jag säga :(:(:( är helt tom inombords, ont i själen, här har jag först dragit mig för att göra ivf pga sprutor och äggplock, så går den biten bra...förstod att inte alla skulle bli till insätt, men något bli befruktat åtminstone !!! är verkligen på ruta noll, är det fel på äggen, fel på sambons spermier?? Hade velat åtminstone se att de ens kan bli befruktade men nejdå:(

    Ingen aning om de gjorde ICSI eller ej, då läkaren inte ringer förräns på tisdag, skit, väldigt lång väntan !

    Tröståt massa godis igår och sambon såg inte så glad ut heller:( tror han ser smärtan hos mig. Kanske det som gör mest ont på honom...?

    Nu vill jag bara gräva ner mig i trädgården.
    Maran73 skrev 2017-05-04 10:23:26 följande:
    Ja så skönt! Hon försökte nog mest hitta en orsak t blödningen för att lugna mig, "spricka" låter ju hemskt men det hon egentligen såg var en liten liten blodsträng vid tappen som KUNDE vara ngt som liknar en spricka bakom. Men det var så himla osäkert.. så det är nog mkt svårt att bedöma om det kan påverka på ngt sätt.
    Så bra att du fick lugnande besked. Är nog inte konstigt med blödningar då vi proppar i oss en del grejer, och tar du inte Lutinus också?? Det irriterar väl lite?
     
    Hej Smurfen!
    Ååååhh den smärtan i själen och ändå ska man hålla fasaden uppe för allt och alla. Du är en krigare och vad skönt att du har sambon att finna tröst hos... och godiset Skrattande Jag vet att det låter som en klyscha men sorgen lättar om några dagar. Jag har själv 4 ivf försök bakom mig och den sista gången var negativ i går 4 maj. Jag var helt likgiltig. Jag hade bestämt mig från sista gången, nr 3 att varken vara glad eller ledsen, vaken vara positiv eller negativ. Varken titta på bloggar eller google. Då skulle smärtan bli mindre och det blev den. Det blev ingen avgrund i alla fall mest ilska. Demon

    Igår beställde jag hem ALLA mediciner igen för att sätta igång och odla äggblåsor.

    Vart går du och får behandling?

    Massor av puffar till dig Smurfen.
  • Flisan9113
    smurfen 11 skrev 2017-05-06 20:58:08 följande:
    Hej och välkommen:)

    Jo, så är det, höll uppe en fasad när sköterskan ringde och kom med beskedet, jag lät nog inte alls ledsen, mest förvånad innan det sjönk in:(
    Det har väl lättat lite, men tänker på varför? ofta under dagen. Jag känner mig helt likgiltig som du sa, inte gråtit nåt alls, jag som brukar gråta rätt lätt.

    Vart går du? Och vilken dos medicin har du tagit? Fått många ägg? Gjort 4 ivf säger du, imponerande att orka det !

    Ok så det finns hopp vid 42, som du skrev tidigare, jaja, verkar inte gälla mig:(

    Vi gick/går i Göteborg, inte säkert det blir ivf igen, beror på vad läkaren säger på tisdag om de kan se orsak.
    Hej igen på er alla!
    Jag vill bara säga att jag försöker rent tekniskt räkna ut hur man svara er... Ska jag alltid svara med att citera inlägget, eller hur svara man bara utan citat? Ja mitt i allt så kommer det tekniska IT-frågor men säg det man inte kan nu efter 4 ivf, heheh :o)))

    Jag går på Storken och har absolut inget positivt att säga om dem och varnar alla för att gå dit. Jag köpte ett paket hos dem och behöver fortsätta hos dem. Det har varit hiskliga misstag och fel medicineringar samt övriga saker att anmärka på vad det gäller dem.

    Nu har jag Elonva 150 mikrogram, Orgalutran 0,25 mg/0,5 ml, Menopur 300 IE.
    Om du vill veta tillbaka i tiden får jag återkomma, jag hade annan medicin under de 3 första IVF. 
    Under alla försöken har jag haft ca 8-9 ägg. Resultaten blev ett färskt uppsatt och ett FET.
     
