Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Helicobacter Pylori? Kan den verkligen vara orsak!!?

    Fre 9 dec 2016 08:57 Läst 7516 gånger Totalt 12 svar
    Fre 9 dec 2016 08:57

    Hej! Jag har i c 3 månaders tid haft problem med illamående o kramper i nedre delen av magen. Det har känts som ngr rör sig inne i magen. Däremot inte ont, inga sura uppstörningar eller halsbränna. Har inte kunnat äta ordentligt pga illamåendet. Detta låter inte som typiska symtom för Helicobacter pyloriinfektion. Inte ens läkarna misstänkte det. Tillslut tog de blodprov o avföringsprov som visade positivt för bakterien. Har inte börjat ta eradikeringsbehandling än då jag inväntar andra provsvar också.

    Men så fort jag började ta Omeprazol 10/20 MG per dag så försvann el minskade illamåendet även kramperna minskade. Så nu undrar jag om det finns ngn annan som har haft det som jag . dvs samma el liknande symtom o behandlats för Helicobactr infektion genom att ta två olika antibiotika plus omeprazol i 1 v.

  • Fre 9 dec 2016 08:59 #1 +1

    Visar du pos på denna bakterie så ska du behandlas. Omeprazolen tar bara bort symptomen, men inte orsaken till dina besvär.

  • Fre 9 dec 2016 09:11 #2
    Scalaren skrev 2016-12-09 08:59:42 följande:

    Visar du pos på denna bakterie så ska du behandlas. Omeprazolen tar bara bort symptomen, men inte orsaken till dina besvär.


    Ja precis det visade positivt men jag ställer mig frågande till att mina symtom inte stämmer in på Helicobacterinfektion. Tom läkaren på vårdcentralen sa i måndags att jag ej ska ta behandlingen då symtomen ej stämmer överens. Hon sa att jag då skulle haft sura uppstötningar. Träffade en annan läkare igår o han sa att jag ska ta behandlingen..att symtomen kan bero på det. Känner mig rådlös..för båda läkarna arbetar på samma vc mem har olika uppfattningar. Ska man inte göra gastroscopi innan?
  • Fre 9 dec 2016 10:19 #3
    camli skrev 2016-12-09 09:11:03 följande:
    Ja precis det visade positivt men jag ställer mig frågande till att mina symtom inte stämmer in på Helicobacterinfektion. Tom läkaren på vårdcentralen sa i måndags att jag ej ska ta behandlingen då symtomen ej stämmer överens. Hon sa att jag då skulle haft sura uppstötningar. Träffade en annan läkare igår o han sa att jag ska ta behandlingen..att symtomen kan bero på det. Känner mig rådlös..för båda läkarna arbetar på samma vc mem har olika uppfattningar. Ska man inte göra gastroscopi innan?
    Jag hade lyssnat på läkare två.

    Gastroscopi behöver inte alltid göras om testet är pos.
  • Fre 9 dec 2016 15:37 #4
    camli skrev 2016-12-09 09:11:03 följande:

    Ja precis det visade positivt men jag ställer mig frågande till att mina symtom inte stämmer in på Helicobacterinfektion. Tom läkaren på vårdcentralen sa i måndags att jag ej ska ta behandlingen då symtomen ej stämmer överens. Hon sa att jag då skulle haft sura uppstötningar. Träffade en annan läkare igår o han sa att jag ska ta behandlingen..att symtomen kan bero på det. Känner mig rådlös..för båda läkarna arbetar på samma vc mem har olika uppfattningar. Ska man inte göra gastroscopi innan?


    Du skall ta behandlingen. Det är helt fel att helicobacter måste ge sura uppstötningar. En del har bakterien hela livet utan symptom, andra får buksmärtor, några får sår och en del får cancer. Har man positivt test skall den behandlas oavsett vad gastroskopi eller andra prover visar.
  • Fre 9 dec 2016 17:30 #5

    Fast att ha kramper i nedre delen av buken är ju inte typiskt för HP. Har googlat på engelska o där var det flera som gjort eradikeringsbehandling med kramper i nedre delen av buken o inte blev de hjälpta av behandlingen. Plus att du kan ju bli smittad på nytt av HP..ska du ta en till eradikeringsbehandling då..har ju 4 barn o risken är mkt stor att övriga i fam redan har den. Den smittar ju via pussar, mat etc.

  • Lör 10 dec 2016 17:03 #6

    Din läkare verkar inte ha helt koll på vad H. Pylori är. Hade du haft klamydia tex hade du självklart tagit medicin mot det, så varför inte nu? Du har en bakterie. Bli av med den.
    Har själv haft magsår och aldrig haft sura uppstötningar, smärta eller halsbränna, bara ett extremt illamående. Får magkatarr ofta (tar omeprazol mot det), får bara illamående då också.

  • Lör 10 dec 2016 18:35 #7
    camli skrev 2016-12-09 17:30:38 följande:

    Fast att ha kramper i nedre delen av buken är ju inte typiskt för HP. Har googlat på engelska o där var det flera som gjort eradikeringsbehandling med kramper i nedre delen av buken o inte blev de hjälpta av behandlingen. Plus att du kan ju bli smittad på nytt av HP..ska du ta en till eradikeringsbehandling då..har ju 4 barn o risken är mkt stor att övriga i fam redan har den. Den smittar ju via pussar, mat etc.


    Nej kramperna är inte typiska, däremot kan illamåendet och nedsatt aptit komma av bakterien. Du kan också gå med den många år och sedan helt plötsligt få besvär, vilket förebyggs av behandling. Det är ovanligt att vuxna smittas, även återsmittas, ens om man lever ihop med någon med bakterien.
  • Sön 11 dec 2016 10:34 #8
    Ellie skrev 2016-12-10 18:35:52 följande:
    Nej kramperna är inte typiska, däremot kan illamåendet och nedsatt aptit komma av bakterien. Du kan också gå med den många år och sedan helt plötsligt få besvär, vilket förebyggs av behandling. Det är ovanligt att vuxna smittas, även återsmittas, ens om man lever ihop med någon med bakterien.
    Kramperna kan ju komma av nåt annat. Att man sväljer ner luft när man äter tex. Det är tydligen rätt vanligt vid magsår/magkatarr.
  • Tis 6 jun 2017 09:15 #9

    Gjorde gastroscopi i jan som inte visade onormalt. Började istället ta örtkapslar Paratrexo då försvsnn illamåendet.

  • Tis 6 jun 2017 11:14 #10
    camli skrev 2017-06-06 09:15:07 följande:

    Gjorde gastroscopi i jan som inte visade onormalt. Började istället ta örtkapslar Paratrexo då försvsnn illamåendet.


    Jag hoppas du tog medicinen också?
  • Mån 10 maj 18:39 #11
    Rafael90 skrev 2017-06-06 11:14:50 följande:
    Jag hoppas du tog medicinen också?
    nej. eftersom gastroscopin inte visade några magsår tyckte de inte det behövdes.
  • Mån 10 maj 21:10 #12
    camli skrev 2021-05-10 18:39:20 följande:

    nej. eftersom gastroscopin inte visade några magsår tyckte de inte det behövdes.


    Du borde ändå ta medicinen. Din helicobacter kan vara helt utan symtom, men plötsligt får du blödande eller brustet magsår. Jag skulle inte vilja gå omkring med den bakterien i kroppen.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll