• smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Är i startgroparna för ivf, är nästan 42 år. Försökt naturligt i ca ett och ett halvt år. Inga barn innan. Sambon och jag träffades när vi var 40. Har haft högt prolaktin, pga stress förmodligen, men nu tror jag det är ok., så det plus åldern har såklart spelat roll om det blivit nåt eller ej..Gjort utredning på det mesta utom mina äggledare ( lite konstigt)..Sambons spermier är ok. Får se om ivf funkar annars blir det ev äd...
    Nån över 40 som ska börja ivf? Eller äd inom kort?
    Eller är under behandling?

  • Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?
  • Maran73
    Superfurry skrev 2016-12-21 17:11:43 följande:
    Jag har faktisk börjat äta DHEA igen sen jag läste din post :) letade fram burken och tar en på morgonen och en på kvällen :) det skadar inte tänkte jag? 

    Cyklarna efter IVF är helt uppåt vägarna för mig. Jag tror att min äl uteblir helt, min tempkurva är helt konstig så jag tror at teet är så :)

    Jag kör igång så for mensen kommer och det är nu i helgen. Har de vanliga känningar av PMS som jag skrev till Smurfen, men det är inget jag tänker på då detta sker i princip alltid med mer eller mindre styrka och jag har inte varit gravid nån gång när jag har haft kraftig PMS. Den gången jag blev gravid i oktober hade jag inga känningar, bara spottings. precis som denna månad.  Som btw kom tillbaka efter att det slutat. Men nu har de bestämt sig för att hålla sig borta helt och hållet. Ande spottings i mer än två veckor med ett litet uppehåll på två dagar. Så himla irriterande!! Så mina förhoppningar för spontangraviditet denna månad är i princip noll.

    och du kör igång i januari minns jag? :)

    God jul på dig, om vi inte hörs innan :)
    Hej! Ah, mer DHEA. =) Nej, det borde inte skada tycker jag. Om man inte satsar på hemmaförsök och har normalt DHEA-S värde, då verkar det som att ÄL kan krångla istället. Men men, för oss IVF:are tror jag det funkar bra! Det är mycket mediciner, helt sant. Jag är ju heeeelt miljöskadad och dessutom diabetiker så jag avstår från att ha en åsikt tror jag.. =D Det blir en hel del sprutor..  sen tar jag Levaxin i fertilitetssyfte (för höga värden på vissa sköldkörtelhormon inte bra om man vill bli på smällen...) Andra läkemedel äter jag när jag tycker att jag behöver. Dvs när jag är sjuk eller har ont. Eller har en jäkla halsbränna, DÅ är det bra med lite piller! Håller med smurfen, vid ÄD ska det snarare vara färre mediciner, för reglering av menscykeln så att man synkar med donatorn och livmodern är som mest mottaglig när det är dags för äggplock för donatorn. Man kan ju även göra ÄD med frysta ägg, då behöver man inte medicinera alls (vad jag förstår men inte helt insatt. Ännu...) då mottagarens egen cykel styr. Så, ev är det immunologiska problem som gör att man medicinerar kraftigt, eller har övertalat sin läkare att skriva ut diverse saker efter att ha läst en massa trådar, som jag och Levaxinet. =D Hur som helst, vi kör i januari, tills dess följer jag er andra med spänning och hållna tummar! Dumma spottings förresten! Har läst att det blir vanligare ju äldre man blir, och att det är relaterat till att progesteronet sjunker?  
    smurfen 11 skrev 2016-12-21 19:51:46 följande:
    Hej!
    Måste börja med en helt annan fråga..såg i en annan tråd att du är farmaceut. Jag har alltid tyckt det verkar intressant, hur är det att jobba som det? Hyfsat stressigt, hyfsat bra lön? Behöver man typ räkna matte i jobbet? Nyfiken i en strut är jag! Mest positiva med yrket, mest negativa?
    Jag är nog lite feg när det gäller sånt som kan "hjälpa till på traven", typ DHEA. Jag har dock käkat rosenrot och munkpeppar och q10, men det var tre månader i  somras, sen blev det lite dyrt med allt tyckte jag och även liten stress att käka allt. Jag hade ju högt prolaktin i våras så tror dock munkpepparn hjälpte till få ner det värdet. Nu är det jättebra. Nu käkar jag bara d vitamin och folsyra.
    Jo, det lutar åt Finland, och frågar dig också, hur upplever du ägguttag? Ryssland har ju det under narkos, vet inte om det är bättre eller sämre än vanlig bedövning och smärtstillande.
    Ok, synd vi inte inkluderas i förmånen, vi får ju betala mycket nog ändå. Jag ska fråga min gyn, han är rätt snäll så kanske han kan skriva med förmån. Ska även kolla om han kan kolla ul på mig under ivf:en. Kliniken sa jag kunde använda mina mediciner jag skulle använt för ivf här, Menopur mm, så det är ju bra. Klarar mig kanske första vändan då. Min sambo ska kolla om hans arbetsgivare kan göra bruttolöneavdrag, det borde ju göra några kronor:) Hur många ivf med pgs har du gjort? Samlar du embryon på "hög" och sen skickar in för pgs koll? Hur många blastisar har du fått per uttag?
    God Jul till dig med!
    Och hej på dig också. =) Helt OK att fråga. Ja... det är mest kul att vara farmaceut tycker jag! Det är ju så intresserant hur kroppen fungerar, och helt fascinerande att vi kan ställa oss i ett labb, under ett mikroskop, och helt enkelt lista ut hur vi ska få olika ämnen och celler att fungera på det sätt vi vill! Det bästa med att vara farmaceut är nog att det är så brett. De flesta jobbar på apotek, men man kan även jobba på ett gäng olika myndigheter (som jag) eller inom vården, och förstås på läkemedelsföretag. Man kan jobba med tillverkning, försäljning, kvalitet, marknadsföring, upphandlingar, regelverk, patientsäkerhet.... you name it! Det sämsta... hmm... det händer väldigt mkt i läkemedelsvärlden, det är svårt att hålla sig a jour med allt och kunskaperna blir snabbt förlegade. På apotek är det mkt stressigt, finns aldrig några pengar (enligt ledningen...) så lönerna är sådär. Inte dåliga men inte jättebra heller. Ganska lite personal och mycket säljfokus på annat än läkemedel, så det man verkligen vill ägna sig åt (rådgivning, hur man tar sitt läkemedel på rätt sätt osv) får tyvärr inte så mycket plats. Så, jag övergav utan tvekan apoteken när jag fick chansen. =) Ang PGS så kör ju Riga PGS per behandling, och "samlar" inte embryon. Har bara gjort en IVF och det blev två stycken (av totalt 7 befruktade) som klarade sig så långt som till blastocyststadiet. Hoppas på fler denna gång... Äggplock var a walk in the park! Första ggn jag blev sövd så det var förstås pirrigt. Men jag fick sederingen insprutad, väntade någon minut och kände ingenting utan var helt normal men tyckte att "jag blundar en stund så jag lättare slappnar av". Sekunden (!) efter det ruskar min läkare på min axel och sade att det var klart... =) Tillbaka till patientrummet och sängen med en is....grej över nedre regionerna. Då värkte det en del men var helt klart hanterbart! Så jag mådde bara bra. Var mer påverkad några dagar efter däremot, kände mig svag som en kattunge... Men det gick över. Så, ingen fara alls enligt mig. Men säkert individuellt. Du ska absolut fråga din läkare, som sagt, en del fuskar hej vilt. =) De vill ju hjälpa till.  

