• Maran73

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Superfurry skrev 2017-02-08 11:23:06 följande:

    Ja!! grattis till superfin skörd :) du har helt rätt 8 ägg är super :) megatumhållnig från mig nu att det blir en fin embryo om några veckor at återföra!! :D

    Och plan B är helt ok den också :)


    Tackar!
  • Maran73

    Hej igen!

    Vill bara ge ett boktips, läst i telefonen som e-bok under resan och allt väntande mellan få infart, ÄP, få frukost, träffa läkaren... "Den tuffaste ronden" av Åsa Sandell (boxaren ni vet) som fått en dotter genom ÄD. Hööööög igenkänningsfaktor m missfall, ett gäng IVF och till sist ÄD. Skriver bra tycker jag!

  • Maran73

    Hallå på er!

    Läste "Operation barn" också, bra även den! Mer fakta om lagar o regler, är mest ute efter den personliga historien, men bra som sagt.

    Smurfen, har aldrig blandat läkemedel så har ingen koll tyvärr. Men tippar på att det iaf inte är negativt. Ja, narkos, så skönt!

    Våra små ägg har kämpat på under natten, av 8 har 5 stycken blivit befruktade och fortsätter "bakas" as we speak. Gissar att de andra var omogna då de gör ICSI, el kanske av superdålig kvalité. El att spermien var lite hängig? Får gissningsvis info även imorgon samt kanske i övermorgon, om det är några kvar då väntar de m info ett par-tre dagar tills de vet om det bli några blastocyster. Ska i så fall bli intressant att se deras "score", den var inte så bra sist och då hade de (två st) även kromosomfel, ett embryo hade en aning bättre värde och det var gissningsvis det som hade lite mindre kromosomfel. Verkar i min ögon hänga ihop. Så, bara att vänta. Känns som man inte GÖR annat än att vänta!

  • Maran73

    En sak till, det var sååå härligt att ta en riktigt stor öl i hotellbaren sedan, hällde även i mig en hel del kaffe igår...

  • Maran73
    smurfen 11 skrev 2017-02-10 15:50:30 följande:

    Maran,

    Hur går det med ägg?? Gott å slappa sen va :)

    Superfurry,

    Ja sex in The city är riktigt bra! Kollar dom också. Även om jag sett dom massor av gånger.

    Vet preciis. ..Vi hälsade på min kompis i helgen som fick första barnet nu när hon va 42.5. Så söt han är men blir nästan samtidigt irriterad då de inte ens försökt!

    Jag har fått tid till koll av äggledare om två veckor. Om jag får remiss från gyn, vilket jag snabbt frågade om, så får jag kollen för 200 kr, istället för 2500! Så hoppas gyn är snäll...

    Även pratat med en ny klinik här i Göteborg och hörde kanske fel, men hon sa nog de tog emot upp till 44år?!

    Så de har tider i mars. Då blir ju medicin gratis och nära.

    Och även Finland hörde av sig nu. I så fall skulle jag börja nästa vecka igen...ööhhh vet inte om jag pallar...sååå trött. Då får vi ju betala medicin själva, Bemfola, misstänker den kostar typ 10-15000 kr. De har ju dock narkos, vilket jag kan tänka mig. Och pgs , OM vi nu ens kommer så långt.

    Så vet inte hur vi ska göra! Och hur snabbt kan man få en gyn här till å skriva ut mediciner??


    Hej!

    Oj, 44 år, de börjar kanske inse att det finns en hel del som faktiskt BLIR gravida även efter 42 år, eller så är det pengarna som lockar...

    Bra m koll äv äggledare, så kan ni utesluta det iaf om allt är ok. Förstår trötthetskänslan såååå väl... Mkt att ta ställning till! Löser sig säker efter lite grubblande och "känna efter"!

    Jo då, så här långt allt väl, våra fem frön överlevde natten och tuffar på. Idag, allt kan ju ändras till imorgon... Den här perioden är SÅ jobbig! Och totalt ofokuserad är jag... Ja ja, bara att vänta och hoppas!
  • Maran73

    Hej!

    Hoppas ni mår bra!

