• Maran73

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Jessy01 skrev 2017-01-26 09:16:29 följande:

    God morgon alla i tråden!

    Smurfen hur har det gått? Tänkt på dig!

    En fråga angående antibiotika och IVF...läst en del om att bakteriell vaginos etc kan ge mf eller att det inte fungerar alls. En del kliniker har ju det som standard att ge antibiotika innan äggåterföring....ngn som vet, isådanafall vilka doser, läkemedel etc?

    Ha en go dag!


    God morgon!

    öööööhhhh.... kan inte påstå att jag är öht påläst om detta. Metronidazol kanske? (flagyl)? Har ju heller inte kommit till ET, men ska pumpa doktorn om jag gör det!
  • Maran73

    Hallå alla!

    Smurfen, va??? Inte öka dosen och inte byta protokoll??? Har nog läst tusen trådar om IVF vid det här laget (ok, överdrift kanske men många är det) och det verkar väl vara standardåtgärden om det inte verkar "ta"? Jag menar, så länge man inte blir överstimulerad (och så är ju inte fallet vad det verkar) kan det ju knappast skada att öka iaf lite grann, typ 50 enheter? Han verkar... väldigt rigid? Ja ja, förhoppningsvis har det tagit fart på måndag! Jag tror att de är väldigt svåra att se när de är så små, att man måste ha mycket rutin, och om din BM var lite ovan så kan hon säkert ha missat några! Jag hade 11 först (sprutdag 4, 6-7 mm), UL nr två såg han 9 st som sedan visade sig vara 10 st vid ÄP då en gömde sig. Så även de lite större kan de alltså missa! Antar att nr 11 helt enkelt "skrumpnade ihop" och absorberades/återbildades.

    Ingen orsak, Furry! Bra att det känns lite bättre också! Vanlig gyn tog infektonsproverna, eftersom jag tror mer på kromosomfel så frågade jag inte så mkt utan mer lät henne hållas... Förstås bra att utesluta inf förstås. Inte min vanliga gyn då (han hade semester) och han har inte sagt ngt om antibiotika. Fast jag har ju aldrig kommit t ET heller å andra sidan. Gällande sort så vet ju läkarna vilka bakterier/parasiter etc som måste "avdödas" och så länge de biter på dem så kan man nog använda lite olika. Din variant låter bra Jessy! Är förtjust i doxycyklin av ngn anledning...

    Min klinik har enl uppgift bra erfarenheter av mitt protokoll hos äldre kvinnor, så därför får jag gå på det. Och ja, det funkade ju kvantitetsmässigt sist iaf!

  • Maran73

    Hej alla!

    hittade en länk till dig Smurfen:

    gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/14461/1/gupea_2077_14461_1.txt

    Om du nu kan läsa den, min förra länk funkade ju inte. äggblåsor kan tillbakabildas, det kan faktiskt mycket i kroppen göra, men det finns "spärrar" som hindrar viktiga celler, vävnader osv från att brytas ned. De måste ju försvinna, tänker jag, då det ska komma nya varje månad. Dock vill man förstås att de ska försvinna vid rätt jäkla tillfälle... AMH känner jag mig lite lätt skeptisk till då det verkar kunna svaja fram o tillbaka, men tippar på att du har rätt att de utgår fr bl a det. De enda ledtrådarna de har ju... Ålder, ultraljud, provsvar och "historia" som tidigare behandlingar, graviditeter osv.

    Jessy, har du kollat referensintervallen? Minns inte riktigt... men har också hört FSH under 10 (hade också 8 om jag minns rätt). Högt tyder ju på att kroppen får jobba på för att stimulera tröga äggstockar.

    Själv börjar jag m sprutorna imorgon! Spännande värre... första UL på tisdag.

    Dags att äta! Hörs vidare och jag säger samma som Smurfen: Toppen att ha stöd från er härinne! Kramar

  • Maran73

    Hej alla!

    Ja det är spännande, snart ska sprutan in.

    Tidigt UL ja, han vill väl kolla hur många som är på G, sist såg han dem redan på sprutdag fyra.

    Kommer inte ihåg om jag KÄNDE så mkt från äggstockarna, det mer syntes att de svullnade upp, som två bullar vid ljumskarna. och kändes om man strök över området. Men jo, det kändes nog lite men inte så uttalat. Och då hade jag sprutat ca en vecka tror jag, eller lite mer.

    Också hört det där med att Menopur ska ge bättre ägg. Ingen aning. Lite gett upp att spåna om sådant, alla kliniker verkar ha olika åsikter om hur det ska gå till och vad som är bäst för äldre kvinnor! Min verkar mkt inställda på kvantitet, ju fler desto fler chanser att hitta ett bra. Jaja.

