Inlägg från: ebe91 |Visa alla inlägg
  • ebe91

    syskonvagn

    Vi har en bugaboo donkey duo, barnen är 4,5månad och 20 månader. Är inte ett jättestort fan av den, visst den funkar men den är väldigt tung och besvärlig o ha o göra med. (Men vilken syskonvagn är inte det iofs...). Liggdelen är ganska smal, så nu vintertid funkar den inte längre (iaf inte med åkpåse vilket jag gillar). Sen ville jag gärna ha den lilla ganska högt upp i liggdelen, men då var det som att den blev tung upptill så hon låg typ "upp och ner", alltså med huvudet i nedförsbacke. Och drog man ner henne så hon låg plant så såg man henne inte... sittdelen är ju också ganska liten, men funkar än iaf till den stora men då är han ju bara 20 månader. Vagnen jag framförallt jämför med är en emmaljunga edge, men det är ju en annan typ av vagn (förutom att det är en singel). Skulle kalla donkeyn en stadsvagn och ingen jag går långa promenader efter en grusväg med... tror vi kommer sälja syskonvagnen till våren/sommaren. Har köpt en ståbräda med sits istället som jag tror mer på... den kan jag fästa både på emmaljungan och på våran brio smile.

  • ebe91
    Teresiat skrev 2016-11-16 21:07:08 följande:

    Självklart är det smidigast med en singelvagn och ståbräda. Men får man syskon tätt så är ju inte det ett alternativ..


    Fast jag har ju tätt (15 månader mellan). Och syskonvagnen används föga... men varierar ju såklart mellan olika personer.
  • ebe91
    Astilbe skrev 2016-11-16 21:51:41 följande:
    Tack för svaret! Åh så svårt det är! Går ju inga jättepromenader iofs men vill ju att det ska vara smidigt. Ståbräda hade ju varit det bästa men min tjej är i en ganska...hmm...bestämd period just nu om man säger så. Är inte säker på att hon skulle ställa upp på att använda den... känner förresten igen dig från mars-15-tråden. Visst har tiden rusat iväg!
    Jag vet somsagt inte om det finns någon bättre syskonvagn (har själv funderat på emmaljunga double viking 735 - dock ej provat), men jag tycker inte donkeyn är så perfekt som många skriver.. mest med tanke på den dåliga liggdelen och sen finns det inget grenband så man måste alltid spänna fast barner i sittdelen annars glider barnet ur direkt. Hade kanske lite höga förväntningar!

    Åh, vad kul! Vi är faktiskt ett par stycken som fortfarande är aktiv i mars-tråden! Vi är iallafall 4 st som fått småsyskon till våra marsbebisar, och vet att åtminstone en till var gravid med småsyskon men hon försvann från tråden!
  • ebe91
    Astilbe skrev 2016-11-17 22:59:23 följande:
    Tack för svaret och tack för tankarna om ståbräda. Ska ta mig en titt även på baby joggern. Toppen med lite fler alternativ. Men som jag förstår det har ni haft en vagn med barnen bak/under varandra. Hur upplevde du tyngden på vagnen när de satt så jämfört med nu när de sitter bredvid varandra? Är det ens möjligt att ta sig ner för något trappsteg med en syskonvagn med barnen i?
    Om det är möjligt - vilken typ av vagn gjorde det momentet lättast? Är egentligen inte superförtjust i vagnar där en sitter bakom/under - ser så tråkigt ut för den som hamnar längst bak, men måste hitta hyfsat smidig vagn.
    Med donkeyn går det att gå upp/ner något trappsteg med barnen i, vi har en bro med 3 trappsteg och det är inga problem att dra vagnen upp/ner för den. Klart det är lite tungt, men absolut möjligt.
Svar på tråden syskonvagn