    Nehej, några timmars jobb sedan är det långhelg. Ha det bra alla!

     
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2016-12-21 19:26:25 följande:
    Hej!
    Jo, lutar lite åt Finland. En del av personalen där pratar svenska, lite tryggt i såna här lägen. Dock har Ava i  St Petersburg narkos under ägguttag, det låter väldigt behagligt! Måste fråga, hur upplevde du ägguttagen? Har ju läst både bra och mindre roliga historier om det...undra varför fler inte har narkos, men få har väl narkosläkare på plats. 
    Jaha, får googla på DFI häromkring Göteborg. Kan ju va nåt med min sambos simmare, vem vet. 
    Jo har också PMS som  sagt...har alltid också det. Ömma bröst och mensvärk sen i söndags och ska ha den mens 24 eller 25 december. Bryr mig inte heller så mycket om det längre. Är helt övertygad vi inte kommer få på naturlig väg längre. Annars känner jag inget, men har ju aldrig vart gravid så vet inte hur det känns  å andra sidan. Blir lite orolig då pms kommer så tidigt, tänker menscykeln kanske börjar kortas, men än har det inte hänt, vill ju inte in i klimakteriet innan man fått en kotte!
    Ja vad spännande köra igång igen! Tredje gången gillt säger dom ju:) Förstår det känns läskigt också. Vil inte ni också prova pgs om det inte går vägen då?
    God Jul till dig med om vi inte hörs!
    oj!! på CFC får man bara lokalbedövning! Jag har faktisk hög smärttröskel, men andra gången gjorde det ganska ont :/ eftersom jag hade en cysta plus en äggpåse som växt så fick de inte ut ägg från den sidan, men de försökte. Jag kände hur min högra äggstock "smet" från nålen och gled inne i magen på mig. Läskigt känsla! och de stack och stack och sen gav de upp :( men detta hinder ju inte alla.... Men de andra gångerna var det ok. Det gör ont ja, men man klarar det! Hade också kunna ta hundra gånger värre bara det blev ett barn!!! Så man biter ihop helt enekot :) Det kommer att gå bra ska du se!!