    Här är det sådär, känt mig väldigt nere faktiskt, mest för att detta börjar nå orimliga proportioner ifråga om att "fabriken" tar över hela livet... Jag lever och andas ägg, embryon och spermier. Kollar mejlen varje kvart, googlar embryoutveckling, kollar efter uppdateringar i olika bebistrådar på FL... Ja, ni vet!!!

    Skitsur på kliniken, min koordinator har semester och hennes kollega skulle svara på hennes mejl osv. Frågade i fredags om vi skulle få fler uppdateringar efter dag två eller om de skulle vänta f att se om det blev några blastocyster (vilket de gjorde sist utan att tala om att de då inte skulle ge oss rapporter under ett par dgr). "Neeej då, ni får uppdateringar t o m dag fem, jag hör av mig imorgon!" Skitbra! Men mejlade hon igår? Nej... Vilket är helt fine, jag kan hålla mig ngn dag eller två (kanske t o m är bra för mig...) men SÄG FÖR FAN INTE SÅDÄR DÅ! Gaaaah!

    Och, som sagt, bara en kommunikationsmiss i raden... Suck!

    Nog om mig. Nu har jag fått veta, med all säkerhet, att om våra gyn i Sverige skriver ut medicin till oss f behandlingen, så SKA de göra det med förmån! (Om just den medicinen ingår i högkostnadsskyddet alltså) OM de inte vill det, för att de inte tycker att det är medicinskt motiverat t ex, så ska de inte skriva ut dem överhuvudtaget... Det finns alltså ingen "middle ground" vilket jag trodde. Detta innebär nog tyvärr inte att vi kan kräva förmån, eftersom vi då riskerar att de inte skriver ut alls...

    Nu ska jag hämta kaffe, ha en bra söndag! Kramar

  • Maran73

    Hej på er!

    Har äntligen fått besked från Riga, tyvärr var de inte alls bra... Rynkar på näsan En stycken blastocyst av "not so good quality" (vilket jag tolkar som mkt dålig kvalité annars skulle hon nog inte säga så), och en i Morula-stage vilket embryot borde ha passerat vid det här laget. Så, de två hade även från "the doctor" (embryolog?) fått tummen ner, och det är osäkert om de kan göra PGS överhuvudtaget. Mer info kommer imorgon, men min koordinator sade rakt ut att de inte tror att det blir någon ET denna gång heller. Gråter Ledsen och besviken givetvis, även om det var väntat så hoppas man ju. 

    Det är dags att gå vidare nu. Det blir inget barn som är en blandning av mig och min man på det sättet. Ibland blir det inte som man vill, men det kan bli bra ändå. Antar jag. Obestämd  Får deppa ett liten stund, det brukar inte bli så länge, och sedan kör vi igång med ÄD-processen! Känns ändå skönt att veta att det finns något framför oss som innebär mycket större hopp och chans att det går som vi vill, även om stigen "vek av åt fel håll".

    Ser även fram emot era äventyr i Mars!     

  • Maran73
    Superfurry skrev 2017-02-13 10:05:45 följande:

    Neeeej Maran :( f-n alltså.... Det som verkade så lovande med många ägg och bra befruktning :/ Hur kan de se på en morula att den inte är så bra? är det inte bra att den har blivit en morula? :O jaja gissar att doktorn som är expert vet bäst. 

    Beklagar vännen, men ja äd är också ett sätt. Det blir bra ändå! Har småläst i den här tråden "redan 47 resan efter plus" som är mycket aktiv i forumet och där är några som gjort ED alltså embryodonation så de har inga genetiska band till barnet alls men det verkar ju ha blivit bra ändå...! 

    Ja nya tag och deppningen ska vara avslutat efter minst en vecka-ish :) det blir bra ändå min vän!! Håller alla tummar för er nu!!! Massa kramar!!


    Tack! Jodå, deppigheten börjar faktiskt redan ge vika för nytt planerande! Typiskt mig, faller ner i hålet men börjar genast kravla mig upp igen. Kanske är negativt att inte låta sig stanna där nere ett tag, men denna gång var jag faktiskt förberedd. Morula är stadiet innan blastocyst, detta stadium borde vara passerat vid det här laget... KAN vara så att det bara växer långsamt, men tror inte det.... eftersom de gav tummen ner på kvalitén.