  • Maran73
    Superfurry skrev 2017-01-29 16:03:09 följande:

    Hej Alla! 

    Jag har varit iväg över helgen sen fredag och inte tittat in till vår lilla tråd förrän nu :) 

    Smurfen: ja alltså det kan ju ändras! Hoppas verkligen att fler har dykt upp till nästa UL! när var den förresten? hoppas också att du får svar snart från kliniken! Det är ju jätteviktigt som du skrev...!

    Apropå känningar så började jag känna dragningar och svullnad på dag 6-7, jag hade ju en lite blåsor som sedan var tomma så det hjälpte ju inte att ha 12 blåsor ändå för mig :( kom ändå ut 3 ägg bara.. jag har undrat varför de var tomma egentligen... Har faktisk inte googlat det och inte frågat CFC är rädd att de bara skyller på åldern när nåt går fel precis som alla andra gör (gyn, läkare, barnmorskor etc man möt på under de åren man har försökt att få barn) Undrar vad de säger till 28 åringar om stöter på samma problem?

    Jessy: jag hade också tänkt att ta mina hormonvärden igen men valde att vänta en månad eftersom jag var rädd att det gav fel resultat pga att jag precis avslutat min behandling... Jag har inget koll alls på prolaktin, som jag har skrivit tidigare i tråden hade jag inte en aning om vad det var förrän smurfen nämnde att hon hade höga värden...

    Maran: oj sprutstart idag då!! break a leg som man säger på engelska ;) hoppas allt går smooth till. Vad skulle du ta, Puregon? minns ej sorry

    Ego: jag letade upp mina värden från sist jag tog dem och det var maj 2015 och då hade jag 4,2 FSH och 13 pmol på AMH. Det sista vet jag inte hur mycket det är i den andra måttenheten men tror att det ska vara 1,6-ish... Undrar hur mycket det kommer att vara nu, det är ändå snart två år :O Vi har startat våra hemmaförsök nu idag, dag 9 på cykeln. Ska försöka pricka in varje dag tills ägglossning hoppas att sambon orkar höhöhö ;)

    Ha det fint alla!!


    Hallå hallå!

    Lycka till med liggandet!

    Start igår, andra sprutan Puregon inne! Vet inte om jag inbillar mig, men det har redan börjat dra och spänna i äggstockarna... ? Äh, det får vara som det är med det. Denna gång känns lite som att jag tittar på en spännande film... mkt förväntan osv men inte som att det riktigt är JAG som ska göra IVF. Konstigt! Som att jag tittar på lite utifrån?
  • Maran73
    smurfen 11 skrev 2017-01-30 15:00:12 följande:

    Superfurry, ja, som sagt, det sket sig ju, så vi ska också försöka själva. Kommer nog kolla mina äggledare tills vi vet vad vi sak göra härnäst. Vet ju inte om de är hela, har nog inte haft nån sjukdom eller så som ska störa men vem vet?

    Maran; hoppas det blir bra resultat nu med sprutorna! Kanske får även jag byta till Puregon, finns väl inte så många andra preparat va? Och den är förfylld den sprutan va, så vi inte behöver blanda och så? Blir det även ovitrelle och orgalutran på det sen då?


    Supertråkigt Smurfen! Känner med dig, verkligen! <3 Håller tummarna att du släpper ett guldägg som kan dansa med simmarna på egen hand.

    Tack, hoppas förstås på ett guldägg jag med, men tror chanserna är rätt små tyvärr. Har därför tagit en första kontakt med AVA Riga idag ang ÄD. Ska bli inbjuden t ett "webbinar" om ÄD på söndag. Generell info gissar jag. Fick också kontaktuppgifter för att kunna ta en första kontakt sedan. Känns bra att ha tagit ett första steg iaf! Så blir startsträckan kortare, känns som att tiden rusar fram!

    Tror Gonal-F används också? Kan ha fel... Puregon är färdigblandad som tur är, meckigt hålla på själv! Har så mkt m sprutor som det är, m diabetesen menar jag.
  • Maran73

    Hallå allihopa!

    Hoppas ni mår bra! Hmmm vad skulle jag skriva nu?... Jo, kollade Gonal-F o Puregon, och som Jessy skriver så är de mycket lika, bara små strukturella skillnader (Follitropin alfa och beta) men båda är rekombinant humant FSH. Puregon produceras genom att använda äggstocksceller från "chinese hamster"! Hur coolt som helst! Vad mer... har inte kollat äggledare då jag ju blivit gravid två ggr naturligt.

