Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    smurfen 11 skrev 2017-02-16 14:49:11 följande:
    Och min vän blev gravid på andra försöket vid 41.5! Första barnet. Usch så orättvist!

    Läste i den där länken du hittade, och jag fattade det så också, att ICSI inte är bra på det sättet att befrukta. Ingen aning om det!

    DSen blir jag lite orolig, läste där att våra ägg aktiveras vid första mensen, och jag som fick mens tidigt, tänk om det är därför vi inte blir gravida, mina är för gamla! Kan lika gärna komma in i klimakteriet då :(

    Har någon förresten gjort en privat utredning för missfall ? Då kan de väl kolla immun och blodgenomströmningen? En annan vän till mig har fått två mf efter 41, och efter det ev tredje mf:et skulle de få kromosomutredning??? Pgs gratis då eller ?? Det ska ju bara vara på studiestadiet här..orättvist, alla borde få utredning om mamn försökt si och så länge.

    Alltså, skulle ju vilja sätta igång idag, tredje dagen idag, men måste prata med min sambo nu när jag vet hur det ligger till med att vi själva får stå för sprutorr, Då blir det Finland isf.

    Men jag har ju bokat in oss på möte här i Götet om tre veckor också...då kan det bli marsförsök. Dock så ska vi flytta om en månad och min sambo blir stressad av för mycket omkring, så vi får se.  Men åldern stressar ja ! Min sambo visste inte, förrän vi gick på ivf mötet i november 2015, att våra ägg var så gamla som vår ålder, han trodde det kom ut ett helt nytt varje månad...

    Så vad lutar det åt för er Superfurry, mars eller april? Möte på triangeln snart?
    God morgon! här skrivs det en del! 14 poster sen jag var inne sist :) skumläst allt nu 

    Ja ok tack för att du tog dig tid att läsa! Men nu är det så att andra säger att det är ägget så det är svårt att veta vem som har rätt, men visst är det konstigt att de säger så olika?

    Jag fick mens när jag var 14 tror jag, minsn ej exakt men det var npg slutet av sjuan början av åttan-ish. Min mor och syter har inte haft några problem med att bli gravida alls. Syster blev ju gravid igen för inte så längesen men det blev ju inget av det. Men hon har ju två barn som kom till nyligen. Hon fick sin mens tidigt och visar inga tecken på att bli mindre fertil. Hon blir 40 om en månad.... Jag och hon kom ju tät ett år 4 mån efter jag föddes. Sen fick mamma en spiral så det blev inget fäorrän lillebror. Och jag tror att hon lyckades bli gravid trots spiral. Det har syster också blivit. men jag: NADa, inget, cero. Det sägs att man brås på sin mor oftast....

    Apropå missfallsutredning så ska jag till gyn i veckan igen för att ta fler blodprover och ska nog fråga honom angående missfall. Jag har ju fått fyra st. Då borde man ju få missfallsutredning? Gör de det på oss som är så gamla?

    Förresten smurfen om gyn såg en del folliklar vid UL på dig så tror jag inte att du har mindre ägg eller att du kommer in i klimakteriet snart! Sedan är det ju kvalitet, dessvärre kan man ju omöjligt veta detta... Men jag hoppas verkligen att nästa försök blir lyckad!

    Vi har bestämt att det blir mars och det blir Triangeln. Fick ett gott intryck av Nordic IVF dock, men det är lite trist att man ska betala för konsultation, så det är ett minus. Triangeln har i princip gett tummen upp så fort de får de nyaste blodprovsresultaten. Fick alla andra tillbaka nu och allt var negativt. Vilket jag visste, skulle inte tro att man gick och fick HIV på senaste... :)

    Håller tummar för dig i mars att du kan prova trots flytt etc. Smurf!
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-02-16 17:13:09 följande:

    Nu blir jag tokkig!

    Kämpat som en gnu med dessa mediciner i två dagar, har ju mejlat två kliniker om finska receptet, men kan ingen av dom då kläcka ur sig att det behöver skrivas om???

    Nu kan vi inte starta idag, då receptet jag fick är scannat, det behöver vara original, om inte en svensk läkare skrivit om det....Grrr!

    Helt lipfärdig och vill bara lägga mig under en stor sten nu och skita i allt!

    Hoopaas det nu är meningen vi ska göra ivf här i Sverige !