    Lite nervös att det är ngt fel på simmarna också, men ja, ÄD är helt ok för oss! UTLED på fabriken, nu är det dags för RESULTAT! Oavsett hur.
  • Maran73
    smurfen 11 skrev 2017-02-13 12:42:48 följande:

    Hej på er!

    Är det bara jag som inte ser att inlägg har skrivits?? Får liksom gå in och kolla..


    Maran, det är ju fruktansvärt! Allt lät ju så bra, och så blir det såhär...:(, det var riktigt tråkigt att höra !

    Ingen bra tröst men nu har ni försökt, och då är det lättare gå vidare. Precis som du säger, det blir inte alltid som man vill, men bra ändå. Man bara måste försöka vara positiv i allt elände, men också få landa i det och tycka synd om sig själv.

    Blir det samma klinik eller byte som du pratat om? Går ÄD mediciner på högkostnadsskyddet, tänker eftersom  den vården inte ens finns här. Eller rättare sagt, finns inga ägg här.

    Kan de inte göra fler tester på spermier där i Riga än här? Vi kvinns är ju så jäkla noga kollade, då borde de kolla simmarna också tycker man .
    Hej!
    På datorn ser jag nya inlägg.

    Ja, det var såklart tråkigt, tack! Jag tror egentligen att jag tyckt synd om mig själv klart i ganska hög utsträckning. Har ju sedan ganska länge insett att "ok, detta lär högst troligt inte gå", så jag tror att jag redan bearbetat det ganska mycket. Men det är klart, när det går bra med ägg och befruktning, och kliniken är positiv, så eldas ju hoppet på ganska mycket. Men, jag känner som sagt redan att jag är på god väg upp ur hålet man dimper ned i efter ett sådant besked, det var mycket mycket värre förra gången! Det blir så abrupt med dåliga besked när man först fått bra och positiva besked, var nog egentligen det som var värst. Vi har ABSOLUT gett mina ägg alla chanser, nu får det vara nog!

    Hur som helst, fått mejlsvar från nya kliniken (AVA Riga) redan, snabba puckar. Glad Fått blanketter att fylla i och jag ska även skicka in våra journaler från IVF Riga när vi får dem, vi tog lite blodprover när vi var där och de resultaten vill vi ha in i journalen först, samt förstås resultat från denna behandling. Beträffande medicinerna... ingen aning faktiskt, beror nog på läkare och landsting vilken inställning de har... Det jag skrev sist gäller ju behandling i Sverige, så hur det funkar när man går utomlands är mkt mer tveksamt... Hoppas helt enkelt på min läkares "barmhärtighet" Skrattande

    Tror det är ungefär samma tester på spermier där som här? Typ koncentration, rörelseförmåga och utseende? Vet Jessy?  

    Ok hörrni, om inte annat kan jag äntligen släppa det lite! Även om det förstås blir en hel del bebisfabrik-tankar ändå så känns projektet mycket mer... hoppfullt. Tror det är lättare att lägga det lite åt sidan ibland då. Hoppas jag... Flört 
  • Maran73
    UndrandeSökare skrev 2017-02-13 15:59:06 följande:

    Maran73- Hos AvaRiga kan de göra DNA Fragmentations test på sperman. Det testet finns inte i Sverige. Be att få göra det på kliniken i Riga.


    Aha, ok, tack!

    Kan du berätta lite mer, för villka är detta test "standard"? Eller gör de det på alla spermaprov? Min man hade dåligt resultat på "sperm morphology" dvs högt antal spermier med avvikande utseende, men detta sa kliniken "spelade ingen större roll då de ändå skulle göra ICSI". Min gyn hemma viftade också bort det rätt obekymrat... Men visst, det KAN ju även ha med simmarna att göra och inte bara mina ägg... Får väl kolla med kliniken lite länge fram vad de säger. Spermaprovet togs bara några timmar efter att vi haft sex, någon som vet om/hur det påverkade?
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?