    Jag orkar absolut men det känns ensamt många gånger och väldigt få som vet vad man går igenom fysiskt och psykiskt. SAMT att ha en enäggstvilling som lyckas med barn ett och två med sitt första IVF försök känns i hjärtat kan ni tro... många tankar. Kan just nu inte umgås med henne då hon blev gravid i mars då jag hade mitt tredje ivf försök som inte blev något. Smärtan är för stor hos mig.

    Jodå Smurfen, detta gäller alla, jag vet att vi lever på hoppet men tills läkarna säger något annat så finns det chans att bli gravid.

    Ni alla här ska ha en stor och varm kram för att ni kämpar och tuggar i er mediciner som om det vore halstabletter, eller tar sprutor och nässpray som det vore vardagsmat. Tillsammans är vi starka och förstår varandra.

    Flisan
  • Flisan9113
    shrigley skrev 2017-05-10 11:31:42 följande:

    Uppdatering: till slut ringde kliniken i Falun tillbaks. Efter att de hört om mina långvariga blödningar var deras rekommendation att jag ska avbryta all behandling. Det är ingen idé att gå vidare anser dem eftersom de inte vet var i cykeln jag befinner mig. Det är osannolikt att jag skulle vara nedreglerad när jag fortfarande blöder så mkt som jag gör (vissa dagar blir hela toalettstolen röd när jag kissar). De sade att vi får se om jag kan påbörja Prasteron och sedan Synarela längre fram, men då blir det efter sommaren eftersom de stänger om en månad ungefär. Alla dessa veckor och månader med tabletter och spray har alltså varit helt förgäves. Jag får inte ens ett försök på IVF. Jag är så knäckt, håller på att gå ner mig i en djup kris.


    Det gör ont i hjärtat på riktigt att se din sorg flöda över i ditt mail.
    Du har haft en tuff utmaning och det är helt okej att få vara knäckt och ledsen.
    Vi finns här när du vill skriva en rad. Lätta på hjärtat.
    En för alla, alla för en.
  • Flisan9113
    smurfen 11 skrev 2017-05-10 13:02:21 följande:
    Hej,
    och jag är inte bättre tekniskt heller, fattar inte det med "följa"? Såg du hade gjort det eller försökt men jag fattar inte, så du inte tror jag skiter i det...:)

    Citera du, eller bara skriv, vilket som, beror nog lite på vad du vill svara på, nåt specifikt t.ex.

    HAr du haft 8, 9 ägg, det är ju bra:), men såklart vill det till att nåt är bra, men då ökar ju chansen i alla fall. jag hade ju bara tre nu, på menopur 375, och det blev ju skit. Får veta imorgon varför :( Verkar som du har bra äggreserv.

    Fattar du inte orkar umgås med henne även om det är din syster. Jag har inte ens pratat med min efter detta resultatet förra veckan. Då har ändå min syster fött barn för länge sen...

    Vet inte var du bor, men finns det ingen i Sverige klinik alltså du kan gå till? Fattar det som du köpt trepack dock på Storken och vill använda det.
    Ja jag är nöjd med äggen och blastocysterna men de små rakarna ska ju fastna också. Det är det vi "tränar på nu", tillsammans på Yoga, jag och mina blastocyster.
    Bra med äggreserv och det har jag men som jag förstår det är det ju viktigast att det finns ETT, 1, enda vinnar ägg. Eller hur :o)) The Winner takes the all.

    Skönt att höra att jag inte är ensam i att stöta bort min syster/folk i denna skrämmande process. Det som är konstigt är att omgivningen verkar helt oförstående...

    Jag bor i Malmö och jag får ju inte gå i Sverige då jag är 42 år. Eller hur menar du?

    Som du märker så struntar jag i det tekniska nu, heheh och citerar.

    Ha en fin onsdag.
  • Flisan9113
    shrigley skrev 2017-05-10 15:13:23 följande:
    Flisan, förstår dig helt o hållet vad gäller att inte orka umgås med din tvillingsyster.. det hade inte jag heller orkat. Jag orkar inte umgås med många av mina vänner, de har både 2 o 3 barn och vi befinner oss på helt olika planeter. Jag är övertygad om att det säkert kan vara lite "odd" även från deras sida, att de inte vet vad de ska säga... men värst är det förstås för oss som inte lyckas få till det.

    Jag har flera 5-6 väninnor som blivit förstföderskor på äldre dar... vi som höll ihop på slutet liksom, nu börjar jag känna mig väldigt ensam. T o m min sambo känner jag inte samma samhörighet med längre, han har ju redan två barn som bor med oss varannan vecka. Jag känner att jag inte glädjas åt dem längre, jag längtar till veckorna de inte är hos oss.. och det ger mig så dåligt samvete att känna så. :(
    Skönt att mer än jag känner så här. Jag är inte stolt över mina känslor men nu är det som det är och det viktigaste att jag gör saker jag mår bra av. Alltså väljer jag de jag vill umgås med. Och som du skriver Odd, absolut, klockren beskrivning och som jag skrek till min tvilling, "provad du att gå i mina skor så ska vi se hur präktig du blir av det". Hon har ju ingen jävla aning hur det känns att stå och se på.
    Jag provar att se det som en tillfällighet i mitt beteende.
    Kram på dig.
  • Flisan9113


    God morgon Girls!
    Tack för att ni finns, ni har blivit den "familj" jag saknar under denna dränerade process som ingen utomstående förstår/vill förstå. Om jag inte riktigt svara alla i tråden så är det för att jag inte FATTAR hur man gör...
    Jag kan se att vi alla har våra hinder att ta oss igenom eller över.
    UndrandeSökande och Shigley ni kämpar med något som är lite obekant för mig och det verkar vara väldigt avancerat och tufft process. En stor puff till er. Inte för att något lidande är bättre eller sämre än någons men jag kan se att mitt lilla helvete är något mer skonsammare.
    Maran: Japp här händer det saker Flört
    Smurfen: Jag undrar om du vet någon klinik som tar emot 42 åriga kvinnor i södra Sverige?
    Superfurry: Absolut orkar jag läsa ditt inlägg.

    Ha en fin fredag på er alla.
  • Flisan9113
    UndrandeSökare skrev 2017-05-12 09:31:30 följande:

    Flisan - Skriver du på datorn och vill klistra in någons inlägg, så bara klicka på citera- länken i det meddelandet.

    Annars gör som jag skriv bara personens nick först, sen talstreck och sen meddelandet.

    Mitt problem är att jag lätt blir gravid men alltid missfall. Blir 6e gången nu. De första 4gångerna naturligt var utan några mediciner.

    Sen hittade jag Atentråden här på Familjeliv för de som endera aldrig får plus eller upprepade missfall.

    Du kan läsa mer i tråden" Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".

    Tyvärr tror svenska läkare inte att kvinnans immunförsvar kan orsaka infertilitet, men utomlands vet de bättre. Vid min utredning i Aten visade det sig att jag har en blodkoaguleringssjukdom som ger proppar i moderkakan och fostret dör av syrebrist.

    Detta hade inte upptäckts vid den svenska missfallsutredningen (där hitade de inga fel för de tog för få prover) samt att jag har fel på mitt immunförsvar (nk-celler). Man behandlas då med trombyl, fragminsprutor, kortisontabletter och Intralipiddropp regelbundet (tas intravenöst, genom infart som sätts av sjuksköterska). Du får gärna fråga om du vill veta mer om behandlingen. Ha det bra !


    Tack snälla för den välformulerade och lättlästa information om din process. Nu förstår jag lite bättre och ska läsa i den rekommenderade tråden.
    Jag kan inte mer än hålla med, svenska läkare ligger efter i utvecklingen generellt sätt.

  • Flisan9113
    smurfen 11 skrev 2017-05-12 10:13:58 följande:

    Hej på er !

    Undrande, så då blir det nya tag till höst då? Men ännu mer mediciner?? Imponerande att du/ni orkar, du och din sambo! Har förresten skrivit upp din kortisonbehandling, antar jag får eget schema dock, finns en gyn här i Gbg som jag tror skriver ut för de samarbetar med Ava Peter, men måste pallra mig dit först, det är det jobbigaste att komma iväg.