    Nu känns det om om mensen snart är här och jag som hoppades på at iden skulle dröja! tänkte åka hem till föräldrarna efter jobb imorgon men nu får jag kanske ta mig till Köpenhamn för ultrajud! :( Men ja så kan det vara!

    Förhoppningsvis så är det bara lite spottings. Verkar vara temat denna månad....

    Apropå medicineringen inför äd så kan jag ha missuppfattat. läste i en "vanlig" tråd, det var nog inte Atentråden. Men folk tog lite grejer, men det kanske"bara" var hormoner? vet ej om vi provar PGS eller om vi bara kör på äd direkt. Vi är liksom inne på det spåret nu. Syrran säger att hon kan donera men hon är 39 så det tror jag inte man får?

    Jaja den dagen den sorgen! :)

    Dudå, har mensen kommit?

    God jul!!!! :D
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2016-12-22 14:14:34 följande:
    Hej! Ah, mer DHEA. =) Nej, det borde inte skada tycker jag. Om man inte satsar på hemmaförsök och har normalt DHEA-S värde, då verkar det som att ÄL kan krångla istället. Men men, för oss IVF:are tror jag det funkar bra! Det är mycket mediciner, helt sant. Jag är ju heeeelt miljöskadad och dessutom diabetiker så jag avstår från att ha en åsikt tror jag.. =D Det blir en hel del sprutor..  sen tar jag Levaxin i fertilitetssyfte (för höga värden på vissa sköldkörtelhormon inte bra om man vill bli på smällen...) Andra läkemedel äter jag när jag tycker att jag behöver. Dvs när jag är sjuk eller har ont. Eller har en jäkla halsbränna, DÅ är det bra med lite piller! Håller med smurfen, vid ÄD ska det snarare vara färre mediciner, för reglering av menscykeln så att man synkar med donatorn och livmodern är som mest mottaglig när det är dags för äggplock för donatorn. Man kan ju även göra ÄD med frysta ägg, då behöver man inte medicinera alls (vad jag förstår men inte helt insatt. Ännu...) då mottagarens egen cykel styr. Så, ev är det immunologiska problem som gör att man medicinerar kraftigt, eller har övertalat sin läkare att skriva ut diverse saker efter att ha läst en massa trådar, som jag och Levaxinet. =D Hur som helst, vi kör i januari, tills dess följer jag er andra med spänning och hållna tummar! Dumma spottings förresten! Har läst att det blir vanligare ju äldre man blir, och att det är relaterat till att progesteronet sjunker?  
    smurfen 11 skrev 2016-12-21 19:51:46 följande:
    Hej!
    Måste börja med en helt annan fråga..såg i en annan tråd att du är farmaceut. Jag har alltid tyckt det verkar intressant, hur är det att jobba som det? Hyfsat stressigt, hyfsat bra lön? Behöver man typ räkna matte i jobbet? Nyfiken i en strut är jag! Mest positiva med yrket, mest negativa?
    Jag är nog lite feg när det gäller sånt som kan "hjälpa till på traven", typ DHEA. Jag har dock käkat rosenrot och munkpeppar och q10, men det var tre månader i  somras, sen blev det lite dyrt med allt tyckte jag och även liten stress att käka allt. Jag hade ju högt prolaktin i våras så tror dock munkpepparn hjälpte till få ner det värdet. Nu är det jättebra. Nu käkar jag bara d vitamin och folsyra.
    Jo, det lutar åt Finland, och frågar dig också, hur upplever du ägguttag? Ryssland har ju det under narkos, vet inte om det är bättre eller sämre än vanlig bedövning och smärtstillande.
    Ok, synd vi inte inkluderas i förmånen, vi får ju betala mycket nog ändå. Jag ska fråga min gyn, han är rätt snäll så kanske han kan skriva med förmån. Ska även kolla om han kan kolla ul på mig under ivf:en. Kliniken sa jag kunde använda mina mediciner jag skulle använt för ivf här, Menopur mm, så det är ju bra. Klarar mig kanske första vändan då. Min sambo ska kolla om hans arbetsgivare kan göra bruttolöneavdrag, det borde ju göra några kronor:) Hur många ivf med pgs har du gjort? Samlar du embryon på "hög" och sen skickar in för pgs koll? Hur många blastisar har du fått per uttag?
    God Jul till dig med!
    Och hej på dig också. =) Helt OK att fråga. Ja... det är mest kul att vara farmaceut tycker jag! Det är ju så intresserant hur kroppen fungerar, och helt fascinerande att vi kan ställa oss i ett labb, under ett mikroskop, och helt enkelt lista ut hur vi ska få olika ämnen och celler att fungera på det sätt vi vill! Det bästa med att vara farmaceut är nog att det är så brett. De flesta jobbar på apotek, men man kan även jobba på ett gäng olika myndigheter (som jag) eller inom vården, och förstås på läkemedelsföretag. Man kan jobba med tillverkning, försäljning, kvalitet, marknadsföring, upphandlingar, regelverk, patientsäkerhet.... you name it! Det sämsta... hmm... det händer väldigt mkt i läkemedelsvärlden, det är svårt att hålla sig a jour med allt och kunskaperna blir snabbt förlegade. På apotek är det mkt stressigt, finns aldrig några pengar (enligt ledningen...) så lönerna är sådär. Inte dåliga men inte jättebra heller. Ganska lite personal och mycket säljfokus på annat än läkemedel, så det man verkligen vill ägna sig åt (rådgivning, hur man tar sitt läkemedel på rätt sätt osv) får tyvärr inte så mycket plats. Så, jag övergav utan tvekan apoteken när jag fick chansen. =) Ang PGS så kör ju Riga PGS per behandling, och "samlar" inte embryon. Har bara gjort en IVF och det blev två stycken (av totalt 7 befruktade) som klarade sig så långt som till blastocyststadiet. Hoppas på fler denna gång... Äggplock var a walk in the park! Första ggn jag blev sövd så det var förstås pirrigt. Men jag fick sederingen insprutad, väntade någon minut och kände ingenting utan var helt normal men tyckte att "jag blundar en stund så jag lättare slappnar av". Sekunden (!) efter det ruskar min läkare på min axel och sade att det var klart... =) Tillbaka till patientrummet och sängen med en is....grej över nedre regionerna. Då värkte det en del men var helt klart hanterbart! Så jag mådde bara bra. Var mer påverkad några dagar efter däremot, kände mig svag som en kattunge... Men det gick över. Så, ingen fara alls enligt mig. Men säkert individuellt. Du ska absolut fråga din läkare, som sagt, en del fuskar hej vilt. =) De vill ju hjälpa till.  

    Nehej, några timmars jobb sedan är det långhelg. Ha det bra alla!

     
    Har också läst nåt om inositol och även q10, och DHEA kan göra att äggen blir bättre, men ingen expert så kan inte säga om allt är sant...
    Har ingen superkoll på det där med ÄD, mediciner och så, får sätta mig in i det när den dagen kommer.
    Jag kommer också sätta igång i januari! Också med pgs, fast i Finland. Får väl stå ut med äggplock utan narkos, andra överlever ju, då ska jag det också! 
    Tack för svar på frågor om farmaceut, snällt att du ville svara! Har haft funderingar på att läsa till det, men iom att jag inte är världsbäst på varken matte eller kemi, blir jag lite orolig för studierna. Har sambo som är duktig men kan ju inte ropa på honom hela tiden.
    Vad bra du iaf fick två till blastocyster, kom ihåg de hade kromosomfel dock. Jag räknar med fler ivf för att få optimalt resultat. Vi lägger eventuella blastisar på hög, så betalr vi pgs en gång. Vill helst satsa på "eget material" om det går. På ul i sent oktober hade jag 9 äggblåsor, vet inte om det är bra eller inte...
    Japp hoppas du får ännu fler blastocyter denna omgång!
    Ännu en gång God Jul!
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2016-12-22 20:18:50 följande:
    oj!! på CFC får man bara lokalbedövning! Jag har faktisk hög smärttröskel, men andra gången gjorde det ganska ont :/ eftersom jag hade en cysta plus en äggpåse som växt så fick de inte ut ägg från den sidan, men de försökte. Jag kände hur min högra äggstock "smet" från nålen och gled inne i magen på mig. Läskigt känsla! och de stack och stack och sen gav de upp :( men detta hinder ju inte alla.... Men de andra gångerna var det ok. Det gör ont ja, men man klarar det! Hade också kunna ta hundra gånger värre bara det blev ett barn!!! Så man biter ihop helt enekot :) Det kommer att gå bra ska du se!!

    Nu känns det om om mensen snart är här och jag som hoppades på at iden skulle dröja! tänkte åka hem till föräldrarna efter jobb imorgon men nu får jag kanske ta mig till Köpenhamn för ultrajud! :( Men ja så kan det vara!

    Förhoppningsvis så är det bara lite spottings. Verkar vara temat denna månad....

    Apropå medicineringen inför äd så kan jag ha missuppfattat. läste i en "vanlig" tråd, det var nog inte Atentråden. Men folk tog lite grejer, men det kanske"bara" var hormoner? vet ej om vi provar PGS eller om vi bara kör på äd direkt. Vi är liksom inne på det spåret nu. Syrran säger att hon kan donera men hon är 39 så det tror jag inte man får?