    Ville bara skriva av mig, förlåt mitt ego inlägg.


    men oj nu ser jag detta! Smurfen det är kanske bra ändå att vänta en månad och hämta krafter och kanske enklare att göra det hemma så att du kan gå dit och göra UL och prata med dem personligen plus få recept du bara kan kila in på apoteket och hämta? Skriv så ego som du bara orkar, det behöver vi alla nån gång!
  • Superfurry
    Cindy22 skrev 2017-02-17 11:36:18 följande:

    Den här verkar vara mer liv i så hoppar in här.

    Gjort första IVF i början av februari men mensen kom en vecka efter insättning så förmodligen fastnade den inte...

    Nu väntar jag på nästa mens och ska då sätta in en fryst femdagars under vanliga ägglossningen.

    Vi betalar privat så detta är tyvärr sista som vi har råd med i dagsläget. Sen får vi avvakta om inte denna tar sej heller.

    Tråkigt. Blir snart 37. Känner mej stressad.

    Nån här som har diabetes?


    Välkommen Cindy! Jag har gjort 3 IVF/ICSI och haft problem med delning. Så sista gången var den enda som vi lyckades komma till ET så jag räknar den som "första" gång, de andra var bara prov ;)

    Sätter du in frys nästa månad då? Jag fick inget till frysen så vi måste starta om helt.

    37 är ingen ålder alls. Vi är alla 40+ i tråden :)

    Ingen diabetes här iaf men min syster har haft det vid sina grav....
    Jessy01 skrev 2017-02-17 10:44:47 följande:

    Hmmm....läste nu i tråden ang. artikeln och ICSI....har inte hunnit läsa den än men om jag förstår det rätt är det så att om det  går fel vid just ICSI så beror det ofta på mannens spermier!!? Ska läsa den själv vid tillfälle....


    Jessy ja visst är det knappt? Har aldrig fått denna info. men ja man får ta det med en nypa salt. Läs gärna artikeln!

    EGO: har fått mensen nu igår så det blir att prova igen nästa mens, gissar på att man kör korta metoden, men det vet man aldrig. Mensen har varit mycket skum. Fick migrän och yrsel i fredags innan den kom och har haft mycket (ursäkta äckliga detaljer) klumpar och den kommer som en kran som stängs av och på. Jättemycket sen inget sen mycket igen. Jag brukar alltid ha en jämn ström av det... Så kanske febern har sabbat eller att man gjorde IVF förra månaden? jaja den kommer iaf när den ska komma och det är ett gott tecken!

    Nu ska jag sluta spamma tråden. Ville skriva ikapp då jag inte varit aktiv på länge.

    Ha en fin söndag alla!!
  • Superfurry

    Hej tjejer: totally chill mode för mig nu. Bara en dags jobb idag (men inga lever i skolan) och nu så är jag hemma och har en veckas ledighet framför mig :D älska sportlov! Eller ja lite jobb har jag, sen ska vi städa ur vår vind, men förutom det: ledighet :)

    Maran: ja vi kör så fort mensen kommer, idag var jag och tog de sista proverna så nu väntar vi på svar från dessa, sen skickar vi våra journaler till Triangeln. Ska bli spännande, känner att jag har fått nya krafter nu och är redo. När får du reda på om lilla embryot, var det denna vecka eller nästa?

    Smurfen hur gick det med din äggledarsköljning, var det inte typ i onsdags förra veckan eller var det denna vecka på onsdag?

    Undrandesökande: såg att du hängde lite på InviMed-tråden. Vi kikar på Polen inför ev. äd, tänkte ni gå dit? Hade varit kul att följa dig/er och se hur det går då eftersom man då får direkt rapport från det av dig :)

    Jessy: vår klinik (ja exklinik) har inte sagt nåt om varma bad... Men detta har man läst sig till så sambon är försiktig. Dessutom så är vi inte bara badkar-människor så vi badar sällan... Men dusch varmt är väl ok? :)

    EGO: Råkade dricka några glas i fredags med kolleger vi var ute och firade sportlovet, fyra blev det allt som allt, med vatten emellan (ja ett glas iaf) hehe. Så bakfull i lördags haha, klarar inte av att dricka så mycket och det var helt normalt fyllda vinglas så inte alls mycket, dricker ju sällan sällan :O jaja. Hur har ni andra med alkohol? tror vi diskuerat det innan, minns att Maran skrev att hon drack nån öl då och då. Jag får lite dålig samvete då jag hållit det så bra utan att dricka alls sen blir bakfull på köpet.. Hoppas äggen är immuna mot lite vin! 