    Flisan, Ja teknik är inte lätt! Men du löser det ju! Ok då har du bra reserv förstår jag, det är ju bra iaf. Har du börjat igen? Jo, vi gick ju på ivf Nordic i Gbg, de har väl också i Malmö va? Jag är ju också 42, och de har ett stopp här i Gbg iaf på året du fyller 44.

    Shrigley, Åh hoppas blödningarna har avtagit! Hur mår du nu?

    Furry, Tack för du tänkt på mig:) Risp och Trombyl, alltid något! bara kortison kvar då! när väntas mens och start ?

    Maran, Vilken vecka är du i? Och säger som du.....gahhh! Och jag har också mörka tankar om de som lyckas i vår ålder, på naturligt  sätt alltså. En av mina bästa vänner tog det sig på andra försöket, vid drygt 41.5. Nästan arg på henne ! Dom hade inte ens tänkt på barn innan, eller inte aktivt försökt iaf!

    Ego,
    Ja, här sitter jag och har gråten i halsen. Ledig idag som tur är. Läkaren kunde inte såklart säga exakt vad det berodde på med inga befruktade ägg. Hade nån teori om att spermier saknade nåt ämne som gör att de kan borra in sig, och / eller att det saknades nån receptor på ägget som gör spermier inte tar sig in. Undra om det alltid vart så här då??? Försökt förgäves i över två år då:(
    Ägg var tydligen mogna, eller så sa hon de mognade under natten, kommer inte ihåg. Hon skulle testa icsi om det blev en andra gång.

    Så föga troligt det blir en andra gång. Sambon sa imorse att "jag orkar inte mer", ( om ivf alltså)
    Inte orkat diskutera ev ÄD. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om vi fixar denna kris, kanske går vi skilda håll, då han inte vill ÄD lika mycket som jag. Inte för att jag är helt 100 heller, men innan detta försök så ville han inte ÄD iaf, eller åtminstone väldigt osäker. Så hade önskat han sagt imorse " ok, då försöker vi med ÄD istället", men inget sånt. Kanske borde se om jag kamn träffa nån annan som åtminstone inte gett upp tanken på barn.

    Nu blir det fundera nån månad eller två. Långt inlägg...vet..men tror ni fixar läsa det!
    Ska ta promenad nu och sen masa mig iväg till gymmet å se vad de har  å erbjuda ! Måste lägga min energi nånstans nu känner jag...


    Tjing Smurfen!
    Glömde att svara dig, det är många trådar på G, fniss, fniss :o))
    Jag tog tag i ditt tips direkt men det visade sig att, JAPP det tar emot kvinnor som är 42 år OM DET ÄR I PAR....Demon Seriöst.
    Jag frågade rakt ut, vad är skillnaden mellan en singel 42 årig kvinna och en kvinna som lever i par? Trött jag blir på diskriminering, jag har ju valt att inte vilja leva med någon halvbra man eller i en halvbra relation och då ska man straffas för det, grrrr. Nä men tänk om jag skulle hitta en halvbra man att gå till Nordic och göra IVF med.
    Jag är inne på min 5 behandling nu och ska plocka ägg troligen på fredag.
  • Flisan9113
    Maran73 skrev 2017-05-16 12:17:01 följande:
    SUCK! Jäkla skitland... i denna fråga alltså. SÅ märkliga "etiska" principer! Vad fick du för svar??
    Ja man slutar aldrig förvåna sig. Det sköterska sa, varför jag ej fick göra IVF vid 42 års ålder var att:
    - Statens vetenskapsråd, eller liknande instans har beslutat att vi inte får göra ivf. Humm bara att gilla läget och jag är ju på gång med ÄP på lördag i DK så nu har jag fokus med det.

    Superfurry. Ja tyvärr ser det ut så, att utan partner får jag inte göra ivf i på privata kliniker. Vad bra att du fick svara på dina frågor tillslut, det är superviktigt och framförallt lugnande. Jag bombarderar mina läkare med 1000 frågor om allt.

    Jessy. Välkommen hit eller tillbaka :o)

    Ha en fin dag.


Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?