Inlägg från: Anonym (B) |Visa alla inlägg
  • Anonym (B)

    Får en kille ha sex med en tjej när han känner för det?

    Jag förstår inte frågan? Det är klart att man får ha sex när man känner för det om man är singel? Sex innebär ju att alla parter är med på det, annars rör det sig ju om våldtäkt. Utöver det bör man väl se till att skydda sig för att undvika sjukdomar och graviditet. Annars finns det väl inga som helst invändningar. 

  • Anonym (B)
    Anonym (Sängkammarleken I) skrev 2016-12-11 16:57:53 följande:
    Den här killen gillar sex och tjejer. Ingen ovanligt precis. Han tar för sig när han vill och "får". Under de förutsättningar som omnämnt är det alltså helt okej för honom att ha sex när han så vill, eller?
    Men det är ju det jag säger, förstår inte poängen med frågan. Det är är väl klart att man kan. Enda invändningar mot när det inte är okej är om 
    1. Någon partner inte vill (alltså våldtäkt)
    2. Det är inte lagligt för dig att ha sex med person (under 15 år eller i en beroendeställning)
    3. Man är i ett monogamt förhållande (alltså otrohet)
    4. Om det är en signifikant skillnad i ålder där den ena är under 18 år
  • Anonym (B)
    Anonym (Sängkammarleken I) skrev 2016-12-11 17:39:01 följande:
    Bra, då har vi styrt upp detta på ett fullgott sätt. Nu kan du/ni övriga gå in och ge respons på den omvända frågan, om ni vill. Frågeställningen är densamma men killen som i det här fallet handlar om är nu "utbytt" mot en tjej. Tänk till igen och skriv i den tråden vad ni nu tycker!
    Är noll skillnad, var det värt att starta en tråd för tycker du?
  • Anonym (B)
    Anonym (Sängkammarleken I) skrev 2016-12-11 19:03:29 följande:
    Anonym (Iron Man) skrev 2016-12-11 18:33:07 följande:

    Vad??? Vad var din föreställning? Och baserat på vad??


    Om en man eller kvinna har sex med en prostituerad person i Sverige kan han/hon bli straffad för det, trots att båda är vuxna människor och samtycker.

    Det finns en uppsjö av andra konstellationer där endast samtycke inte räcker. Det ligger inte i mitt intresse att behöva förklara mer runt det.
    Men det är ju inte alls hur du lagt upp tråden, är ju först nu du tar upp det. Prostitution är en lite av en annan sak, då det finns etiska diskussioner kring hur "frivilligt" det egentligen är. Eftersom den överväldigande majoriteten av de som prostituerar sig gör det för att de måste, alltså behöver få in de pengarna. Du kommer inte  se särskilt många medel- eller överklass personer som prostiturerar sig precis. Därav blir frågan om det verkligen är rätt att utnyttja någon på det sättet som bara "vill" pga pengar, när allt annat sex är 100% baserat på totalt samtycke.

    Och jo, det ligger i ditt intresse att behöva förklara mer runt det om det är vad du vill att vi ska diskutera.
Svar på tråden Får en kille ha sex med en tjej när han känner för det?