    Jaja den dagen den sorgen! :)

    Dudå, har mensen kommit?

    God jul!!!! :D
    Såg du skrev i tidigare inlägg att dina cykler blivit konstiga efter ivf, hur menar du?
    Menar du att du bara får lokalbedövning på CFC? Inte lugnande och smärtstillande också, intravenöst?
    De du sa om att äggstocken smet iväg låter ju sådär...men som du säger också, man får tänka bebis. Och det är säkert inget i jämförelse mot en förlossning!
    Vet inte om man får donera ägg vid 39, tror kliniker har gräns på ca 34,35. Men hittar man egen donator så vet jag faktiskt inte vad som gäller.
    Använder du progesterall? En kräm med progesteron i, som man tar från äl till mens. Det gör jag. För som Maran skev, den hormonen sjunker i vår ålder och kan ge spottings om det är låg nivå. Annan fråga, har ni använt albyl minor för att förhindra små proppar i livmodern?Finns ju så mycket grejer, men man vet ju inte hur bra allt är. Jag är ju också lite emot piller , men om det kan hjälpa till så är det ju bra, utan större biverkningar.
    Nope, har fortfarande lingonvärk, men lite mindre ömma bröst tycker jag idag, så nu kommer lingonveckan när som känner jag:( Tänk vilken julklapp det annars hade blivit!
    Har du vart i Köpenhamn på ul idag?

    Nu ut på promenad i solen innan lunch och sista ruschen för julklappar,
    God Jul på er!
  • Superfurry

    Hej tjejer!

    Måste bara gnälla av mig lite! Vet inte om det är mensen som spökar men jag är något så fruktansvärd irriterad. VARFÖR postar folk ultraljudsbilder på Facebook? Där sitter man och scrollar i godan ro och så kommer det inte bara en utan tre bekanta som ska ha barn. Och alla tre har postat ultraljudsbilder grrrr. :(
    är inne i bra period nu, men ibland räcker en sån grej för att trigga mig, och ja pms:s gör ju inte saken bättre. Satt och grät floder igår när jag tittade på en serie som egentligen inte är så hemsk sorgligt.. Ja alltså. :O

    Men mensen har inte kommit än så jag slipper åka till Köpenhamn.

    Ja jag har hört det, alltså att brist på progesteron kan leda till spottings, men jag har ju det sällan annars, nu i oktober och så nu, innan dessa: nada! Eller ja längesedan iaf. Men ja det kan ju vara att mängden progesteron har störtdykt bara de senaste månaderna? Jaja alltid nåt gojs ska det vara. ibland blir man så trött på detta och andra blir gravida så fort deras killar skedar dem OCH fläckar ut det över alla sociala medier så fort de får chans!!!!! Gaaahhhh :(

    nej jag använder ingenting, akupunturen ska ju råda bot på allt detta, tänker jag? Men naturen behöver kanske ändå lite skjuts? Vart köper man dessa progesteronkrämer? Tar man det hela tiden eller bara under lutealfasen?

    Maran intressant detta med att man inte tar några mediciner och gör det mer naturligt inför frysförsök med äd, det visste jag inte! Jag har precis börjat läsa in mig på vad som gäller inför äd som en plan B ifall det inte går nu sista gången. Känner ni till några bra sidor eller intressanta trådar om detta? Nu läser jag en tråd som heter "vi som planerar äggdonation inför 2016", men det kanske finns andra? 

    Läste också i en anna tråd om en som var 49 när hon startade med äd så i jämförelse är vi ju bara "barnet!, måste hålla mig lite positiv ;)

    Smurfen, nej ingen intravenöst hos CFC inte ens tablett får man, bara lokalbedövning i slidan eller cervix minns inte. De gångerna de har tömt min dumma cysta så har det varit utan bedövning och det går ju till exakt så som när man gör äggplock :O jag har mycket hög smärtröskel tänker jag nu! Det ska nog gå bra med äggplock det är det minsta, som du säger förlossning är ju värre. Vad skönt att ni äntligen har bestämt er för Finland. Så spännande att följa er också!

    Nu är det bara att vänta in mensen och så kör vi. små ägg kom igen nu och prestera!! ;)

    HA det fint tjejer!

  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2016-12-23 14:38:01 följande:

    Hej tjejer!

    Måste bara gnälla av mig lite! Vet inte om det är mensen som spökar men jag är något så fruktansvärd irriterad. VARFÖR postar folk ultraljudsbilder på Facebook? Där sitter man och scrollar i godan ro och så kommer det inte bara en utan tre bekanta som ska ha barn. Och alla tre har postat ultraljudsbilder grrrr. :(
    är inne i bra period nu, men ibland räcker en sån grej för att trigga mig, och ja pms:s gör ju inte saken bättre. Satt och grät floder igår när jag tittade på en serie som egentligen inte är så hemsk sorgligt.. Ja alltså. :O

    Men mensen har inte kommit än så jag slipper åka till Köpenhamn.

    Ja jag har hört det, alltså att brist på progesteron kan leda till spottings, men jag har ju det sällan annars, nu i oktober och så nu, innan dessa: nada! Eller ja längesedan iaf. Men ja det kan ju vara att mängden progesteron har störtdykt bara de senaste månaderna? Jaja alltid nåt gojs ska det vara. ibland blir man så trött på detta och andra blir gravida så fort deras killar skedar dem OCH fläckar ut det över alla sociala medier så fort de får chans!!!!! Gaaahhhh :(

    nej jag använder ingenting, akupunturen ska ju råda bot på allt detta, tänker jag? Men naturen behöver kanske ändå lite skjuts? Vart köper man dessa progesteronkrämer? Tar man det hela tiden eller bara under lutealfasen?

    Maran intressant detta med att man inte tar några mediciner och gör det mer naturligt inför frysförsök med äd, det visste jag inte! Jag har precis börjat läsa in mig på vad som gäller inför äd som en plan B ifall det inte går nu sista gången. Känner ni till några bra sidor eller intressanta trådar om detta? Nu läser jag en tråd som heter "vi som planerar äggdonation inför 2016", men det kanske finns andra? 

    Läste också i en anna tråd om en som var 49 när hon startade med äd så i jämförelse är vi ju bara "barnet!, måste hålla mig lite positiv ;)

    Smurfen, nej ingen intravenöst hos CFC inte ens tablett får man, bara lokalbedövning i slidan eller cervix minns inte. De gångerna de har tömt min dumma cysta så har det varit utan bedövning och det går ju till exakt så som när man gör äggplock :O jag har mycket hög smärtröskel tänker jag nu! Det ska nog gå bra med äggplock det är det minsta, som du säger förlossning är ju värre. Vad skönt att ni äntligen har bestämt er för Finland. Så spännande att följa er också!

    Nu är det bara att vänta in mensen och så kör vi. små ägg kom igen nu och prestera!! ;)

    HA det fint tjejer!


    En anledning till att jag inte har Fb är att inte få massor med grejer hela tiden, och just sånt är inte så roligt kan jag tänka! Förstår du inte mår bättre direkt, och pms gör inte saken bättre.
    Här har lingonveckan kommit:(, legat i sängen flera timmar och just nu denna sekund fick jag en såndär livmoderkramp igen, tror jag går av på mitten! Gör så ont. Blir helt matt och kallsvettig. Provat såndär varm vetekudde på magen men hjälper föga.
    Har din mens dykt upp?
    Jag har funderat mycket på varför det ens inte tagit sig för oss, ja, förutom gamla ägg då. Kanske de varit som för dig, att vid dina ivf, äggen inte fortsatt delat på sig, och då blir det ju inget. Kanske har jag blivit befruktad nån gång men slutat bara nån dag eller två efter där. Kan fundera ihjäl sig om det här!
    Jag har inte varit hos akupunktören på flera veckor, tänkte vänta tills ivfen startar.
    Vi har bokat flyg till Finland nu så äntligen bestämt oss! Ska dit 11 januari.
    Jag har köpt progesteronkrämen på graviditetskollen.se, det finns andra ställen också. Man ska ta den från precis efter äl och sen kan man fortsätta om man blir gravid, annars slutar man.
    Jg följer ingen tråd om ÄD, men har kollat ibland, då man kanske hamnar där själv en dag. Jo, visst är det så, man måste vara positiv i allt elände, ÄD har man ju många år på sig på, beroende på hur gammal man kan vilja vara när barnet föds. Jag har satt en liten gräns på innan jag fyller 44 år, så känner jag just nu.
    Oj då, ingen mer smärtlindring? Undra om jag pallat det...
    Ha en fortsatt fin julhelg!
     