    Så, här en rapport från UL nr ett imorse. Tagit tre sprutor Puregon, och det har resulterat i 6 stycken lite större blåsor, 3 på varje sida, samt ett gäng smått på varje sida. De små kan också ta sig enligt min läkare. Vilket jag förstås hoppas! En aning nedslagen kanske, då han såg 11 stycken lite större vid denna tidpunkt förra gången. Men, men, kan gå hur som helst detta, som vi ju har lärt oss.... Glad Är väl ingen idé att varken jubla eller gråta på detta stadie tänker jag. Mejlat Riga precis och frågat när jag ska tillbaka för nästa UL, torsdag eller måndag (min läkare är lite till åren och jobbar inte fredagar). Så det är bara att spruta vidare och vänta!

    Jessy, skulle du sätta igång igen i slutet av februari, eller hur var det? Vilken klinik?

  • Maran73

    Hallå hallå! Försöker svara alla på en gång...

    Ja, alltså 6 blåsor är absolut inte fy skam, men nog hoppas jag på fler... skulle kännas lite surt då vi ju väntat 3 månader för att DHEA skulle ge ännu fler ägg, och vi fick ju 10 st sist. Visst är det en chansning, men nästan hälften så många trots DHEA.... Tja, känns lite surt som sagt. Men, det är ju som ni säger, är ett av dem ett guldägg så räcker det ju! Får vänta o se. Kliniken svarade och hade velat ha ett mått på de 6, för att veta om de skulle öka dosen. Ringde gyn men han ringde tyvärr inte upp. Ska iaf tillbaka på torsdag igen enl order fr kliniken, och då får han mäta dem. Så ev högre dos om det ser lite magert ut.

    Smurfen, det är inte lätta saker vi grunnar på... man vet vad man vill, men vägen dit blir snårig och krokig och svänger åt fel håll! Och så kommer ett vägskäl helt plötsligt och så hänger inte mannen med dit DU tänkt gå! Så får man backa och vänta in fast man vill rusa på... Urk!!! Visst fyller man livet med annat om det inte blir barn, det tror jag, men förstår hur du känner! Hoppas iaf att ni kommer överens om ngt som känns bra för er båda. Apropå Puregon så ger det enl företagets kliniska studier fler ägg än urinderiverat FSH som Menopur (och tydligen också Fostimon). Samma för Gonal-f, alltså fler ägg. Enl min gyn är Gonal-f mkt vanligare i Sverige, vet inte varför. Kan vara så enkelt som företagens marknadsföring, att de satsar på olika länder. Tog Trombyl (samma som albyl) under graviditet två, sket sig dock iaf...

    Usch ja, som Furry sade, IVF tycks sannerligen inte vara svaret på alla problem. Men, it ain't over until till the fat lady sings!

  • Maran73
    smurfen 11 skrev 2017-02-01 09:58:05 följande:

    Hoppas ul imorgon går bra!

    Jag känner att det börjar bli lite mycket med allt detta, behöver verkligen komma iväg. Önskar jag var temporärt arbetslös så det gick sticka bara för några dagar, hade räckt!

    Jaså Tack för infon att Puregon ger fler ägg..Ska fråga min läkare om jag ska ta det. Läst andra trådar och det verkar inte helt ovanligt med få ägg eller inga tyvärr, i alla åldrar. Läste studien du länkade, förstår att om några stora blåsor bildas, så försvinner resten. Kanske det som hände mig. Blitt lite orolig dock med alla hormoner jag tryckte i mig, till ingen nytta. Undra hur farliga dessa behandlingar är?


    Tack! Hoppas jag med.

    Det är förstås aldrig helt riskfritt med läkemedel, men man tänker oftast på längre behandlingar när man pratar biverkningar och negativa effekter på kroppen. Våra är ju i det sammanhanget mycket korta, jämfört med de som står på ständig behandling eller beh flera månader eller år. Så jag är inte så orolig för det.

    Brukar du ha spottings innan mens? Kollat progesteronvärdet? Om du vet att du ligger lite lågt skulle jag ta Lutinus, bättre upptag genom slemhinna och högre styrka dessutom. Annars räcker det nog m krämen. Fast egentligen ska man ju kolla m läkare först... Lutinus är dessutom såååå jobbigt att hålla på med, rinner o kladdar... Bunkra upp m trosskydd i så fall...

    Ang ÄD så tänker jag att det blir mitt barn biologiskt, men inte genetiskt. Det får ju näring, skydd etc från mig, det är jag som liksom "bakar och jäser" barnet, även om huvudingrediensen kom från ngn annan.
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?