• TisseTiger

    Gravad lax, men bakad i ugn! Ja eller Nej som gravid?

    Hallå där! Behöver hjälp av Er upplysta människor!!
    Det gäller gravad lax en återkommande fråga jag vet, men jag tänkte rådfråga er ändå.

    Jag tänkte laga en rätt där det ingår gravad lax, men man tillagar rätten i ugnen så man äter den inte "rå". Då måste det väl ändå vara grönt ljus, alla tänkbara bakterier måste väl försvinna då, eller?

    Vad säger ni Yes or No?

  • Svar på tråden Gravad lax, men bakad i ugn! Ja eller Nej som gravid?
  • JeO

    Jag äter gravad lax.
    Fisken ska vara frusen först och sen ska den vara nygravad. Då är det okej. Vakuumpaketerad lax är väl mindre bra.
    Om den ska in i ugnen är det väl okej om fisken kommer upp i en temperatur på 70 grader.
    Har jag helt fel?

  • Mrs Boysenberry

    Ska inte vara någon fara, så käka på du!

  • TisseTiger

    Tack! Här ska ätas!!
    Är normalt inte nojjig av mig på något sätt, men det finns andra i min omgivning som är

    Ska inte ens säga vad den andra nojjan handlade om!

    Eller jo förrästen, det gäller Spenat!
    Ska det vara skadligt nu också?

  • linhen

    Inte för mammor men däremot för barn! Liksom rabarber ska det inte ätas av barn som är under ett år!

  • TisseTiger

    Ja att det är farligt för barn vet jag men inte som gravid väl!?

  • Mrs Boysenberry

    nope inte som gravid, så är spenat till laxen! haha

  • TisseTiger

    Strålande! massor av parmasan och hederlig Pastöriserad grädde mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  • lillAa

    Och jag måste fråga vad det är du ska göra för mat... det låter mycket gott om man lyssnar till ingredienserna, gravad lax, spenat, parmesan o grädde.

    Hungrig!

Svar på tråden Gravad lax, men bakad i ugn! Ja eller Nej som gravid?