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2016-12-25 13:38:29 följande:
    En anledning till att jag inte har Fb är att inte få massor med grejer hela tiden, och just sånt är inte så roligt kan jag tänka! Förstår du inte mår bättre direkt, och pms gör inte saken bättre.
    Här har lingonveckan kommit:(, legat i sängen flera timmar och just nu denna sekund fick jag en såndär livmoderkramp igen, tror jag går av på mitten! Gör så ont. Blir helt matt och kallsvettig. Provat såndär varm vetekudde på magen men hjälper föga.
    Har din mens dykt upp?
    Jag har funderat mycket på varför det ens inte tagit sig för oss, ja, förutom gamla ägg då. Kanske de varit som för dig, att vid dina ivf, äggen inte fortsatt delat på sig, och då blir det ju inget. Kanske har jag blivit befruktad nån gång men slutat bara nån dag eller två efter där. Kan fundera ihjäl sig om det här!
    Jag har inte varit hos akupunktören på flera veckor, tänkte vänta tills ivfen startar.
    Vi har bokat flyg till Finland nu så äntligen bestämt oss! Ska dit 11 januari.
    Jag har köpt progesteronkrämen på graviditetskollen.se, det finns andra ställen också. Man ska ta den från precis efter äl och sen kan man fortsätta om man blir gravid, annars slutar man.
    Jg följer ingen tråd om ÄD, men har kollat ibland, då man kanske hamnar där själv en dag. Jo, visst är det så, man måste vara positiv i allt elände, ÄD har man ju många år på sig på, beroende på hur gammal man kan vilja vara när barnet föds. Jag har satt en liten gräns på innan jag fyller 44 år, så känner jag just nu.
    Oj då, ingen mer smärtlindring? Undra om jag pallat det...
    Ha en fortsatt fin julhelg!
     
    Ajdå! så trist med kramper :( idag har min mens typ satt igång den är fortfarande sparsam. Man ska ju starta andra dagen med riktig blod så det blir nog på tisdag. Det är lagom då kan jag åka till Köpenhamn då.

    Ja jag vet att man inte ska hänga upp sig på sådant, men ibland är det svårt att hålla sig. Speciellt när man är PMS:ig.... :( 

    Jag funderar också mycket på varför det inte gått för oss heller, som sagt vi startade ändå när jag var 37. Det är inte ungt men det borde vara ok...? Jag och mitt ex för ca 10 år sedan slarvade mycket med skydd och det hände inget ändå. Jag kanske har nån allvarligt fertilitetsproblem och det kommer kanske aldrig att gå? Man tänker mycket. Jag håller verkligen tummarna för oss härinne. Vi är ju äldre och dessvärre så är skillnaden mellan 35 och 41-42 stort. Det är mycket mindre chans för oss statistisk att lyckas. Därför jag inte hänger så mycket i andra IVF-trådar där folk är under 40. Det är skillnad dessvärre :/ men vi kan peppa varandra här. Vi är ju synkade och har samma planer med äd ifall detta inte funkar. Så det känns som om vi har mer gemensamt :)

    Jaj men det ska gå på nåt sätt! :)

    Hoppas ni hade en fin jul!!!
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2016-12-25 16:09:55 följande:
    Ajdå! så trist med kramper :( idag har min mens typ satt igång den är fortfarande sparsam. Man ska ju starta andra dagen med riktig blod så det blir nog på tisdag. Det är lagom då kan jag åka till Köpenhamn då.

    Ja jag vet att man inte ska hänga upp sig på sådant, men ibland är det svårt att hålla sig. Speciellt när man är PMS:ig.... :( 

    Jag funderar också mycket på varför det inte gått för oss heller, som sagt vi startade ändå när jag var 37. Det är inte ungt men det borde vara ok...? Jag och mitt ex för ca 10 år sedan slarvade mycket med skydd och det hände inget ändå. Jag kanske har nån allvarligt fertilitetsproblem och det kommer kanske aldrig att gå? Man tänker mycket. Jag håller verkligen tummarna för oss härinne. Vi är ju äldre och dessvärre så är skillnaden mellan 35 och 41-42 stort. Det är mycket mindre chans för oss statistisk att lyckas. Därför jag inte hänger så mycket i andra IVF-trådar där folk är under 40. Det är skillnad dessvärre :/ men vi kan peppa varandra här. Vi är ju synkade och har samma planer med äd ifall detta inte funkar. Så det känns som om vi har mer gemensamt :)

    Jaj men det ska gå på nåt sätt! :)

    Hoppas ni hade en fin jul!!!
    Japp, denna mens har vart värre med kramper, upplever även de två sista omgångarna det:(, för mig jag läst det ska bli mindre ont med åren? Icke hos mig i så fall! Haft/har en skallebank också...sorry tvungen gnälla lite.
    Så nu var du i Köpenhamn idag? Gick allt bra?
    Hur många ägg fick de ut vid dina tidigare ivf?
    Jag har börjat tänka att det kommer avråda oss från ivf/pgs pga åldern...hemska tanke..säkert bara hjärnspöken. Inte för att de sagt nåt, men har ju inte träffat dom än. Men  Måste prova, annars vet man inget.
    Jo man tycker att det nån gång skulle tagit sig sen när du var 37. Jag tänker som en galning på detta. Nästan irriterar mig på en kompis som blev gravid vid drygt 41.5, de provade två gånger sen sa det bara vips så var hon gravid. Födde i april i år. Fick sånt där "gulligt" julkort med bebis på. En del av mig vill träffa henne, för vi har känt varann länge, men en del av mig tycker det är jobbigt.
    De som inte försökt länge fattar ju inte detta, hur svårt och jobbigt det är.
    Helt rätt, vi får peppa varann, det kan faktiskt gå, frågan är bara när och på vilket sätt. Finns ju så många möjligheter idag, gäller bara att man orkar och har lite pengar...