    Mensen är redan slut idag på dag 4, det är skumt jag har alltid mycket mens i iaf sex dagar och som jag skrev innan, en jämn ström. Har haft superlite och den har kommit till och ifrån. Hade som mest i lördags (då lite mer riktigt blod) och det andra som har kommit har mest varit klumpar, ingen riktig blod (igen ursäkta detaljerna). idag har jag haft ont i äggstockarna, mensvärk och ömma bröst. Vad sker liksom? Men jag tror inte att jag är gravid, det skulle ju vara jättekonstigt om jag var det, fick ju ändå mens...? Om detta inte försvinner testar jag nog, men chansen är ju mikroskopiskt...

  • Superfurry

    Inga elever i skolan menar jag!! De flesta levde som tur var haha men det var bara lärare och annan personal där hehe freudianskt stavningsfel :)

    Smurfen: önskar jag kunde hjälpa dig angående recept men jag vet dessvärre inte hur det ligger till med finländska recept, danska tar dem här i Skåne iaf.... Så ni har inte bestämt Sverige eller Finland än? kram

  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-02-20 17:39:58 följande:

    Hallå på er!

    Håller med, så kul m många inlägg!

    Furry, jag hade "mens" i knappt ett dygn sist jag blev gravid... och läst att det är vanligt med en sparsam blödning ungefär när mensen skulle kommit, i tidig graviditet. Så... omöjligt är det inte. Vad gäller "känningar" så är det ju samma hormoner som spökar (förutom HCG) så där vette sjutton. Själv fick jag mens igår och har haft, och har, suuuuperömma bröst! Typ "men jag KAN ju inte vara gravid nu!" så det känns väldigt lika ibland tycker jag. Ha ha, kan riktigt se hur drinkarna liksom råkade åka ner i din hals! Drick på säger jag, det är det man gör hela tiden som räknas, inte någon gång ibland!! Men det är högst personligt förstås hur man tänker runt det.

    Smurfen, hör väl något om embryot i slutet på veckan el början av nästa. Håller inte andan utan fokuserar på den nya plan A istället, skickat in första omgången papper idag och de ska sätta igång och leta efter en lämplig donator. Tyyyypiskt nog var min gyn sjuk idag och är troligtvis borta hela veckan. Mannen ska kontakta den andra gyn vi var på för UL och se om han kan skriva remiss för spermatest. Vill gärna lämna prov innan vi åker på bröllopsresa den 9 mars! Är ju borta 2,5 vecka sedan... Bett gamla kliniken om resultat på alla blodprover, de vet att vi valt en annan klinik men tror det beror på att vi vill ha en som ligger närmare... orkar inte förklara varför vi inte är nöjda, var lättare med nödlögn... Så, hoppas de inte är motsträviga för att vi bytt!


    Ja har också hört det, mensen varade egentligen bara tre dagar då jag inte hade nåt mer än en liten spotting igår. Men temperaturen är låg den var 36.2 idag så jag tror inte det är nåt. Säkert bara nåt som sitter kvar sen sista försök och alla hormoner.... Ja jag ska inte dricka på LÄNGE nu inte alls kul att vara bakfull blä!

    Hoppas du får goda nyheter om din embryo!! Men också bra att ha en ny plan A. JAg hoppas verkligen innerligt att vi alla lyckas till slut här!

    EGO: vaknade med lite sorg i hjärtat idag. Ännu en vän (denna gång en vän som bor i USA) har nu skaffat nr två, helt oplanerat. Hon var dessutom en riktig vild själ när jag träffade henne. Festade hårt åt bara junk... hon är ifs 37 så inte så gammal som mig, men ja. Det verkar gå så lätt för alla utom för oss. Ibland faller man tillbaka i sorg och tvivlande över sin egen förmåga att gå vidare. Jag har varit så frisk hela livet, aldrig något mer än influensa nån magsjuka och lite förkylningar. Nån knäoperation, men i övrigt frisk som en nötkärna. Tänker att detta med svårt att bli med barn är min dåliga "sjukdomskarma" nåt ska man lida av tänker jag.

    Jaja får ryka upp mig snart! Karmapolisen får snart ge nåt tillbaka!

    Sorry för deppinlägg men det blir så påtagligt ibland detta när andra bara blir gravida utan att ens ha planerat det. Och lägger upp gravidbilder på Insta flera ggr om dagen :(

    Ha det fint tjejer, hoppas jag inte deppade ner er ;) kram
  • Superfurry

    Hej tjejer!

    Nu kommer dessvärre ett nytt ego-deppinlagg då jag har fått mina resultat. AMh 8,5. LH 12 (normal), FSH 21,5 (!!!!!) TSH 4 och prolaktin 380 (allt under 320 räknas som normalt) alltså, FSH är ju riktigt dåligt! Har haft mellan 4,5 och 5 altid när jag kollat innan sist sept. 2015 i och för sig. googlade lite och hittade nån tråd om att man inte får göra IVF om man har FSH över ca 15. Så vi skrev till Triangeln för att kolla om det ens är lönt att sätta igång, eller om vi ska gå direkt igång med äd. Inte fått svar än.

    Detta kom som en chock, AMH är dåligare men fortfarande ok men FSH är ju helt knäpp hur den kan ha försämrats så :(

    Ska till gyn nästa vecka och förmodligen börja med levaxin så jag får vänta med IVF till dessa värden är normala. 

    Fy alltså.... :( :(

  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-02-23 18:12:54 följande:

    Superfurry - Tsh på 4 är verkligen för högt, försök få en läkare att skriva ut levaxin och försök få ner det till 1.0 (vilket tsh helst ska ligga runt i fertilitetssyfte).

    Efter du fått ner tsh om nån månad så ta nya prover så kanske de andra värdena blivit bättre också.
    Lycka till !


    Undrande sökande: Ja jag ska till min gyn för att få ut levaxin nästa vecka, skrev det också i mitt inlägg. Även behandla prolaktin som också var högt men det hängde ihop tydligen. Men kan FSH försämrats av det? :O

    Ego: Funderar stark på att bara hoppa över fler IVF och gå på äd direkt. även om detta kan vara tillfälligt så har vi ju inte fått de bästa resultaten på våra tre IVF. Kanske dags att gå vidare nu? Hade ett långt samtal med sambon nu när han kom hem och jag sa att jag funderar stark på att skippa IVF. Jag vill börja leva nu! Trött på att ha livet på paus och vänta på nästa cykel, vänta på nästa försök... Om 8 månader är jag 42. Vi har försökt i tre år och gett det 3 ivf. Chanserna och förutsättningarna är små. Ja, detta kanske är ett tecken på att vi nu gjort allt för att försöka få ett biologisk barn och nu dags att gå vidare? Jag är faktisk så ok med äd och redo nu. Sambon tycker att vi hör med Triangeln och kollar med gyn och bestämmer sen.

    Ok slut nu med ego inlägg! :)

    Maran: oj vad trevligt med Zanzibar! det har alltid varit en dröm att åka dit :) njuuut!!

    Smurfen: glad att det gick bra med spolning, en mindre sak att tänka på och borta ur listan av "bekymmer" :)

    Jessy: funderar på att fråga gyn om detta då jag har haft konstiga vita tjocka flytningar som inte är svamp. Bäst att ta det säkra före det osäkra :)

    Kram tjejer. Jag som var så hoppfull i början av veckan har fått en rejäl svacka nu....
  • Superfurry

    Tack Jessy och undrandesökande. Läste nu på Fertilitesguiden (tack undrande för länk!!) att hög TSH och prolaktin kan få FSH ur fas så det är nog detta som har hänt, hoppas jag iaf. synd att jag inte läste detta innan för nu hann jag bli ledsen, stirra upp sambon (och en kompis jag ringde helt förtvivlat) helt i onödan men jag hann också forska en del om äd.

    Jag vet faktisk inte hur vi ska göra. Det är svårt! Ena sekunden känner jag mig stark och är säker på att jag vill försöka igen med egna ägg, andra är jag faktisk tveksam och ser äd som enda vägen. Speciellt när det kommer såna här besked. Ja jag kan i alla fall inte starta med IVF förrän jag har fått ner TSH.n och prolaktinet. Attans att det ska jiddra så att man blir av med värdefulla månader :(

    Jag får se vad gyn säger nästa vecka och vad Triangeln svarar....

    Kram

  • Superfurry

    Här skrivs det minsann!

    Hinner inte skriva så mycket idag, tillbaka på jobb. Tog en avstickare till en kompis i Kalmar och varit borta hela helgen :) fått svar från Triangeln att det får bli herr doktor som avgör om vi får göra IVF där, inte sekretären (det är hon som tar hand om mailen), ja så vi får skicka in resulaten så fort sambons svar kommit sen avgör dem...

    Men äd blir mer och mer aktuellt för mig... vi får se helt enkelt!

    HA det fint tjejer!

Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?