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2016-12-27 12:30:01 följande:
    Japp, denna mens har vart värre med kramper, upplever även de två sista omgångarna det:(, för mig jag läst det ska bli mindre ont med åren? Icke hos mig i så fall! Haft/har en skallebank också...sorry tvungen gnälla lite.
    Så nu var du i Köpenhamn idag? Gick allt bra?
    Hur många ägg fick de ut vid dina tidigare ivf?
    Jag har börjat tänka att det kommer avråda oss från ivf/pgs pga åldern...hemska tanke..säkert bara hjärnspöken. Inte för att de sagt nåt, men har ju inte träffat dom än. Men  Måste prova, annars vet man inget.
    Jo man tycker att det nån gång skulle tagit sig sen när du var 37. Jag tänker som en galning på detta. Nästan irriterar mig på en kompis som blev gravid vid drygt 41.5, de provade två gånger sen sa det bara vips så var hon gravid. Födde i april i år. Fick sånt där "gulligt" julkort med bebis på. En del av mig vill träffa henne, för vi har känt varann länge, men en del av mig tycker det är jobbigt.
    De som inte försökt länge fattar ju inte detta, hur svårt och jobbigt det är.
    Helt rätt, vi får peppa varann, det kan faktiskt gå, frågan är bara när och på vilket sätt. Finns ju så många möjligheter idag, gäller bara att man orkar och har lite pengar...
    ahh skrev ett långt meddelande som försvann! Nu orkar jag inte skriva om allt :(

    Eller ja skriver lite. Tog första sprutan idag så nu är det verkligen på g. Sista gången med egna ägg.

    Skriver lite mer sen, är lite stressad eftersom min gyn har skrivit fel dosering till Ovitrellen :(
  • Maran73

    Hej på er!
    Hoppas ni haft en bra jul!
    Min var en aning tröttsam och för kort, annars bra. Skrattande
    Håller med om alla inlägg om bebisar, själv har jag nog av alla bebismagar på jobbet. Medelåldern är ca 30 skulle jag tippa på, och många tjejer... Så det är minst två-tre gravida hela tiden! Förut tänkte jag ju inte på det, men nu... suck. Jaja. Fick mens i förrgår kväll, vi verkar vara ganska synkade på den fronten. GladSå nu är det snart dags! Äntligen... Måste mejla Riga och tala om att vi är på G, samt fråga om jag ska ha samma läkemedel som sist. Tippar på det. Apropå läkemedel, Furry, glöm det jag sa gällande ÄD, jag var på tok för förhastad när jag sa "inga läkemedel"! I alla fall efter själva insättningen, det blir ju såklart progesteron då. Och innan vill de ju ha en tjock och fin slemhinna och stöttar då med läkemedel. Men, gissar att man iaf kan säga till att man inte vill äta mer läkemedel än vad som är absolut nödvändigt, en del kliniker verkar vilja att man äter kortison också för att förhindra att kroppen stöter bort det "främmande" embryot, för i detta fall blir det ju mer främmande än vanligt (då iaf "hälften" är kroppseget material). Så....
    Jag vill gärna ha täta rapporter om framsteg på äggblåsefronten, det är ju så spännande! Håller tummarna stenhårt! 

    Smurfen, förstår tvekan beträffande matte och kemi, var själv jättenervös för matten. Jag led av matteskräck och kunde inte för mitt liv förstå hur jag kunde få 3:a i särskild matte på högstadiet då jag inte förstod en skvatt kändes det som... och på vårdgymnasiet hade vi ingen matte förutom lite läkemedelsmatte som i princip är lite procent och delat... Kemi hade vi inte heller. Så det blev till att komplettera på komvux innan. Hade då en superlärare i matte som gjorde det såååå mycket enklare att förstå! Så det tjänade jag mycket på. Men, det var absolut inte så mycket matte på universitetet sen, inte vad jag minns i alla fall. I alla fall inte så avancerad. Kemin är lite värre, den läste jag in på distans och slet mitt hår många gånger... Men när grunderna väl satt så var det heller inte så farligt sedan. Finns alltid någon att fråga, studiegrupper osv. Så låt inte det hindra dig!! 

    Nehej, dags att gå hem. Hörs vidare medkämpar!   

Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?